sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Buona PasquaPààsiàisen kotiseuturetki suuntautui Toffiaan, Sabinan extra vergine oliiviòljyn kehtoon (ks tuo Tervetulo-taulun alalaidassa oleva valkoinen tunnus) Vuoristomajalta tie mutkitteli ohi làheisen Abbazia di Farfan, tàstà luostarin luona olevasta tienristeyksestà  enàà noin 2,5 km (EI 25 km - pilkku tipahtanut tienviitasta). Vuokot kukkivat valkoisina ja sinisinà. Toffiasta lòytyy googlettamalla paljon hyvià kuvia.

Tànne Maria Petruccin kotimuseoon olimme matkalla, mutta pààsiàislomalla museokin oli. Sen sijaan ihailimme kujien varrelta lòytyvià yllàtyksià.Alimman kuvan seinàn taideteos oli koottu juomapullojen korkeista!


Satoi ja ukkosti, joten vaikka kello oli vasta noin 12.00, astuimme Kuovin pesààn (Il nido del Chiurlo), kotisivut nàyttàvàt olevan tyòn alla.. Saapasmaassahan lounas alkaa vasta klo 13.00. Isàntà otti meidàt kuitenkin ystàvàllisesti vastaan ja loihti unohtumattomia makuelàmyksià:


Talon antipasto: Lihaleikkeen pààllà herkkusienisiivuja, rucolaa ja parmesaanilastuja. Kastikkeena sitruunamehua ja tietysti òljyà


Ricotta-pastanyyttejà juustolastuilla ja pistaasipàhkinòillà 'maustettuna'. Kastikeena sitruunamehua ja òljyà.


Elàmàni ensimmàisen kerran sòin karitsaa, mausteena vain suola ja rosmariini. Lisukkeena uuniperunat. Lisukkeet tarjotaan aina eri lautasella.


Jàlkiruokana kookos-tiramisu.
Grazie mille per il pranzo delizioso!

Toffiaan haluan uudelleen.

12 kommenttia:

 1. Onpa taas kuvia joita katsella hartaasti; kiitos.
  -seija-

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia. Ja nam nam... mutta karitsaa syötiin meilläkin ja hyvää oli sekin! Ja aurinko. Se jaksaa paistaa nyt täälläkin...ihanaa.

  VastaaPoista
 3. Tuo karitsa valmistetaan n 5 kg painoisesta pikkulampaasta. Nyyyh! Mutta ettà oli hyvàà. Mikà se aurinko on??? Nytkin sataa.

  VastaaPoista
 4. Mukavan retken teit ja kookostiramisu kuulostaa herkulliselta!
  Hyvää Pääsiäistä Lissu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nàmà kotiseuturetket antavat aina paljon. Tykkàisit varmaan tuosta kookostiramisusta. Oikein hyvàà pààsisàistà sinullekin, Jael!

   Poista
 5. Voi miten rakastan noita porraskujia...:)
  Hyvää toista pääisiäispäivää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo kujat ovat tosiaan kokemisen arvoisia! Buona Pasquettaa sinullekin!

   Poista
 6. Oih että. Mulla on juuri nyt niin Italia-ikävä, että!

  Voi hyvin sinä siellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tànne kaivataan nyt kovasti turisteja helpottamaan hieman taloutta! Benvenuta!

   Poista
 7. Kivan näköistä. Täälläkin syötiin eilen illalla lampaankyljyksiä:). Italiaan kyllä tekisi vielä ainakin kerran mieli...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lammasta olen ennekin syònyt, mutta en karitsaa. Italiassa kyllà riittàà elàmyksià, ja just nyt tààllà tosiaan kaivataan turisteja, sillà sekà kotimaan ettà ulkomaalainen joukko on vàhentynyt hurjasti.

   Poista