sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Jotain ihan muuta

Nyt riittää satoselostukset - vähäksi aikaa. Sitä paitsi sataa... Kauppareissulla on aikaa tutkia uusia lehtiä ja kas kummaa! Pitsikiviä askartelulehden kannessa. Näyttipä tutuilta.  Kiinnosti kovasti. Ilmeni, että lehden päätoimittaja Kaarina Korventaka oli laittanut lehteen virkkausohjeita. Ihan samanlaisia kuin minä tein blogiini viime vuoden lokakuussa. Kun kysyin asiaa Kaarinalta, hän vastasi hyvin ystävällisesti ja laittoi pinterestin osoitteita, joissa pitsikiviä oli ihan pilvin pimein. Minä juutuin varsinkin seuraavaan osoitteeseen:
Edit: Kopioin tämän linkin ihan suoraan saamastani spostista, mutta en saa sitä aukeamaan tässä postauksessa. Miksiköhän?
Edit, edit: No, nyt se linkki ilmestyi tuohon kuvan YLÄPUOLELLE!!!!! Toimii...

Minähän olen velkaa omista kivistäni Margaret Oomenille (niin kuin monet muutkin). Googlaamalla (Margaret Oomen) löytyy upea kuvasivusto ja hänen blogissaan  (resurrectionfern.typepad.com)
löytyy viimeisin pitsikivipostaus 12.08.13. Siinä postauksessa on myös kuvia cuna-intiaanien mola-alikeompelusta.

Tämän cuna-ompelein koristellun kassin ostin Venezuelasta, Caracasin intiaanitorilta. (Siitä olen postannut 11.01.2011) Jos haluatte lisää silmäniloa aiheesta, katsokaapa
www.kaspaikka.fi/koti/tkkroger/mola.html
Edit: kaspaikka on yhdistynyt punomoon, joten esim mola-kuvia löytyy, jos menette osoitteesen www.punomo.fi ja laitatte siellä hakuun sana mola. Punomosta löytyy kaikkea ihanaa.

Oma luovuuteni pääsi valloilleen tänään ihan arkisesti - parvekkeen siivoamisen merkeissä: Voi että naishamsterille on kerääntynyt kaikenlaista. Eilenhän oli valtakunnallinen siivouspäivä. Minulla se oli tänään. Tai siis alkoi, sillä yksi päivä ei riittänyt parvekkella kuin alkuun. Paljon tavaraa joutaa roskiin, kirppikselle ja kierrätykseen. Alakerran varastoon en edes uskalla mennä, etten jää tavararöykkiön alle ovea avatessani. Harmi, että Keuruulta lopetti juhannuksen aikaan yksi kirppis ja eilen toinen! Onneksi on vielä SPR.n ja helluntaisrk:n kirppikset, joille voi tavaroitaan lahjoittaa. Mutta minulla on tavaraa, jotka voisin laittaa vaikka nettiin myyntiin. Täytyy harkita.

Tämän päivän palkinto odottaa illan telkkuannissa: Havukka-ahon ajattelija! Klo 21.00.

9 kommenttia:

 1. Juu ei auennut linkki....
  HIenot kyllä nuo pitsikivet,vieläkö teet sellaisia?
  Tuo intiaanitaide on minullekin tuttua,harmi kun en ostanut silloin Caracasista.MEillä oli niin paljon tavaraa ja oltiin paljon liikkeessä,niin oikein mitään ylimääräistä ei voinut ostaa.
  Mukavaa syyskuuta Lissu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei aukene, ei! Tarkistin tuon pinterest-linkin, jonka Kaarinalta sain. Se aukeaa kyllä minun spostissa, mutta ei blogissani, vaikka joka ainoa merkki on sama. En ymmärrä, en. Tuo kaspaikka-linkki on muuttunut. Mene osoitteeseen www.punomo.fi ja sieltä laita hakuun sanalla mola, niin löytyy PALJON ihania juttuja. Ostin Venezuelasta tuon laukun lisäksi myös mola-tilkkuja. Ne kaikki ovat upeita. Oikein hyvää syyskuuta sinullekin, Jael!

   Poista
  2. Unohdin ihan vastata tuohon kysymykseesi: Kyllä minä teen pitsikiviä ihan jatkuvasti. Pinterestistä löytyy vaikka mitä linkkejä, kunhan kirjoittautuu sisään.

   Poista
 2. Ensimmäiseen linkkiin lisää http:n jälkeen : niin sitten toimii se linkki. Toisesta en osaa sanoa kun jäin sinne kurkistelemaan kaikkea muuta :). Jos tulet isolle kylälle, ota yhteyttä, ollaan täällä. Nyt taas riennän..mukavaa viikkoa!
  pikkujutut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että olette 'turvassa'! Mutta mullahan on tuo : http:n jälkeen! En ymmärrä, en. Tuosta toisesta linkistä laitoinkin jo tuohon Yaelin kommentin vastaukseen. Kyllä minä isolla kylällä käyn, ennen kuin lentelen saapasmaahan 27.09. Mukavan rientävää viikkoa teille kaikille.

   Poista
 3. Mukavaa illanvietetttä olit linkittänyt.
  Eka linkki täynnään kaikkea kivaa,
  samoin tuo Margaret Oomen.
  Kiitos.
  (Ihanasta ja sen kivistä en tykännyt :(
  muuten pitsikivistä juu.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen viettänyt useamman ihasteluhetken noiden linkkien parissa, ja Margaret Oomen on ehdoton omalla alallaan. Ihana-lehteä en ostanut itselleni.

   Poista
 4. Linnki aukeni ja pitsikiviä oli mielin määrin. On minulla sitä paitsi yksi Italiastakin tullut pitsikivi pöydälläni.
  Vai oli valtakunnallinen siivouspäivä. Minulta meni huomaamatta ohi. Pitäiis ryhdistäytyä, kunhan harrastuksisltaan malttaa.
  Käsitöitä en ole vielä ottanut esille. Jatkan jonkun aikaa kalastuksen ja puolukanpoiminnanparissa.
  Havukka-ahon ajattelija oli manio, varsinkin Mooses Pessin nauru

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, linkki toimii, mutta monta yritystä ja erehdystä se vaatikin. Siivoilu on jatkunut: joka päivä poistuu huushollista jotain, enkä ole yhtään huomannut kaipaavani poistettuja takaisin. Olenkohan minä parantumassa tavarahamsteriudesta? Käsitöitä on aina vaiheessa, jotta kädetkin saavat osansa esim Mooseksen kujerruksesta-käkätyksestä jne. On muuten hyvä koko versio Havukka-ahosta, ainakin tähän asti.

   Poista