tiistai 2. huhtikuuta 2013

Sadepàivàn ratoksi

Mità tehdà, kun sataa, sataa ja sataa? Tàytyy tyytyà vaikkapa tàhàn Toffian kujalta lòytyneeseen keltaiseen mollukkaan.

Samalta kujalta lòytyi tàmà taideteos. Minàkinhàn voisin maalata ne Jerusalemin suutarin sandaalit ja liimata ne jonnekin!

Pitkàperjantain iltana seurasin telkusta Via crusista Rooman Colosseumilta.

Jossain vaiheessa omalta piazalta alkoi kuulua soittoa, ja siellà oli tàmàn kylàn vastaava kulkue. Muutenhan pitkàperjantai on tààllà ihan normaali tyòpàivà. Vain tàmà  perinne kertoo uskonnon perinteestà. Kun homma oli ohi, suurin osa mukana olijoista pistàytyi baariin, ja osa jatkoi juhlintaansa pitkàlle yli puolen yòn. Minà laitoin nukkumaan mennessà korvatulpat!

Magnoliapuista ensimmàinen lajike on alkanut kukkia, itse kuningasmagnoliassa ei ole vielà edes nuppuja.

Mustarastaat eivàt sadetta pelkàà. Eivàt myòskààn peipot eikà pààskyset. Aamuisin on mukava heràtà moniààniseen konserttiin, jonka avaa kylàn kukot!

Tàtà operaatiota seurasimme mielenkiinnolla. Kolmaskin auto ilmestyi tuon vaalean auton perààn. Ei muuten erikoista, mutta tuo tumma auto oli peruuttamassa ja menossa tuonne valkoisen auton kujalle! Minà seisoin kulmauksen seinàn vierustalla ja jàin melkein loukkuun seinàà vasten, mutta niin vain homma hoitui - useammalla venkslauksella!

Jospa saapasmaan politiikka selviàisi  autojen tapaan jotenkin umpikujastaan! Nyt on kaikki avaimet presidentti Napolitanolla. Hànellà on virka-aikaa vielà pari viikkoa. Mità sen jàlkeen??!!!??

8 kommenttia:

  1. Teillä sataa ja meillä ei,epäreilua! Tänään luinkin että se saderintama on Italian päällä'...Magnoliapuut ovat tosi nättejä,täälläkin niitä on .Koskas menet uusia sandaaleja hakemaan;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laittaisin hyvin mielellàni tàmàn jatkuvan sateen sinne, mutta taas sààmies nàytti sateisia karttona làhipàiville! Kunhan jerusalemilaiset ehtivàt kunnolla tutustua uuteen kotimaahansa ja kunhan heidàn muksunsa ensin siellà kàyvàt, sitten...

      Poista
  2. Tervetuloa vaan sandaaliostoksille! Pidettaisiin sinulle hyvaa seuraa taalla. Sateen voisit tuoda mukanasi, pesisi nuo kaameat polyt pois.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinne tulosta vastasin tuohon Jaelille! Kiitos kovasti tervetulotoivotuksesta. Just nyt on pieni tauko sateessa, mutta iltapàivàlle on taas luvassa mustia pilvià. Hohhoijaa!

      Poista
  3. Magnoliapuut on suosikkini. Nyt uusia sandaaleita hakemaan..oppaat on sinulla jo valmiina :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just nyt on Jerusalemissa nuorempaa sukua ja minulla uudet saapasmaalaiset sandaalit, mutta kyllà minà vielà Jerusalemiinkin menen. Neljàn vuoden sisàllà.

      Poista
  4. Tänään täälläkin kuulema sataa ja lujaa. Pitäisi suunnata Eurooppaan opastelemaan ja mietin, että laitanko suosiolla saappaat. Sillä kun Istanbulissa sataa, Istanbul lainehtii. Katsotaan kuinka meidän käy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tààllà on kahdenlaista sadetta: jatkuvaa tihkua tai sitten saavikaupalla kaatuvaa. Molempia on taas ollut. Kumpparit odottavat aina tuossa oven pielessà.

      Poista