maanantai 19. elokuuta 2024

Kodin tekniikkaa


Jotain nyt puuttuu seinältä. Puuttunut jo viime perjantaista lähtien. Alitajunta ei muista muutosta, vaan tsiljoona kertaa päivässä silmät etsivät tuttua näkyä. Etsivät vaikka hyvin tietävät, etteivät näe mitä etsivät!

Kellohan siitä puuttui. Minulla mieluinen esine. Sain sen Keuruun ensimmäisiltä oppilailtani muistoksi heidän lähtiessään yläasteelle. Kello oli alkanut temppuilla. Jätätti tai pysähtyi kokonaan. Viisarit pötkötti miten sattui. Kellotohtoriin! Tänään kävin aarteen hakemassa. Oli kuulemma ruuvi olleet löysällä!!!  (Ihan tulin miettineeksi, josko omat ruuvit kaipaisivat pientä kiristelyä.) Kiitoksella selvisin. Ei tartte hakea Kelalta korvauksia.

Nyt kun olympialaiset oli ja meni, olisi aikaa niille herkkutateille, mutta kun niitä ei ole putkahdellut. On satanut ja satanut ja satanut ja satanut, mutta ei herkkutatteja. Viime vuonna tähän aikaan, olin jo saanut mahtavia saaliita. Mutta ei tänä vuonna. Vielä.

Kantarelleja ja mustiksia kyllä löytyy.

Täytyy siirtyä puolukkajahtiin. Puolukat ovat parhaimmillaan lappapuuroksi. Ei vielä kypsän kypsiä eikä raakojaan, vaan just sopivia. Yksi puuro jo syöty. Sain veljen vaimon tuomana pari litraa seuraavia puuroja varten.

Minulla olisi parikin hyvää marjapaikkaa, mutta koska olen kuullut, että hirveät kärpäsetkin ovat metsiin ilmestyneet, menen vain sinne, missä hirvet eivät liiku. 

Telkkukin oli alkanut temppuilla. Just ennen kisoja. Kilautin kavereille. Kysyin kyliltä, mutta kukaan ei tiennyt, mikä toosaa vaivasi. Epäilin jo vakoiluakin! Muilla talon asukkailla ei ollut samaa takkuilua. Yhtenä iltana räpläsin kanavia, ja kuinka ollakaan: yhtäkkiä parempaa kuvaa ei ollut koskaan näkynytkään! Ykköskanava olikin kanavalla 21, kakkonen kanavalla 22... Siis telkkari oli muuttanut jo piirtokanaville. Minulla oli siis tulevaisuuteen suuntautunut toosa. Sitä en kyllä ymmärrä, miksi muutos tapahtui jo nyt, eikä vasta ensi vuonna, niin kuin oli ennustettu. Nyt taas kaikki vanhatkin kanavat näkyvät, mutta jos taas alkaa toosan kanavien kiusanteko, siirryn muille kanavapaikoille.

Eilen illalla katsoin pitkästä aikaa elokuvan. Crazy Rich Asians. Kuvattu Singaporessa.Tykkäsin suunnattomasti. Hyvän mielen tyhjennys viihdettä. Suosittelen. Näyttää tulevan tänä iltana uusintana. Katsoin juuri blogini tilastoja, ja esim Singaporesta on kuluneen viikon aikana käynyt muutama sata lukijaa. Pitivätköhän blogini antia hyvänkin viihteenä?

2 kommenttia:

  1. Hei Lissu!
    Meillä on seinäkello jokaisessa huoneessa, jopa eteisessäkin. Tovotan viihtyisää loppukesää, kaunista ja väririkasta syksyä ja paljon marjoja ja sieniä.

    VastaaPoista