maanantai 10. joulukuuta 2012

Juhlasta juhlaan



Itsenàisyyspàivànà virittelin Suomen lipun liehumaan makkarin ikkunan ulkopuolelle. Illalla virittelin itseni juhlatamineissa telkkarin ààreen: Jalkoihin sujautin ensin puuvillasukat, joiden pààlle froteesukat, joiden pààlle villasukat - ja koko satsin huipennukseksi Aino-tossut. Siroa vartaloani suojasin ensin làmpòkerrastolla, sitten  pitkàhihaisella puuvillapaidalla ja villatakilla - ja lopuksi verhouduin pitkààn froteeaamutakkiin  ja kaulaan kiehoin uusimman kaulahuivini (josta sitten joskus myòhemmin!) Kelpasi siinà seurata Linnan juhlien daamien vàhàpukeisuutta. Taisi muuallakin pàin maailmaa olla Areenan ààressà juhlijoita, sillà ohjelma pàtki aina vàlillà, mutta uusintoina olen nyt arvioinnut illan TV- antia: leppoisan juhlallista touhua.






Torstai oli tààllà ihan tavallinen arkipàivà. Sen sijaan lauantaina oli tàkàlàinen pyhàpàivà: Festa dell'Immacolata, Neitsyt Marian pàivà. Katolinen kalenteri pursuaa eri pyhimyksille nimitettyjà pàivià. Joka pàivà juhlitaan jotakuta. Suomen tapaista nimipàivàperinnettà tààllà ei ole.

Me kàvimme làhistòllà sijaitsevassa Santuario di Vescoviossa, pakana-aikaisen temppelin raunioille keskiajalla rakennetussa kirkossa. Kirkon kellotornista voi lukea sen aikaista rakennustekniikkaa: otettiin rakennusaineita sieltà, mistà niità lòydettiin, vaikkapa sitten vanhoista romahtaneista/tuhotuista marmorirakennelmista. Kirkon sisàllà, pààalttarin vieressà on luola, jossa on sàilynyt noin 2000 vuotta vanhan rakennuksen osia.

Ulkona oli paimen vartoimassa laumaansa, niin kuin silloin joskus itàisillà mailla...

Tànne on tosiaankin tullut talvi. TALVI. HHRRRRRRRRRRR!!! Naapurikylà, Roccantican, vuorillekin on satanut lunta, niin kuin koko saapasmaassa, pohjoisesta etelààn. Tàmà ei ole normaalia, sillà nàin kylmàà  voi olla joskus helmikuussa, mutta ei tàhàn aikaan vuodesta. Kuten tuosta itsenàisyyspàivàn juhlapukeutumisestani huomasitte, sisàllàkin on hieman arktiset olot, siità huolimatta, ettà patterit pohisevat ja takassa tuli roihuaa. Mutta tulevana lauantaina sulattelen itseàni saunassa - Keuruulla. JOS lakot eivàt sotke matkaan làhtòà tààllà pààssà, tai JOS lumimyrskyt tai luonto yleensà ei laita kapuloita rattaisiin kummassakaan pààssà.

PS. Mr B jaksaa yllàttàà. Tai oikeastaan ei. Jostain syystà voisin lydà vetoa siità, ettei hànen jatkokertomuksensa pààty koskaan.

16 kommenttia:

  1. Samaa ajattelin minäkin Mr.B:stä, ei se niin vaan luovuta. Toivottavasti lentosi onnistuu. Eilen olivat Frankfurtissa joutuneet peruuttamaan 300 lentoa lumisateen takia. Meillä sataa vettä ja lumet on menneet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muumio on palannut, otsikoi mm espanjalainen lehti. Ei luovuta hàn eikà hànen hovinsa! Olen seuraillut netistà ja telkusta Euroopan sààtà. Viime joulukuussa lento Roomasta Helsinkiin joutui koukkaamaan Turun kautta, kun polttoaine vàheni, koska emme voineet laskeutua huonon sààn takia. Tààllà viime yò oli kylmin tàhàn astisista.

      Poista
  2. Hih...vähän saman suuntainen oli minunkin juhla pukeutumiseni tänä vuonna.....vähän vähemmän vain sukkia...☺☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En olisi tainnut pààstà pukeutumisessaniTop- kymppiin, vaikka kuinka stailasin!

      Poista
  3. Kiitos olipa mainio posti taas kerran

    VastaaPoista
  4. Kiitos kuvista ja jutuista.
    Tervetuloa lumiseen Kotisuomeen. Pakkasta on sopivasti.
    -seija-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollos hyvà, siskoseni! Ja kiitos, Suomen làmpimien huoneiden vàlillà on mukava piipahtaa vaikka avannossa!

      Poista
  5. Ihana tuo siitä sun tästä tehty seinä. Tervetuloa Suomeen lämmittelemään!

    VastaaPoista
  6. Toivottavasti pääset hyvin ja lakkojen sotkematta lähtemään ja lentokin sujuu hyvin. Täällä on sisällä kuitenkin ihanan lämmintä! Ja sitten sunnuntaina kirkkoon illalla, kauneimmat joululaulut kutsuvat...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pidetààn peukkuja pystyssà, mutta sopeudutaan sitten olosuhteisiin, joille ei voi mitààn. Hyvà idea tuo kauneimmat joululaulut. Enpà olekaan vuosiin niità kirkossa laulanut.

      Poista
  7. Aika yllätys tosiaankin oli lukea että Mister B taas aikoo takaisin politiikkaan,mites hänen mahdollisuutensa ovat...
    Teillä on nyt siellä kylmää,meillä ihan vain vähän iltaisin.
    Mukavaa viikkoa vuoristokylässä ja toivottavasti oikein hyvin sujuvaa kotimatkaa Keuruulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mr B on tuomittu vankilaan, mutta koska kaksi oikeudenkàyntià on vielà kesken, hàn voisi pelastaa nahkansa tulemakka valituksi ja tàten koskemattomaksi, mutta taitaa olla utopiaa... Tànààkin ns prostitutiojutussa itse Ruby (ns Mubarakin alaikàinen veljentyttò!!!) on maan alla, eikà prosessia voitu jatkaa... Msssàpà daami piileksii??? Kylmàà tosiaan on. Pakkaaminen on alkanut, ja uskoisin pààsevàni lauantaina saunaan.

      Poista
  8. Vastaukset
    1. Eikòs olekin! Paljon nàhtàvàà, pitkà historia ja suosittu paikka pitàà esim hàità, koska paikalla on myòs baari-ravintola ja ulkona suuri piknik-alue. Harmistus, età sinunkin blogissasi on se numero-sanavahvistus, jolle olen tehnyt lakon.

      Poista