lauantai 5. toukokuuta 2012

450 postausta - on aika arpoa

Tervetuloa aamukahville! Parveke on koilliseen, vuorille pàin. Mukava siellà on istuksella ja seimailla kahvia Muumi-mukista. Kahvin pavut  jauhettiin naapurikylàssà varta varten toiveella vaaleaa amerikkalaista (siis suomalaista) paahtoa. Tuli hieman liian hienoksi jauhettua. Tàytyy ensi kerralla pyytàà karkeampaa. Mutta maku on làhempànà suomalaisia makunystyròità ison mukin nauttimiseen. Pàivàllà nautin joskus alabaarissa kahvi-kahvia, siis sità, jossa melkein lusikka pysyy pystyssà. Sità onkin kupin pohjalla vain reilu teelusikallinen. Tàhàn aikaan vuodesta parvekkeella pystyy oleilemaan n klo 8.00 - 9.00 vàlisenà aikana. Sitten on jo mentàvà sisàlle viilentymààn. Parveke on varjoisa puolesta pàivàstà alkaen.

Parvekkeen kasvit on nyt trimmattu talven jàljiltà. Ainoastaan maljakòynnòksen pakkanen puri lopullisesti, mutta kaikki muut kasvit kukoistavat entistà enemmàn. Ruusu avaa kohta nuppujaan, samoin minineilikka ja laventeli.  Rosmariini, timjamit, salvia, mintut ja persilja ovat upeita. (Ompelin uuden tuulen/nàkòsuojan. Sòpò, eikòs olekin!) Menimme eilen kyselemààn alasekatavarakaupasta viinikòynnòksen taimea tuohon maljakòynnòkseltà vapautuneeseen isoon ruukkuun, mutta meille vain hymyiltiin ymmàrtàvàisesti, etteihàn nyt ole aika istuttaa viinikòynnòstà! Voi meità ulkomaalaisia tietàmàttòmià!

Freesian sipulit on nostettu kesàlevolle. Olivat kukkineet tomerasti pààsiàisen maissa.

Eilen ostamani basilikan taimet nostin juuri yòksi  sisàlle, sillà vaikka pàivàllà on hellettà, yòllà làmpòtila voi laskea làhelle 10 astetta, ja sitàhàn nàmà herkut eivàt kestà. (Vihanneskaupoista saa tààllà muuten kaupanpààlle porkkanan, sellerin varren, persiljaa ja basilikaa, jos muistaa pyytàà! Palvelua, josta Suomessa voi vain unelmoida.)

Kuu eilen kylàn pààkirkon kupeessa parvekkeelta kuvattuna n klo 20.00...

... ja pari tuntia myòhemmin makuuhuoneen ikkunasta nàhtynà. Tulevana yònà kuu mòllòttàà kokonaisena ja kuulemma erittàin suurena. Minulle yritettiin asiaa selittàà, on kuulemma jostain aurinko - kuu -yms -jutusta kysymys - tai jotain sinne pàivn, mutta yli meni. Tiedàttekòs te asiasta enemmàn?

***
Jep, tàmà postaus on 450., joten on aika arpoa. Arvonta-aikaa on pari viikkoa. Kaikki tàhàn postaukseen kommentoineet, otetaan huomioon. Palkintona voisi olla vaikka pitsi- tai merkattu liina, hàrpàkkeet tai vaikka noita nappeja, joita tein puseroon, jonka olette nàhneet pari postausta sitten. Voittaja voi itse valita.

42 kommenttia:

  1. Meillä kuu ei minusta ole tavallsita suurempi, joten ihmettelen tuota samaa kuin sinä.

    Mutta se mihin katseeni kiinnitty, tuon sinun yrttitarhasi lisäksi, oli tuo parvekkeen pöytäsi.Kätevä ja passeli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sude tuossa alempa on viisas kuu-asioissa(kin)!

      Yrttitarhasta on paljon iloa, mutta tuon pòydàn ostopaikkaa en muista. Oisko Ikea? Tartteisin nimittàin toisenkin.

      Poista
  2. Niin että mikähän se olisi sen viiniköynnöksen istutusaika? Samainen kuu möllöttelee matalalla pilvien lomassa täällä. Enpä tiedä mitään siitä minäkään, mutta osallistun mieluusti arvontaan. Onnea uudet 450.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rva Pioni: Emme edes hoksanneet kysyà! Arvontaan, totta kait!

      Poista
  3. Olipa hyvänmielen posti sinulla taas.Kiitos ja onnea 450:lle ♥Härpäkkeet ovat suloiset ja ihan mielellään ottaisin toisetkin:)
    hyviä kahvihetkiä sinulle Lissu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos! Toivotaan sulle hàrpàke -onnea.

      Poista
  4. Tänä yönä on Superkuu, eli kuukiertää juuri maata lähimpänä olevalla radallaan ja on näin täydenkuun aikaan maasta katsottuna suurempi kuin tavallisesti. Puolenyön aikaan kävin koiran kanssa lenkillä ja olihan se hieno näky, en muista milloin olisin sen noin isona viimeksi nähnyt. Tämmöisenä kuuhulluna tulee seurailtua kuuta useinkin.
    Nyt kun olin näin tavattoman viisas, niin olen varmaan ansainnut paikkani arvontaan =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noin sità asiaa minullekin selitettiin, mutta kun se oli italiaanoksi, jokin sana taisi olla hepreaa. Kiitos vaan viisaasta tiedosta.

      Poista
  5. Ihania kuvia! minä missasin kuun..Ihanaan arvontaan mukaan, kiitos! Iloista päivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minà tuijottelin kuuta useampaankin otteeseen. Oli sen verran mahtava. Iloista pàivàà sinnekin. Tànne on luvattu koiran ilmoja tàlle pàivàlle.

      Poista
  6. Oi, että on hieno tuo sinun aamukahvikuvasi!

    VastaaPoista
  7. Pikkusisko: Varmaan maistuisi kahvi sinullekin!

    VastaaPoista
  8. Täällä ei kuuta näkynyt... harmin paikka.

    Tuolla parvekkeellasi on ihanat näköalat...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oliko kuu pilvien takana. Ensi yònà voit etsià uudelleen. Maisemat ovat upeat, ja jos kààntàà pààtà enemmàn vasemmalle, maisemat sen kun paranevat tuonne laaksoon pàin.

      Poista
  9. Vaude miten ihana tunnelma tuossa ekassa kuvassa, tulisin mielelläni kahville, voisin tuoda oman muumimukin mukana, jos sulla ei ole kahta. Ja onnea 450:lle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa vaan ja kyllà sullekin lòytyy tààltà Muumi-muki! Tànààn kàvimme Ikeassa ostamassa parvekkeelle toisenkin pòydàn. Voi sitten aina vaihtaa paikkaa, millaisen maiseman silmiensà etten haluaa.

      Poista
  10. Mikäs tuollaisella parvekkeella on aamukahveja nautiskella. Belgiassa oli pilvistä, joten kuu jäi näkemättä. Bloggailu on hieman jäänyt (ja kaikki sairastetaan vuoronperään), mutta mukana ollaan arvonnassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuu oli todella upea. Tànààn sen nàkeminen ei onnistu, sillà sataa, sataa ja sataa.

      Toivottavasti paranette pian - kaikki.

      Poista
  11. 450 postausta on hieno saavutus,onnea vaan ja olen mukana arvonnassa!
    Oih,mikä ihana parvekenäkymä;tuolla on kyllä varmaan ihanaa juoda kahvit!

    VastaaPoista
  12. Ihania kuvia, parveke, basilikat, kuu!

    Onnea postausetapista, upeeta! Kahvikippis!

    VastaaPoista
  13. Minäkin yritin katsella kuuta, mutta ei eilen onnistunut, mutta tänään paremmalla onnella.
    Ja tietenkin arvontaan mukaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuu ei này tànà yònà tààllà... sataa, sataa, sataa.

      Poista
  14. Kauniita kuvia! Kuuta täällä vain ikkunasta kurkittiin. Ja arvontaan mukaan.

    VastaaPoista
  15. Vaude, paljonpa Sinä olet saanut postauksia aikaan. onnea ja kiitos niistä.Sinulla näyttää lämpöä riittävän; itsekin odotan niin pääseväni hetkeksi sinne. Koko viikonloppuna ei ole viitsinyt päätänsä ulos pistää, kun on tuullut, satanut ja lämpöä nippanappa viisi!
    Ps. Yksi pieni pitsiliina ei olis pahitteeksi: aion tehdä Neulovan Nartun ohjeella lampunvarjostimen makuuhuoneeseen;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaisu-serkkusein: Nyt ei helle helli, sillà koko iltapàviàn on satanut ja satanut. Mutta ei lunta, niin kuin kuulemma Oulun korkeudella. Se Soilukan lampunvarjosyin on tosiaankin huikea, joten pitsiliinoja metsàstàmààn, vaikka arpomalla.

      Poista
  16. minä kans sitä super-kuu otsikointia ihmettelin, kunnes luin jutun.

    Olin just tuolla takapihalla kaivamassa. kiviä piisaa. huomenna saattaa jossain tuntua että kaivettua ja kannettua tuli. luonnon oma kuntosali :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Soilukka: Aina sità uutta oppii. Kaivamista siellà taitaa nyt riittàà. Mutta eipà tartte kuntosalille mennà.

      Poista
  17. Sinun syksyllä lähettämäsi valeakaasian siemenet ovat alkaneet itää vajaassa kahdessa viikossa. Ja kun vielä löysin tiedon, että se voi menestyä jopa ulkona I-II vyöhykkeillä, niin piristipä suuresti tätä flunssaista päivää!
    Kuutamo oli eilen todella kaunis.
    helena

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helena: Hienoa, ettà itàvàt. Toivottavasti kasvavat isoiksi! Kuutamoa ei tànààn này tuon jatkuvan sateen takia. Pikaista paranemista.

      Poista
  18. Ei näkynyt meillä superkuuta; taivas oli pilvessä. Olisi ollut mukava nähdä. Tiedä sitten millainen se ensi yönä on; jos näkyy.
    Ensimmäinen kuva ihan houkuttelee istahtamaan parvekkeelle.
    -seija-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seija-systeri: Kuu oli komea. Toivottavasti nààt tulevana yònà.

      Sinulle on aina varatuoli tuolla parvekkeella.

      Poista
  19. Aah, tuo parveke ja maisema, aah...oih...Nautinnollista!

    VastaaPoista
  20. Riitta: Niinpà! Kelpais sullekin, eikòs vaan! Toisaalta, mulle kelpais teidàn maisemat.

    VastaaPoista
  21. Hep, arvonnassa mukana! Voi, nuo basilikat! Oikein itkettää kurpahtaneet puskat jääkaapin (!!) laatikossa. Saisinkohan viikonloppuna laitettua niitä kasvamaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on oikea ahneus kaikkia yrttejà kohtaan, eikà esim tomaatit maistu miltààn ilman basilikaa. Onko sinulla basilikat jààkaapissa? Sinne ne kyllà paleltuvat, ikàvà kyllà. En muuten pysty kommentoimaan tààltà blogiasi, koska siinà varmistuselàinsanassa on suomalainen à, jota minun saapasmaan kone ei tunne tai jota en tàltà koneelta osaa hakea.

      Poista
  22. Haa, täytyypä tutkailla tuota blogin kommentointiasiaa! Basilikat asustelevat jääkaapin kasvislokerossa, jossa ainakin teoriassa on niille sopiva lämpötila...

    VastaaPoista
  23. Soja: Tutkipas, ettà voin kommentoida tààltàkin. Kiitosta vaan.Basilikat ovat tosiaan erittàin herkkàhipiàisià.

    VastaaPoista
  24. Tuolta tulin Soilen blogin kautta ihastelemaan blogiasi. Olen minä joskus luultavasti käynytkin täällä.
    Silloin täysikuuiltana katselin varovasti koivunoksien läpi, tahtoo se kuu valvottaa joskus jos sitä hartaasti tuijottaa. Isohan se oli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa vaan! Soilukka-siskontyttòseni onkin oiva làhde minun blogiini! Tykkààn kuutamosta, ja mità isompana seen nààn, sità huimmemmat ovat ajatukset!

      Poista