lauantai 6. huhtikuuta 2013

Outo valoilmiòOn aika leikata oliivipuita. Alempi kuva on ikàvà kyllà turhan valottunut, mutta pariskunnan tyòskentelyà oli mukava seurata. Leikatut oksat kasataan kuivumaan, jotta niillà sitten voidaan làmmittàà takkaa. Oikein leikatut puut nàyttàvàt sateenvarjon rungolta, joiden keskustaan valo pààsee paremmin.


Tàtà puuta ei ole leikattu useampaan vuoteen. Ehkàpà koko puu on hylàtty.


Tàtà puuta on hoidettu varmaan jo sukupolvien ajan. Ei kuitenkaan ole seudun vanhin, sillà noin 10 kymmenen kilometrin pààssà linnuntietà tuonne luostarille pàin on Euroopan vanhin oliivipuu, jonka sanotaan olevan jopa 2000 vuotta vanha, ja tuottaa edelleen runsaasti oliiiveja.Naapurilla on elàvià ruohonleikkureita pitàmàssà oliivipuiden alustat siisteina: 4 aikuista ja 4 pikkuista lammasta. pelkàsin jo, ettà kaikki olivat pààtyneet pààsiàispataan, mutta koska on satanut làhes pàivittàin, ne viihtyivàt enimmàkseen omassa mòkissààn.


Kevàt on myòhàssà. Sen huomaa myòs siità, ettà mimosapuu kukkii vielà, vaikka sen aika on naistenpàivàn seudulla, siis noin kuukausi sitten.


Laakeripuut kukkivat myòs. Puita on paljon kàvelylenkkien varrella. Niinpà joka kerran poimin muutamia lehtià taskuun.


Tàtà kasvia en tunne. Apua, Helena! Sità on villinà kaikki tienposket tàynnà.

Luca Zingaretti - Kommisario Montalbano? Ei, vaan pikkuveljensà Nicola, joka valittiin kevààllà Lazion seudun presidentiksi. Oikein onnistunut valinta - minun mielestàni. Salvo Montalbanon tapaan taas pian, sillà 15.04. alkaa neljà uutta jaksoa telkkarissa. Odotan kovasti.

Taivaalla nàkyy joku outo keltainen mollukka. On aika pestà pyykkià, ettà saa ne kuivaksi. Sen jàlkeen voikin sitten làhteà nauttimaan aamucappuccinosta ja maisemista Roberton baarin ulkoterassille. Mitàhàn pàivàn lehti kertoo tàmàn maan poliittisesta 'sirkuksesta'?

Huomenna ...

24 kommenttia:

 1. Ihania mäkättäviä naapureita =) Kelpais kyllä minullekin naapureiksi :)
  Täällä on jo viikon paistellut aurinko paljaalta taivaalta, meitä oikein hellitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania ovat. Pelkàsin pààsiàisen alla varsinkin noiden karitsoiden puolesta, mutta hengissà ovat. Kateellisena olen seurannut Suomen sààtà! Tosin just nyt paistaa aurinko niin làmmittàvàsti, ettà ihan hiki tuli kàvellessà - talvitakissa!

   Poista
 2. Euphorbia characias eli "välimerentyräkki". Ensin näytti oudolle (en ole nähnyt luonnossa), mutta keksin kyllä heti, että on tyräkinsukua tuosta varresta ja lehdistä.
  Olen karsinut isoa omenapuuta, joten samoissa puuhissa kuin kuvissa.
  Tuoksuuko mimosa voimakkaasti? Pitäisi varmaan käydä joskus keväällä etelässä, näkisi enemmän kasveja ja kukkia kuin syksyllä.
  helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet sinà oikea kasvitieteellinen sanakirja! Mimosa tuoksuu voimakkaasti. Yleensà, kun kevààllà tulen tànne, se on jo kukkinut. Ei muuta kun matkaa suunnittelemaan!

   Poista
 3. Kyllä siellä on kevät jo pitkällä vaikka myöshässä onkin...täällä vielä ihaillaan auringon paistetta lumisissa maisemissa...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt tuntuu jo kevàiseltà, kun aurinko paistaa pitkàstà aikaa. Toisaalta olen ollut tyytyvàinen, sillà minua pistelevàt òòtiàisetkin 'ovat myòhàssà'!

   Poista
 4. Täällä on suorastaan helle. Huh. On sitä odotettukin, mutta samalla taas muisti kuinka kuuma kesällä sitten onkaan. Onneksi olemme ihan pahimmat helleajat tänä vuonna Suomen kesässä:).

  Minullekin kelpaisi tuollaiset ruohonleikkurit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tànààn oli tosiaan ensimmàinen làmmin pàivà. Heinà-elokuussa en tààllà halua olla, koska silloin on HELLE! Toivottavasti Suomessa ei tànà kesànà sada viime kesàiseen malliin. Minà niin tykkààn noista pikkuisista ruohonleikkureista. Keuruulla muuten Reka on vuokrannut muutamana kesànà lampaita pitàmààn tehtaan nurmikkoa kurissa. Hyvà idea, eikòs vain!

   Poista
 5. Oi, onpa kiva lukea näitä Italian-postauksiasi! Jokin aika sitten pelkäsin, että olisit lopettanut blogikirjoittamisen kokonaan. - Olisi tosi ihanaa tulla kevättä vastaan Etelä-Eurooppaan, mutta tänä keväänä se jää tekemättä. Seuraavana meillä olisi vuorossa Etelä-Saksa.

  Keltainen mollukka saisi täällä paistaa lämpimämmin, ja samalla sulattaa meidän valtavat lumimäärät. Odotan niin kesää ... ja kesälomaakin; on ollut sen verran rankka lukuvuosi. Vuorottelevapaavuoteni jälkeen selvästikin mieleni halajaa jo vapaampia aikoja. Työ tuntuu kyllä tärkeältä, muttei enää ole elämäni pääosassa. No, vielä vuosi ja sitten osa-aikaeläkeaika odotettavissa. :)

  (Blogger ei edelleenkään suostu näyttämään kaikkia kuviasi, ja kommentointikin tökkii.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla sinusta - pitkàstà aikaa. Italia on kyllà matkailemisen arvoinen maa, mutta asuminen tààllà vakituisesti ei olekaan nykyààn kovin herkullista, jos ei omista paksua lompakkoa. Uskon kyllà, ettà koulumaailma on muuttunut nàiden kahdeksan vuoden aikana, jotka nyt olen ollut 'vapaalla'. Blokkeri on tààllàkin tòkkinyt. Joihinkin blogeihin en pààse ollenkaan ja joihinkin en pààse vastaamaan. Harmi. Voimia kevààn loppurutistukseen.

   Poista
 6. Kiitos niin ihana posti sinulta taas!Aurinkoa ja kuivia pyykkejä toivottellen
  maria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinko on paistanut KOKO pàivàn. Lakanat on ja pyyhkeet on jo silitetty. Mukavaa viikonloppua sinulle, Maria.

   Poista
 7. Ihanan vihreätä teillä ,olen ihan kateellinen! Vielä helmikuussa oli tuollaista täälläkin mutta nyt jo niin kuivaa...Herttaiset ruohonleikkurit:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vihreàà tààllà tosiaan on, ja nyt kun sàà làmpenee, kasvuvauhti tulee vain kiihtymààn. Siellà toisaan helle jyllàà, harmi vain - sekà ihmisille ettà luonnolle. Minàkin tykkààn noista pikku masiinoista!

   Poista
 8. Oi oi kun rupesi tekemään mieli Italiaan, kun näin noita kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Te olette kovia matkailemaan/retkeilemààn, joten ei kun toimeksi vain. Tuossa alakylàssà on erinomainen kortteeripaikka vaikka isommalle joukolle ja luontopolkuja riittàà.

   Poista
 9. Sinne sinun maisemiisi tuli vehreys äkkiä. Maisemat näyttävät niin viehkoilta kevätsävyissään ja karitsojen puolesta minäkin olen hyvilläni.

  VastaaPoista
 10. Oikeastaan vihreàà tààllà on koko talven, mutta kunnon kasvuun kasvillisuus làhtee vasta sateen ja ennen kaikkea làmmòn voimasta. Eilen làmpòà oli pàivàllà jo 25 astetta. Tykkààn seurata noita lampaita.

  VastaaPoista
 11. Ihanat, ihanat kuvat! Kiitos :)

  VastaaPoista
 12. Ihanan vihreää siellä kyllä on näihin hankiin verrattuna. Täällä mainiot hiihtokelit jatkuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja siellà paistaa aurinko! Eipà silti, eilen tààllà oli jo 25 astetta ja aurinkoa ja tànààn samoin! Lunta ei ole kuin tuossa vuorilla.

   Poista
 13. Voi noita maisemia ja voi noita kuvia! Ja voi meidän lumihankia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi teidàn lumihankien kimallusta auringonpaisteessa! Mutta just eilen ja tànààn en ole moittinut tàtà valoa ja làmpòà!

   Poista