maanantai 26. syyskuuta 2011

Strömsötä suomeksi

Ei se onnistu aina Strömsön ohjelmissakaan. Siis kyllä eilen ruoanteko onnistui hyvinkin, mutta suomalainen tekstittäjä oli hieman hukassa. Suomalaisessa teksityksessä luki nimittäin suppilovahvero, vaikka kokki käytti kanttarelleja ja sanoi niitä myös ihan oikealla nimellä. Tarkistin äsken myös Strömsön nettisivut, ja sielläkin ruokaohjeessa puhuttiin kantarelleista, ei suppilovahveroista. Onneksi molemmat sienet ovat herkullisia, ettei käy niin kuin Parragonin vuonna 2008 julkaisemassa kirjassa Ruokasuosikit - Italia, jossa sivulla 196 ohjeessa Metsäsienirisotto, sen tarvikeaineissa, luetellaan metsäsienten kohdalla esimerkkinä mm korvasienet!!!! Eikä mitään mainintaa siitä, että korvasienet on esikäsiteltäva tarkoin ENNEN ruoaksi valmistamista. Kirjan ohjeessa neuvotaan lisämään TUOREET sienet öljyyn ja hämmentämään niitä  1-2 minuuttia. Varmasti sairastuttava ohje. Kirja vedettiinkin tänä kesänä (vasta) pois markkinoilta, mutta minä pidin oman kappaleeni - muistona.

Nyt aurinko taas paistaa. Kunhan tuo enin sumu on hälvennyt. lähden metsään hakemaan (huom hakemaan, en etsimään) SUPPILOVAHVEROITA.

Muistattehan edellisen postauksen arvonnan. Kommentoimalla joko siihen tai vaikka tähän, osallistuu itse arvontaan. Itse aion lotota tällä viikolla. Mitens te?

9 kommenttia:

 1. Huomasitko, että eilen tuli "Aistit avoinna Italiaan" eli Solens mat kakkoselta?. Tulee torstaina päivällä uusintana.
  helena

  VastaaPoista
 2. Helena: Huomasin ja osasin jopa nauhoittaa itselleni tähän koneeseen. Taitaa tulla nyt koko sarja - taas uusintana. Erittäin hyvä ohjelma.

  VastaaPoista
 3. Tuli mieleen tuosta rakuunastasi, että mitäs jos ottaisit sen ruukusta, pesisit juuret ja leikkaisit pienemmäksi. Sitten pakkaat tiiviisti; kosteutta mukaan ja Italiassa istutat multaan ?
  -seija-

  VastaaPoista
 4. Seija-systeri: Tuota konstia minäkin ajattelin, mutta sittenhän minulla ei ensi kesänä ole TÄÄLLÄ rakuunaa. Jos en saa sinulta tai Riitalta, jonka tuon rakuunan sain.

  VastaaPoista
 5. Minä mukana arvonnassa! Nyt täälläkin paistaa eli metsään, mars :)

  VastaaPoista
 6. KaisuT: Mars, mars. Tulin just suppissaaliin kanssa. Niitä kuivaamaan, mars, mars!

  VastaaPoista
 7. Ei löytynyt sienen sientä, mutta reilu puoli ämpäriä puolukoita. Oltiin retkellä lastenlasten kanssa. Ihana sää :)Kyselin tänään sieniasiantuntijailta tämän seudun suppiksista, ei ainakaan hän ollut koskaan löytänyt (kuten en minäkään).

  VastaaPoista
 8. Voinhan keväällä taas lohkaista sinulle rakuunaa, vie vaan mennessäsi lämpimään tämä entinen!

  VastaaPoista
 9. KaisuT: Keurusseudulla suppiksia tänä vuonna tosiaankin on. Enpä osaa sanoa niiden levinneisyyttä, mutta erittäin ovelia maastoutujia ne kyllä ovat. Eilenkin astuin monta kertaa sienten päälle, ennen kuin silmäni saaliin näkivät. Kyllä minäkin nyt siirryn vielä puolukkajahtiin. Niitä vaan näillä main ei tänä vuonna ole niin kuin viime vuonna.

  Riitta: Kiitos vaan. Tuosta rakuunasta tulee siis saapasmaalainen! Pitäisköhän sille opettaa muutama sana kieltä, vai jokohan se on oppinut tuolta viereisen purkin timjamilta, joka puolestaan on kotoisin vuoristomajan parvekkeelta?

  VastaaPoista