tiistai 30. kesäkuuta 2009

Tanaan

Tanaan syodaan tuoreita viikunoita. Pizza biancan (pizza ilman mitaa kuorrutuksia) valissa ja prosciutto montagnan kanssa. Piazzan yksi papoista toi 50 viikunaa kahden euron hintaan. Ei olisi ottanut mitaan, mutta mina en huolinut ilman rahaa. Ovat aikas energiapaukkuja, mutta sesonki on niin lyhyt, etten voi vastustaa kalorioita naista hedelmista. Maistuis varmaan teillekin! V0isi kokeilla myos viikunahilloa, jos joitain yksiloita jaa jaljelle. Tai jos pappa tuo lisaa. Viikunasato on nyt talla seudulla parhaimmillaan.
Lisaksi syodaan kirsikkatomaatti-mozzarella-basilika -salaattia. Tomaattien ja mozzarellan yhdistelma on oikea terveyspaukku ja oman parvekkeen basilikat - ilman niita vihreita monkijoita - kruunaavat salaatin. Voihan tuon krassin lehdenkin lisata, jos tahtoopi.
Oman piazzan graffitin kukka on riivitty parempiin kasiin!!!??!! Jaljella vain kudottu pohja ja sen kirjaimet PC (Poggio Catino). Muutenkin piazzan kukkaistutuksia on revitty ja roskia ripoteltu sinne tanne. Tuo viime kesana avattu piazzan baari-pizzeria on tuonut uutta elamaa, yli puoleen yohon. Eika aina ihan niin positiivista.
Sen sijaan aamucappuccinon terassilla graffiti on sailynyt nyt viikon verran ihan rauhassa.
Muutoin saman nakoinen graffiti kuin omalla piazzalla, mutta nyt kirjaimena on C (Catino). Kukka lennellyt Knit sealta Suomesta minun kutomaani pohjaan. Toivottavasti tama 'kasityo' saa sailya paikoillaan. Baarin omistaja, Roberto, taitaa olla tomerampi vahti kuin oman piazzani papperoiset.

9 kommenttia:

  1. Onko viikunat tuon värisiä kun ne ovat kypsiä vai ovatko nuot raakoja? täällä myytävät ovat aina sellaisia violettiin päi meneviä, eivätkä pahemmin maistu miltään :(

    VastaaPoista
  2. Tutun näköinen neulegraffiti. ;)

    VastaaPoista
  3. Tee tilalle uusi kukka, jospa se riittaisi osoittamaan, etta graffiti on sinulle tarkea. Taalla "yleinen hyva"-kasitys ei ole viela mennyt kaikkiin kalloihin. Tarvitsevat koulutusta.

    VastaaPoista
  4. Voi kun olisi pappa, piazza ja tuoreita viikunoita.

    VastaaPoista
  5. Soile: Kypsia ovat ja herkullisen makuisia. Taitaapi viikunoitakin olla usiampaa sorttia. Taytyy kysya illalla 'tietolahteelta'. Suomeen tuotavat viikunat. Hmmm. Taitaa olla samaa kaliperia kuin esim Espanjasta tuodut mansikat ja tomaatit. Eivat maistu juuri millekaan. Raakoina kun poimitaan ja keinovalossa kypsytetaan. Plus laitetaan joitain 'suoja-aineita'. Tulkaapa tanne maistamaan.

    Sea: Tuttupa hyvinniin. Viela on yksi kukka jaljella. Laittaisko sen tuohon piazzalle, vai veisiko tuonne Casperian piazzalle?

    Elena: Joo. Tuo piazzan iltayoelama on hieman toisenlaista kuin viime vuoden alkukesasta. Pitaiskohan ottaa ammattirooli paalle. En kylla viitti. Eivat opi minun elinaikanani. Tarvittaisiin muutama sata vuotta!

    Outi: Toisaalta Suomessa on kesayot, uudet potut ja silli, kohta kypsyva mansikkasato, mustikkamaito, lakat/hillat uunijuuston kera, kantarellimuhennos, vattupuskat, puolukkamattaat ...

    VastaaPoista
  6. Niin maistuis :) Näyttää ja erityisesti kuulostaa kuvauksen kera niin herkuilta.

    Onneksi pian täällä nuo mansikat ja sitten niitä uppoaakin...

    VastaaPoista
  7. Ciao Lissu, milloin olet tulossa Keuruulle päin? Tokihan me tavataan, Oivalla vaikkapa :-) Tai jossain jossa saa gluteenitosta namia, Satumaassa ehkä? Olen luostarisa 6.-16.7. mutta sen jälkeen pysyttelen maisemissa.

    VastaaPoista
  8. Viikunat ovat ihania!! Menempa katsomaan, joko meilla on myynnissa.

    Ja mielenkiintoinen blogi sulla. Teen tassa nojatuolimatkoja tyon lomassa.

    VastaaPoista
  9. himalainen: Tuuppa tanne. Viikunoita on viela. Huomenna teen lopuista hilloa. Sulla siis hieman kiire. Tana kesana. Mutta onhan aina seuraavia kesia.

    Maahiska: Olen Keuruulla 13.07. Pari paivaa ja yota menee ihan vain Suomen kesaa ihastellessa. Sitten pienelle sukulais/tuttavakierrokselle. Heinakuun jalkipuoliskon olen jo Keuruulla. Odotan tapaamista.

    anumorchy: Kiitos, kun kommentoit. Kehut tuntuvat aina niin mukavilta. Kavin sinulla kylassa ja ihastuin. Jatketaan.

    VastaaPoista