tiistai 11. joulukuuta 2012

Pelastus laskeutui mutkaan

Pelastushelikopteri laskeutui tunti sitten tàhàn mutkaan - toisella yrittàmàllà. Jos katsotte oikein tarkkaan, voimalinjaa hipoen. Helikopteri tuli noutamaan vanhaa miestà, joka oli saanut sydànkohtauksen...


Potilas oli noudettu vuoristokylàstà nàità rappusia pitkin ambulanssiin ja sitten (Muistatte ehkà ne pasuunakukat, jotka kasvavat tàssà puutarhassa.), mutkaan, jossa oli làhin mahdollinen laskeutumispaikka helikopterille. Silloin kerran, kun kamera jàà kotiin, tapahtuu tàllaista. Minun piti palata kotiin hakemaan kamera ja mennà uudestaan kuvaamaan pelastuspaikkaa. Potilaan sisar kertoi, ettà mies oli tajuissaan ja ettà hànet vietiin Roomaan sairaalaan. Minà ihailen tàssà maassa sità, ettà kun apua tarvitaan, sità saadaan ja  aika nopeasti. Ambulanssin, helikopterin ja ensiapuauton lisàksi paikalle ilmestyi kuin tyhjàstà ihmisià pysàyttàmààn koko liikenteen. Autoja kertyikin sitten pitkàt jonot kumpaankin suuntaan. Edes me jalankulkijat emme pààsseet paikasta ohi, tietenkààn.


 
Potilas oli pààssyt turvallisiin kàsiin, ja minà piipahdin aamun toiselle cappuccinolle Roberton baariin, jossa minua palveli hànen vaimonsa.

Roberto on kuuluisa paitsi seudun parhaasta jààtelòstà, myòs mm nàistà joululeivonnaisista: pampapato ja torzetti - jouluisia makupaloja Suomeen vietàviksi. Alakylàssà on joulupyyjàiset 23.12., jota varten Roberto on alkanut leipoa nàità herkkuja. He pyysivàt minua myyjàisiin myymààn mm pitsikiviàni, mutta kun silloin olen jo làhellà saunaa!!!

Arktiset olosuhteet tààllà senkun vain jatkuivat. Tarvitsin pààhineen ja kaulaliinan. Onhan minulla niità kyllà ennestàànkin tuolla hyllyssà, mutta ne kutittavat niin kamalasti, villaa kun ovat. Gaetasta olin ostanut merinovillalankaa, joka ei kutita tippaakaan. (Tuon pipon huopakoristeen olen ostanut Keuruun Vakasta.) Neuleiden alla on lampaanvuota (sekin tuotu Keuruulta joskus esihistoriallisella ajalla), jonka laitan aina yòksi làmmitàmààn vuodetta! Untuvatàkki pààllà ja lampaantalja alla - antaa unen tulla.

PS. Voisin taas sanoa paljonkin Mr B:stà - muumiosta, joka yrittàà palata pààministeriksi (ranskalaisen lehden otsikko). Nyt hàn on kiukustunut mm EU:lle, kun se yrittàà vaikeuttaa hànen bisneksiààn mustamaalaamalla hàntà. Voi pyhà yksinkertaisuus!!! Mies on tuomittu vankilaan, mutta koska kaksi oikeudenkàyntià on vielà kesken, ei hàntà saada telkien taakse - vielà. Hàn haluaa takaisin valtaan, jotta hàn saisi taas syytesuojan. Oikea unelma saapasmaan pààministeriksi, vai mità?

10 kommenttia:

 1. Onneksi tuli helikopteri pelastamaan! Ei varmaan ole helppoa tuollaisessa paikassa jos tarvitsee äkisti apua sairaustilanteessa.
  Herkullisia juttuja tekee näköjään Roberto.
  Nyt muuten näkyy se joulukalenterilinkki,ei aamulla ihan vielä näkynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi! Kyllà minà katselin silmàt ja suu pyòreànà, kuinka làheltà voimajohtoja helikopteri laskeutui. Kaiken makean herkun lisàksi Roberto on alkanut tehdà myòs ruokaa asiakkaille. Viimeksi sòin hànen valmistamaansa spagetti alla amatriciana. Ham! Kàynpà katsomassa joulukalenteria.

   Poista
 2. Onneksi apu on lähellä. Edes uskalla ajatella, jos vastaavaa täällä tapahtuisi-henki varmaan menisi.
  Herkullisia herkkuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpà. Tàssà maassa ensiapu on mielestàni upesti jàrjestetty - yleensà, ja vapaaehtoistyò on kunniassaan. Herkut ovat tosiaan suussa sulavia - lanteille pyrkivià.

   Poista
 3. Hei Lissu ! Täytyy olla ammattinsaosaava lentäjä kun pystyy noin vaikeassa paikassa laskeutumaan. Täysi kunnioitus hänelle. Ihania nuo Roberton leivonnaiset ! Käypä muuten vastaamassa Studio 55:n tämänpäiväiseen kyselyyn " Mikä Italiassa viehättää ? " sinä kun olet siihen ekspertti-vastaaja. Joulunalusterveiset lumipyryisestä Lounais-Hämeestä Reija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minà pidàtin hengitystàni koko laskeutumisen ajan, joka ei ensimmàisellà kerralla onnistunutkaan, vaan kopteri nousi uudestaan ylòs. Roberto osaa asiansa. On kuulema lapsesta asti touhunnut keittiòssà. Tàytyypà kurkistaa studio 55, jos ne tààllà nàkyy - tai sitten Suomessa. Tààllà aurinko paistaa tàydellà teràllà (klo 15.00 it aikaa). Ei tunnu jouluiselta - vielà.

   Poista
 4. Kivan väriset nuo neuleesi. Onhan ne saapasmaalaiset jo niin usein sen Silvion halunneet, en ihmettele yhtään, vaikka nytkin taas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tàmàn hetken lempivàri - olen huomannut. Rahalla saa ja Ferrarilla pààsee...

   Poista
 5. Minua jaksaa hämmästyttää, että sillä teidän Mr Bigillä vain riittää kannatusta!?! Kuka häntä äänestäisi? Liian moni, mikäli aiempiin vuosiin on uskomista...

  Täällä ollaan, hankien keskellä ja kohta päästään Prismaan, mikä sekin on Suomen parhaita puolia, etenkin siellä juustotiskin kohdalla:).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hànellà on rahaa, mikà tuo valtaa ja ystàvià, jotka haluavat kuulua hànen hoviinsa. Lisàksi saapasmaalaiset ihailevat kaikkia, jotka ovat ovelia saamaan lisàà rahaa ja valtaa, ja Mr B jos kuka osaa sen taidon. Ei hàn muuten olisi tàllà hetekllà Italian rikkaimpia miehià, ja kuitenkin hàn aloitti nuoruudessa 'uransa' laivaviihdyttàjànà. En usko, ettà hàn enàà onnistuu pààsemààn pààministeriksi, mutta... Kaksi yòtà vielà, ja minàkin olen siellà hankien keskellà. Tosin minà viihdyn tààllàkin juustotiskien ààrellà. Kohta haen vielà pecorino romanoa (lampaan juustoa) matkalaukkuun. Kaksi laukkua on jo làhes yksinomaan herkkuja tàynnà. Vaatteet yms odottelevat Suomessa.

   Poista