sunnuntai 9. elokuuta 2009

Helteen hommia

Hellekauden hommia. Villalankojen ja virkkuukoukun parissa. Aamulla aikaisin tai illalla auringonlaskun aikoihin. Muulloin langat huopuisivat käsissä. Tässäpä kasa kokeiluja erilaisilla langoilla. Virkkuukoukku kaikissa sama no 3. Niitä kämmenselkälämmittimiä, joita lupailin Knitsealle, Ruiskukalle ja Elenalle siitä rakennuskuva-arvailusta. Alkuperäisen lämmittimen mallikappaleen ostin Luovon Puojista Hailuodosta. Itse olen vähän muunnellut sekä selkämyskuviota, että noita kiinteäsilmukkakierroksia.
Parhaiten onnistui mielestäni nämä Knitsealle lähtevät pinkit versiot. Lankana Sisua. Napit tulevat irtokappaleina. Voit itse kiinnittää sen omaan ranteeseesi sopivaksi.
Nämä vaaleanharmaat lähtevät Ruiskukalle. Lanka samaa tuntematonta josta se yksi verso kärähti silityksessä. Napit tulevat irtokappaleina. Ks pinkit versiot.
Ja sitten tämä Ruma Ankanpoikanen. Lanka Tovea. Kerällä samanpaksuista kuin tuo Sisu ja koukku sama, mutta tuloksena ison kouran lämmitin. Ei Elenan hoikkaan ranteeseen! Lanka ei yksinkertaisesti sovi tähän hommaan. Ainakaan minun koukkuun. Keuruulla ei muuten violetteja lankoja suuremmin ole. Kun ei ole vielä syysvärien aika! Juna vie kohta Jyväskylän antia tutkailemaan.
Kokeilin vielä Nallea (sininen) ja Regiaa. Nalle Ok. Regian väritysefekti ja pitsikuvio ei oikein vielä miellytä, mutta lanka on taivaallisen pehmeää.

6 kommenttia:

 1. Sullahan on ollut pienimuotoinen tehdas pystyssä.

  Minä siivoan olkkaria heti aamutuimaan ja koitan miettiä miten asettelisin rukin tykötarpeineen paremmin kokonaisuuteen. Ei tunnu onnistuvan.

  VastaaPoista
 2. Hienoja, tuommoisille on varmasti kayttoa iltojen pimetessa, mutta ei puhuta siita nyt viela.

  Violetti oli vain toivomus, harmaa kelpaa vallan mainiosti.

  VastaaPoista
 3. Soile: Jokos olkkari on siivottu. Tai siis kuinka monta kertaa tänä päivänä? Tehdashommaa opetettiin tänään rva Saikkoselle tuolla Keurusselän saaressa. Oppi alta aikayksikön.

  Elena: Tehdas tuottaa eri värejä, mistä sitten valita. Oikein hyvää matkaa sinne kantapäähän!

  VastaaPoista
 4. Sieviä ovat. Etenkin nuo vaaleanpunaiset :-) Alkuperäinen lämmitin taisi olla äitini käsialaa.

  VastaaPoista
 5. Pikkusisko: Äidillesi oikein lämpöiset terveiset!

  VastaaPoista
 6. Suuret kiitokset ihanista lämmittimistä! :) Pianpa niitä alkaa tarvitakin - luultavasti ainakin. Syksy tulee joskus.

  VastaaPoista