sunnuntai 11. elokuuta 2024

Loppuu ja alkaa


Tänään loppuu telkkarin tuijottaminen. Olympialaisten päättäjäiset kruunaavat 16 päivän penkkiurheilijan viihdyttämisen. Nautin avajaisista, joten aion nauttia myös lopettamisesta. En yhtään tajunnut loukkaantua avajaisten mistään kohdasta, vaan tuijotin silmät soikeana koko neljän tunnin ajan, mitä kaikkea ranskalaiset meille tarjoilivat, enkä kyllä aio nytkään etsiä mitään arvosteltavaa, vaan nauttia ja nauttia.

Nautin myös eri lajeista. Mahdottoman taitavia urheilijoita. Eniten ihmettelin voimistelijoita. Minun mielilajini. Tietysti seurasin suomalaisten yrittämistä. Ei ihan onnistunut, mitä heiltä odotettiin, mutta he yrittivät parhaansa. Se riittää minulle.

Nyt jää sitten enemmän aikaa tattipolulle. Ensimmäinen vauvatatti on jo bongattu, mutta vain yksi. Kantarelleja ja mustatorvisieniä olen kyllä saanut ihan mukavasti, mutta nyt haluan keskittyä tatteihin, herkkutatteihin.

Nyt jää myös enemmän aikaa seurata maailman menoa. Siinä riittääkin ihmettelemistä. Vain yksi esimerkki tähän postaukseen. Puhelin! Miten ihmeessä siitä on tullut koulun kuumin puheenaihe? Minun vankka mielipiteeni on se, että se ei kuulu oppitunneille eikä välitunneillekaan,  ainakaan peruskoulussa. Taskuun tai reppuun ja äänettömälle. 

Seurasin pikkuisen kolmasluokkalaisen itkuista läksyjen tekemistä. Ope oli antanut tehtäväksi etsiä netistä tietoja biologiseen tehtävään. Voi herran pieksut! Neuvoin vanhempia puuttumaan asiaan, ja selvisi, ettei ope ollut tajunnut, mitä kolmasluokkalaiselta voi odottaa ja mitä ei. Hymy palasi pikku hiljaa pikkuisen kasvoille, ja leikki kelpasi jälkeen.


PS Olympialaisten päättäjäiset jälkeisenä aamuna :

Olympia-aatteen mukaan Tärkeintä ei ole voitto vaan osanotto! Mutta tuntuu siltä, että liikuntapomon (Vapaavuori) ja muidenkin 'asiantuntijoiden' mukaan Tärkeintä ei ole osanotto vaan voitto!

7 kommenttia:

  1. Avajaiset olivat hienot, mielensäpahoittajat kyllä keksivät aina jotain -voihan sitä laittaa silmät tai tv:n kiinni, jos ei tykkää. Muutenkin oli kiva katsella tuttuja paikkoja vuosien takaa, ranskalaiset ja pariisilaiset ovat paljon mukavampia kuin maineensa. Yleltä tulee muuten historijoitsija Bettany Hughesin matkadokumentti Pariisista Roomaan, kannattaa katsoa!
    helena

    VastaaPoista
  2. Jäinköhän paitsi suurtakin elämystä kun en mitenkään pystynyt kokemaan avajaisia hienona, ennemmin hämmentävää ja outoa, sen vähän perusteella mitä jaksoin seurata. En älynnyt edes pahoittaa mieltäni. Jälkipyykissä nousi esille itseään ketkuttava partainen miesnainen, nainen ryömimässä värikkäässä liejussa, lihava nainen edessään vadilla lihava smurffi, mies (?) kikkeli naisten ahtaista pikkareista ulos pursuenrautainen, synkkä kuoleman hevonen, jollottavaa irtonaista päätään sylissä kantava nainen. Ei päätä ei häntää koko esityksessä.
    Lopultahan kisojen huvitoimikunta päätti estää esityksen uudelleen katselun ja jopa sanktioida levittämisen.
    Uutena lajina esiteltiin xy & xx-kromosomisten keskinäinen kisailu. Arvaa/tiedä kumpi voittaa. Siitä näyttää moni pahoittaneen mielensä ihan oikeasti. En seurannut kisailua. Että silleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinä et tykännyt, kuka lienetkin. Jotain ilmeisesti kuitenkin katsoit, vuodatuksesta päätellen. Mielipiteitä on monia, onneksi

      Poista
    2. En mainninut tykkäämisestä mitään, vaan hämmentävä ja outo. Itse esityksestä, sen vähän perusteella mitä sitä alkuun seurasin, ei ole muuta mielipidettä. Enemmänkin seurasin jälkiarvioita, mielipiteitä ja tulkintoja useammastakin maasta. Niissä nousi esille mm. mainitsemani kohdat, jotka erityisesti ärsyttivät katsojia. Samoin monia tuntui loukkaavan kristinuskoon viittaavat tulkinnat. Itse lähestyn koko teemaa tämän päivän ilmiönä ja katsojien kokemusten kautta. Että silleen

      Poista
  3. Taisin viihtyä liian pitkään jääkaapilla, kun missasin nämä privaattiosien heilutukset tai sitten en katsonut hidastuksella? Onneksi voin Juutuubista korjata tämän vääryyden ja katsoa uudestaan, ei kukaan tietäisi millä sekunnilla, ettei tarvitse sentään yli neljää tuntia ottaa uusiksi.

    Toivottavasti Dionysos (ja hänen seuraajansa) ei kovin loukkaantunut, että hänet kuvattiin sinisenä miehenä ja toivottavasti joku on jo ehtinyt kertoa näille lihaville henkilöille, että ihan heidän parastaan ajatellen ja koko Ranskan kansantalouden vuoksi voisivat vähän laihduttaa.
    helena

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jestas, Helena! Olet sanojen välähdyksen mestari. Kiitos.

      Poista