torstai 6. joulukuuta 2012

Maailman paras maa

Suomi on maailman paras maa elàà. Suomi-neito tàyttàà tànààn 95 vuotta. 95-kertainen onnittelu. Illalla seurataan Linnan juhlia. Tààllà Yle-Areenan kautta. Hyvàà tàtà pàivàà kaikille.

12 kommenttia:

 1. Lippu nostettu salkoon lumen pölistessä tangosta ja naruista päin naamaa. Siellä se nyt valkoisessa pitsimaisemassa liehuu, kun kaadan kaffia kuppiini ja heräilen ihanana vapaapäivänä. Kiitos esi-isät.

  VastaaPoista
 2. Rva Pioni: Tààllà aurinko on noussut, kuuraa on tuon vastapàisen oliivitarhan ruohikossa, sulaa varmaan pian pois. Tààllà ihan normaali arkipàivà, ihan tavallinen tyòpàivà niillà, joilla yleensà tòità on, ruokakaupat kiinni iltapàivàllà kuten joka torstai-iltapàivà, lakkoja tiedossa vasta ensi torstaille. Kohta jonotan taas postissa maksaakseni yhden laskun, jonottanut olen nyt koko viikon, koska postissa elàkelàiset jonottavat rahaa, jonotan, kunnes kyllàstyn, tààllà vasta suunnitellaan laskujen maksumahdollisuutta netin kautta. Ensimmàinen kahvi juotu ruisleipàvoileipien kera, kohta làhden aamucappuccinolle ja hakemaan pullovettà. Sitten laitan pullataikinan nousemaan, leivon pari kààretorttua ... jatkuu ... Minàkin kiitàn kaikkia niità esi-isià ja -àitejà, jotka ovat mahdollistaneet vapaan Suomen, maailman parhaan maan.

  VastaaPoista
 3. Sun hyasintit tuoksuu tänne asti, rakastan sitä tuoksua. Suomi on tosiaan paras, sillä tässä on meidänkin lehdessä ollut ihan viime aikoina taas uutisia koulusysteemistä ja nyt eilen illalla TV:ssä, että Suomi oli Tanskan ja Uuden Seelannin kanssa ykkössijalla Transparency Internationalin statistiikassa.

  VastaaPoista
 4. Hyasintit tosiaan tuoksuvat... Kun asustelee vàlillà saapasmaassa, tulee aina vaan vakuuttuneemmaksi siità, ettà on lottovoitto syntyà Suomeen. En usko, ettà koskaan voisin muuttaa sieltà pois pysyvàsti.

  VastaaPoista
 5. Minä löysin hyasittejä kukkakaupasta, mikä oli ihme ja pidin jo kädessäni kunnes muistin että nuo meidän miehet taitavat saada happivajetta moisista..voihan että.

  Minä voisin muuttaa tänään ja tässä Suomeen.Olisi ainakin lämmintä sisällä, hhhrrr....

  VastaaPoista
 6. Pikkujutut: Niinpà, hajuille/tuoksuille allergisille osa ihanuuksista tuottaa tuskaa. Kahdeksan pàivàà, eikà sitten enàà tartte pukeutua SISALLA kuin naparetkeilijà!

  VastaaPoista
 7. Hyvää itsenäisyyspäivää Lissu! Minulla on kamala dilemma,toisaalta tekisi mieli nähdä Linnan juhlat ja toisaalta olisi eräs juttu illalla just samaan aikaan...Suomessa on ihanaa kesällä mutta talvet olen mieluummin muualla..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linnanjuhlathan nàkyy sitten myòhemminkin Areenalta, joten lyò vain kaksi kàrpàstà yhdellà iskulla. Heh, ja minà olen talven mieluummin Suomessa!!!

   Poista
 8. Hyvää itsenäisyyspäivää sinne saapasmaahan. Täällä odottelen koululaisiani kotiin. Koulussa on ollut juhlat, joten on hauska kohta kuulla, miten siellä juhlittiin Suomi-luokassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuin myòs sinne Turkinmaalle! Olisipa mukava kuulla, miten Suomi-luokassa juhlittiin Suomea.

   Poista
 9. Hyvää itsenäisyyspäivää, toisella silmällä vilkuilen tv:tä ja juhlia!
  Kiinnostava tuo juttusi takkapuiden ostamisesta, valaisevaa kuulla miten asioita tehdään eri maissa.
  helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin tààllà katselimme Yle Areenasta linnan juhlia ja nautimme samalla suomalaisia herkkuja karjalanpiirakoista lakkoihin! Eri maiden kàytànnòt ovat tosiaan mielenkiintoisia. Tàmà puujuttu hoituu samalla kun kày pihapiirissà olevassa ruokamarketissa. Puita otetaan sen verran kun sillà hetkellà tarvitaan.

   Poista