torstai 15. marraskuuta 2012

500. postaus

500. postaus! On aika juhlistaa tapahtumaa, tàllà kertaa postikorteilla. Arvon kaikkien tàhàn postaukseen kommentoineiden kesken postikortteja tààltà saapasmaasta. Aikaa on ensi maanantaihin asti.

Tààllà làmpòà riittàà, Suomen oloihin verrattuna. Bougainville koristaa talojen seinià. Tuokin kasvi kuoli pari talvea sitten olleeseen pakkaseen. Kuoli tai ainakin siltà nàytti, mutta tànà syksynà kòynnòs on ilahduttanut erittàin runsaalla kukkimisellaan. Lehmus on sen sijaan pudottanut Verdià kesàn kuumuudella suojaavaat lehtensà. Ensi kesànà aion mennà Savonlinnaan kokemaan Verdin La Traviatan.

Tuolla tasanteella rehottava sitruunakin oli kuolevinaan pari talvea sitten, mutta nyt siinà on kukkia sekà raakoja ja kypsià hedelmià.


Saapasmaalaisethan eivàt kàvele, jos ei ole pakko. Punaisen auton omistaja piipahti lihakauppiaan luo ja parkkeerasi autonsa niin làhelle kaupan ovea kuin suinkin, vaikka kadun toisella laidalla (oikealla parkkipaikalla) oli paikkoja vapaana. Ihme ja kumma, kun apteekin edessà ei autoa ollut. Oikeastaan sen olisin jotenkin ymmàrtànyt, sillà autoilijahan olisi ehkà sairas tai tuomassa jotakuta sairasta asioille.

Parkkipaikka on aika uusi, sillà siitàhàn kohtaa maa oli sortunut vuosia sitten tulvien aikaan. Nyt paikka on hieno, paitsi paikan jyrkkà rinne. Siihen istutettiin vuosi sitten kymmenià ja kymmenià puita, joista yksikààn ei ole herànnyt eloon - ainakaan vielà.


Makkarin ikkuna on auki. Sen sijaan naapuri-ikkuna pysyy kiinni, sillà siellà ei asu kukaan. Vahinko, sillà rakennus kaipaisi huolenpitoa.

Toisaalta, piazzan toisella laidalla oleva rakennus kaipaisi remonttia, mutta edes kukkia on ikkunalla.

Toissa iltana puoli kymmenen jàlkeen pòtkòttelin jo sàngyssà lukemassa, kun yhtàkkià olkkarin puolelta alkoi kuulua torvisoittoa. Nousin ihastelemaan kylàn soittokunnan marssi- ja soittoharjoituksia, jotka kestivàt làhes tunnin. Myòhààn illalla.

***
Olemme làhdòssà reissuun viikonlopuksi. Emme pohjoiseen pàin, sillà moottoritie A1 on edelleen poikki. Emme rantatietà kohti Toskanaa, samasta syystà. Emme Roomaan, sillà siellà Tiber-joen vesi on yli 13 metrià normaalia korkeammalla. Làhdemme etelààn pàin. Siità sitten maanantaina. Mukavaa viikonloppua. Pidetààn Kimille peukkuja. Toivottavasti hànen ei tarvitse tàllà eràà antaa tallilleen ohjeita!!! Heh, heh!!! Jos niità paitoja, jotka hàn tallilleen teetti, tulee myyntiin, minà haluan semmoisen. EHDOTTOMASTI.

19 kommenttia:

 1. Mukavaa reissua. Toivottavasti säästytte kuivin jaloin, mihin sitten menettekin:).

  VastaaPoista
 2. Meilläkin taas lämpeni! Ja onnea vaan 500 .postauksen johdosta,hieno saavutus.Mukavaa reissua Lissu!

  VastaaPoista
 3. Mukavaa reissua ja hyviä kuvauskohteita.
  -seija-

  VastaaPoista
 4. Verdi è vihreä :)
  Ja Kimin paita on ehdottomasti listalla täälläkin, toivottavasti tosiaan tekevät niitä myyntiin. Viivähdin suljetun, kauniin ikkunan ääressä hetken nautiskelemassa, grazie!

  VastaaPoista
 5. Nautinnollista viikonloppua ja lomailua.
  Onnittelen myös komean pyöreän luvun postausten määrästä. saapa nähä, jatkuuko itsellä noille luvuille asti.
  Kimin paita olisi myös tervetullut tähän perheeseen, hankin, jos niitä jostain päin saa.

  VastaaPoista
 6. Mukavaa reissua, nauti lämmöstä! Onnea rajapyykistä, tuhannetta postausta odotellessa.

  VastaaPoista
 7. Onnea 500!wow ja ihanaa viikonloppua sinulle ja kiitos taas niin mukavasta postistasi täällä.

  VastaaPoista
 8. Onnea 500. johdosta ja oikein mukavaa reissua!

  VastaaPoista
 9. Oletpa ollut ahkera bloggeri. Kiitos siitä! Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
 10. Kaikille yhteisesti: Kauniit kiitokset lomatoivotuksista. Lomasta lisàà seuraavissa postauksissa, mutta laitan tàhàn nyt onnettaren suosimien kommentoijien nimet:
  - Seija-systeri (ihan totta, en suosinut sukua!)
  - Aimarii (usko tai àlà, olet minun onnettareni suosiossa)ja
  - pikkusisko (onkohan Marjakuja edelleen voimassa?)
  Kortit làhtevàt postiin nàinà pàivinà.

  Murmutan tàhàn lopuksi sanasta FURBO (suomeksi ovela): Mr B on super-furbo - senhàn tiedàttekin - ja nyt myòs Ferrarin otsaan voi laittaa saman merkin. Saa nàhdà, mità talli keksii ensi viikonlopuksi!!!

  VastaaPoista
 11. Kiitos, kiitos. Minulla ei ole juurikaan ole arpaonnea ollut.
  Hyvää Nimipäivää.
  -seija-

  VastaaPoista
 12. Seija-systeri: Kiitos ja onnea vaan arvonnasta. Kortti jo matkalla!

  VastaaPoista
 13. Kiva! Osoite on entinen. Ja toisaan, oikein hyvää nimipäivää!

  VastaaPoista
 14. Pikkusisko: Kortti on jo jossain vàlillà vuoristomaja-Marjakuja! Kiitosta vaan. Tààllà ei Liisan liukkaita tai Kaisan kaljamia ole!!! Toivottavasti ei siellàkààn.

  VastaaPoista
 15. No mutta, ainahan Ferrari on tämän osannut, enemmän olisi yllättänyt, jos olisivat tilaisuuden jättäneet käyttämättä. Minua ärsytti jenkkityylinen televisiointi, monta jännää tilannetta jäi näkemättä kun pällisteltiin kuuluisuuksia. Ei siinä, kivahan niitäkin on katsella, mutta siinä ennen ja jälkeen kisan, grazie. Schumacher osaa tuon sääntöjen venyttämisen, kierouden ja röyhkeyden myös. Silloin sen jotenkuten ymmärsi, kun kyse oli maailmanmestaruuksista, mutta ihmeellistä pelleilyä nyt radalla. Ehkä hän pelkää, ettei kukaan huomaa hänen hiljaista katoamistaan formulapiireistä. Olisi lopettanut silloin ekalla kerralla. Tai ehkä hän yrittää vielä viimeistä legenda-statuksen takaavaa seikkaa: kuolla kisassa. Ärh.

  VastaaPoista
 16. Arvaapa vaan, ketà saapasmaan telkkari nàytti eniten!!! En ollenkaan ymmàrrà Ferrarin tapaa toimia, tai eihàn se mitààn uutta ole. Mr Bkin on tuomittu vankilaan, mutta vapaana hàn vaan porskuttaa...

  VastaaPoista
 17. Oi sentään, melkein uskomatonta, että onnetar suosi minua jälleen! Olen ihan otettu, mutta kaunis kiitos sinulle.
  Myös Lissun-päivä onnittelut melkein myöhässä, mutta ei ihan.

  VastaaPoista
 18. Aimarii: Kyllà minuakin hieman huvitti arvonnan tuloa! Kiità onnetarta. Kiitoksia toivotuksesta. Tààllà tosin ei nimipàivià vietetà.

  VastaaPoista