lauantai 7. syyskuuta 2013

Pieni keittiö...

... ei Pariisissa, vaan Keuruulla. On muuten mukava tuo torstai-iltaisin TV1:llä tuleva kokkausohjelma Pieni keittiö Pariisissa. Rachel Khoon kaksipaikkaisen 'ravintolan' herkut syntyvät hänen kantti x kantti minikeittiössään. (Silmänruokaa tarjoaa myös kokin naisellinen vintage-look!) Suosittelen lämmöllä. Katsomo.fi lähettää ohjelmia jälki käteen ja googlaamalla Rachelin nimellä löytyvät myös hänen reseptinsä.

Mutta minun minikeittiössäni muhii uunissa parhaillaan lanttu- ja punajuurilaatikkoa. Netissä on muuten monenlaisia ohjeita ko laatikoista. Minä nipsasen vihjeitä sieltä sun täältä, ja jos ei jotain ainesta satu olemaan, hyppään sen kohdan yli tai sovellan jotain muuta ainesta.

Tällä kertaa keksin uuden tavan vähentää punaista sotkua, jota ei voi punajuuria keittäessa välttää: Pesin ensin punajuuret ja leikkasin sitten sekä juuren ala- että yläosat pois, vaikka varmaan sillä tavoin paljon hyviä aineksia liukeni veteen. Eilen illalla keittämäni punajuuret jäähtyivät yön yli keitinvedessään. Oli muuten helppo 'puristaa' kuoret pois (kuvassa vasemmalla).

Tämän rasiaraastimen löysin Lidlistä. Miten minä olenkaan elänyt tähän saakka perinteisen raastimen kanssa ja sotkenut koko keittiön punajuureen! Tuolla puukauhalla on lopuksi helppo painella loput punajuuret rasiaan. No sotkua!

Tässäpä nämä oman kasvimaan juureslaatikot valmiina uuniin.

Uusin Muumi-mukini: Muutto  (- made in Thailand!) Olenkohan minä tuo alareunassa muuttelevan hahmon kaima, sillä olen alkanut miettiä, mitä sitä taas mukaan pakkaisi. Tosin muuttooni ei ole syynä muumilaakson  pelkäämä komeetta, vaan saapasmaa odottelee - niin kuin monena syksynä aikaisemmin. Ja niinköhän Kimikin vaihtaa ensi kaudella punaiseen menopeliin. Sitäkö enteilee se, että saapasmaan yksi autoalan järjestö on valinnut Kimin tämän kauden parhaaksi kuljettajaksi!

8 kommenttia:

 1. Katson tuota ohjemaa, Pieni keittiö Pariisissa ja tykkään sittä kovasti....ihana hänen pikkuruinen keittiönsä...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää ruokaa syntyy pienessäkin keittiössä!

   Poista
 2. Mie niin toivoisin, että Kimi pysyisi Lotuksella, kaikesta huolimatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin toivon minäkin - toisaalta. MUTTA eilisen aika-ajon jälkeen tuli sellainen tunne, ettei Lotuksella ole semmoista autoa, jolla Kimi haluaa VOITTAA! Voe, voe!!!

   Poista
 3. Voi että tuo raastin, enpä huomannut mainosta! On varmaan kätevä sotkuhommissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tosi mahtava vempain tuo raastin, varsinkin juuri sotkupuuhissa. En minäkään mainosta ollut nähnyt, mutta tutkin yleensä ne kamatarjoukset ihan paikan päällä. Joskus löytyy oikein tarpeellistakin - enimmäkseen tarpeetonta.

   Poista
 4. Kyllä kelpaa kaivella pakastimesta syötävää, kun oman maan antimet odottavat siellä jalostettuna. Minulla on tuo jalostuspuoli jäänyt tänä vuonna täysin puolitiehen, mutta sinulla on vakuuttavaa suunnitelmallisuutta.

  Tuo uusin Muumi-muki on kyllä kovin kaunis, vaikka kieltämättä tuo Thaimaa-ulottuvuus harmittaa. Kumma kyllä hinta ei ole muuttunut mihinkään suuntaan vaikka tuotanto on joskus viime vuosina siirretty maailman ääriin. Tai onhan se muuttunut -ylöspäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kelpaa hyvinkin ja maistuu hyviltä. Varsinkin tuo lanttulaatikko on herkullista. Nyt kun metsä alkaa olla lähes tyhjä sadosta, on aika jalostaa kasvimaan herkkuja.

   Minullekin oli täysi yllätys tuo Muumin valmistusmaa. Hinta on edelleen sama, saako siis joku enemmän tuottoa? Samahan on monessa muussakin tuotteessa. Esim Pentikin tuotanto on 'ulkoistettu', mutta hinnat hipovat pilviä ja mainonnasta voi saada kuvan suomalaisesta tuotteesta!!! Globalisaation tulosta.

   Poista