maanantai 20. huhtikuuta 2009

Aarteita

Tänään oli vuorossa pakastimen nysvääminen. Hamsterin aarteita sielläkin. Aarteet poimittu tämän lammen rannalta viime syksynä. Today I was checking the fridge. I picked the berries by this small lake last september.
Siellähän niitä aarteita on. Karpaloita.
See these cranberries?

8 kommenttia:

 1. Tuo lampikuva kelpais varmaan johonkin matkailumainokseen. Karpaloista ei kannata kertoa, muuten on poimijoita pilvin pimein joka kolkassa.

  VastaaPoista
 2. Itsekin tykkään tuosta kuvasta ja koko paikasta. Sinne menen aina eväiden kanssa, jos sää sallii. Siellä on karpaloiden lisäksi seudun suurimmat puolukat - ja hirvikärpäset! En koskaan, ikinä,kuuna kullan valkeana, mistään hinnasta, milloinkaan ota sinne marjakavereita. Se on papan testamenttipaikka minulle. On niitä salaisia paikkoja muitakin, siis jossain tuolla noin (käsi heiluu pään päällä kaikkiin ilmansuuntiin!) Lissu

  VastaaPoista
 3. Kaunis maisema. Ihan tuli tuon maiseman tuoksut mieleen. Aurinkoinen syyspäivä ja rahkasammal, aaaah ihanaa.

  Semmosta aattelin kysyä, että voisitko tulla meillekkin nysväämään, on nimittäin joka kolo täynnä ylimääräistä romua ja pölyä?

  VastaaPoista
 4. satu.p: Olen perinnyt isältäni, siis papalta, halun liikkua luonnossa ja useimmiten ihan yksikseni. Samoillessa asiat loksahtavat paikoilleen lähes itsekseen. Samalla saalistakin tulee - useimmiten.

  Tulen mielelläni, sillä minä tykkään nysväämisestä. Saakos palkaksi vaikka kahvia? Ensi maanantaina lentelen Italiaan, mutta tulen taas Suomeen heinäkuun puolessa välin ja viivyn ensi lumille/pakkasille. Kartta vaan tänne.

  En muuten olisi uskonut vuosia sitten tätä intoa laittaa nurkkia ja laatikoita edes jonkinlaiseen järjestykseen. On minulla täällä nysväämisessä etäinen haavekin saada tähän pieneen koloon mahtumaan mukava sohva kiikkutuolin kaveriksi. Mutta sitä ennen on MONEN tavarakasan muutettavaa majaa. Vaihdellaankos? Lissu

  VastaaPoista
 5. Meilläkin olis nysvättävää. Mutta en kyllä antais kenenkään nysvätä, laittais kuitenkin kaikki mun tärkeät jäätelötikut ja karkkipaperinkääreet hukkaan ;-)

  VastaaPoista
 6. Pikkusisko: Mutta jos tekisit kartan, mihin nurkkaan/laatikkoon mitkäkin aarteet laitetaan, niin kyllä se siitä. Olen aika hyvä kartanlukija. Tietysti voisin unohtua ihailemaan kauniita karkkipapereita ja muistelemaan, kuinka pikkuisena niitä keräilin. Jäätelötikkuja olen jopa ollut tehtaalla tekemässä, joskus esihistoriallisena aikana, eli siitäkin tulisi muistoja. Tulen mielelläni nysväämään, jos saan aina välillä vaipua muistoihin. Lissu

  VastaaPoista
 7. Jokaisessa vuodenajassa on jotain erityistä, niinkuin nyt esimerkkinä syksy. Värit ja marjat. Toissasyksynä kävin lammenrannassa jossa oli niin paljon karpaloita , ettei jalkaa tahtonut uskaltaa siirtää. Viimesyksynä siellä oli vähemmän marjoja ja enemmän jalanjälkiä...Mitähän tänä syksynä .
  -seija-

  VastaaPoista
 8. Seija: Tänä syksynä menet ennen muita. Ei haittaa, jos marjoista osa on himpun verran, mutta vain himpun verran, raakoja. Kypsyvät pakkasessa kyllä. Tai sitten telttaleiriydyt lammen rantaan, ja kun alkaa kuulua autojen hurinaa, kiireesti huutelemaan: Voi kun täällä ei ole enää yhtään karpaloita. Uskoisivatkohan?
  Lissu

  VastaaPoista