keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Kun ei niin ei sitten

Ei sitten! Tykkààn paitsi saada postikortteja myòs làhetellà niità. Nàmà kortit kirjoitin vapun aikoihin - odotellessani festaa, jota ei sitten tullutkaan. (Eikà muuten tullut sità siirrettyà jàlkivappuakaan 06.05., koska satoi kaatamalla!)

Olen nyt parina aamuna yrittànyt postittaa nàità kortteja, mutta postissa on ollut semmoiset jonot, etten ole viitsinyt odotella. Tànààn sitten onnisti sen verran, ettà pààsin luukulle asti, mutta POSTISSA ei ollutkaan POSTImerkkejà!!! Vain niità kauheita, isoja leimamerkkejà, joita en halua kortteihin, koska ne peittàisivàt osan kirjoituksestani. No, tiedàn kyllà, mistà merkkejà on saatavilla, mutta nyt tàytyy odotella pari viikkoa, sillà avun antaja on just nyt koneessa parin viikon lomalle Suomeen.

Joten, esim Seija-systeri: tuo ylin kortti tullee joskus sinne. Kuvassa on naapurikylàn pààpiazza, joka aina perjantaisin on tàynnà torikojuja. Ihan kuvan vasemmassa alareunassa on tavallisesti se pitsiliinapòytà. Tàytyy kuitenkin todeta, ettà aarteita ei nyt ole lòytynyt. Jotenkin tuntuu, ettà hinnat nousevat, mutta tarjonta vàhenee ja huonontuu.

Italiassa on nyt aikamoinen lama, noin yleensàkin. Monet ovat vihaisia nykyiselle pààministerille, Montille. Mutta vikahan ei ole hànen, vaan niin kuin hàn tàmàn pàivàn lehdessà sanoi: vastuussa ovat he, jotka tàmàn laman ovat aikaan saaneet, siis eràs Mr B kavereineen. Saapasmaassa on ollut juuri vaalit, joissa valittiin/valitaan uusia hallintohenkilòità muutamiin kuntiin/kaupunkeihin. Mr B:n puolue (Pdl) ja hànen hallintokaverinsa Lega Nord ovat kàrsineet ròkàletappion. Ja ihan oikeutetusti!!! Se politiikasta, josta minà muuten tykkààn lukea. Kuten varmaan olette huomanneetkin. Ilmankos minà tykkààn Isà Camillosta ja hànen kaveristaan Pepponesta!!! Erinomainen opas nykypàivànkin politiikkaan.

Kàytiin sunnuntaina shoppailemassa. Ensimmàiseksi mentiin puutarhalle, jossa mukaan tarttui mm tàmà ihailemani verenpisara nimeltààn Diana, Walesin prinsessa ja...

... nàità kreikkalaisia basilikan taimia. Ajattelen usein Kreikkaa ja sen kurjia olosuhteita, joihin tavallisilla kreikkalaisilla ei juuri ole osaa ja arpaa. Saas nàhdà, miten sille maalle ja ennen kaikkea sen arjen ihmisille kày. Minullakin on kuulemma serkku Kreikassa. Olisipa mukava kuulla hànestà. Olen huomannut, ettà aina silloin tàllòin joku vierailija on Kreikasta. Oletko sinà se serkkkuseni?

Varsinaisesti etsimme sità viinikòynnòksen tainta, jota meidàn kylàn alakaupassa ei ollut. Mutta tàssà taimitarhassa oli vaikka minkàlaisia taimia, mutta ei sità, minkà minà haluan tuonne parvekkeelle. Uva fragole, se mansikanmakuinen viinirypàlelajike. Olivat just loppuneet. Tàytyy odotella kàrsivàllisesti, sillà just sen lajikkeen haluan.

Sitten mentiin Ikeaan. Kansaa oli niin paljon, ettà alkoi ihan ahistaa. Uusi pòytà parvekkeelle ja àkkià pois. 


***
Muistattehan edellisessà postauksessa olevan arvonnan. Aikaa on vielà ensi viikon lauantaihin. Mukavasti innostuneita onkin jo ilmaantunut. Kiitosta vaan.

***
Tulevana viikonloppuna ajetaan taas lujaa. Kaikki peukut pystyyn Kimille!

13 kommenttia:

 1. Kortteja onkin kiva saada,minulla onkin sinulta yksi saapasmaasta lähetetty:)
  Kurjaa kun postipalvelut ovat huonot;asun kaupungin pienimmässä kaupunginosassa ,joten ei ole postikonttoria ,joka taas on viereisessä kaupungin suurimmassa kaupunginosassa,ja postissa saa aina odotella niin että tulee melkein ärräpäitä:D Kreikassa on nyt vaikea tilanne,kun uudet tuulet eivät suostukaan siihen säästöbudjettiin..
  Mukavaa loppuviikkoa Lissu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Postissa on kait niin paljon helpompaa vain syòttàà tiedot koneelle, joka sitten sylkàisee oikean arvoisen ruman paperilapun korttiin/kirjeeseen/pakettiin. Hòh! Odottamaan suostun - joskus -, mutta haluan Oikeita, Kauniita Postimerkkejà.

   En haluaisi olla nyt kreikkalainen.

   Mukavaa loppuviikkoa sinullekin!

   Poista
 2. Siellä ei ostimerkkejä, mutta meillä ei posti liiku tästä postistamme eteenpäin. mystinen juttu, vaikka maksan aina pyydetyn maksun.

  Minun pitäisi saada basilika perjantaina...toivottavasti tulee perille asti pääkaupungista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa siellà jossain olla iso kasa làhettàmàtòntà postia.

   Toivottavasti edes basilika pààsee perille.

   Poista
 3. Minä myös haluan postilähetyksiin oikeat postimerkit; ei hintalappuja.
  Ootellaanpa korttia.
  -seija-

  VastaaPoista
 4. Seija-systeri: Taidanpa linja-autoilla Casperiaan tai vaikkapa Torritaan. Hommaan kuluukin sitten koko aamupàivà, mutta merkkejà on saatava. Tàytyy ostaa varastoon.

  VastaaPoista
 5. Peukut ja varpaatkin pystyssä :)
  Liittyen siihen miun blogin kommentointiongelmaan, sain tukifoorumista tällaisen vastauksen: "Ä-kirjaimen saa ulkomaalaisesta näppämistöstäkin painamalla alt-näppäimen pohjaan ja painamalla näppiksen oikeassa laidassa olevista numeronäppäimistä numerot 132 (pitäen koko ajan alt-näppäintä pohjassa). Roskapostiestossa on tarkoituksella ääkkösiä, koska se hidastaa jonkin verran ulkomaalaisia spämmääjiä." Toimiiko tää siulla?

  VastaaPoista
 6. ^ainakin miun läppärissä on ne numerot sinisen Fn:n takana, eli pitää pitää pohjassa Fn ja alt ja sitten näpytellä nuo 132 (jotka löytyvät miulta kirjaimista j l k). Sillei toimi :)

  VastaaPoista
 7. Soja: Yritin tuota tuota konstihommeliasi tàhàn vastaukseen. Ei onnistunut. Tai siis en osaa. Tàytyy odottaa Tukihenkilòn kotoutumista Suomesta. Kiitos kuitenkin avusta. Kàvin aamullakin katsomassa blogiasi ja olisin kannustanut kovasti jatkamaan kansallispuku'elàmààsi'.

  VastaaPoista
 8. Siinäpä on kaunis verenpisara! Tuo taimitarhoissa käyskentely on mukavaa, ei tarvitse välttämättä edes ostaa mitään, vaikka harvoin sitä ihan tyhjin käsin pääsee pois.
  helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Verenpisara on tosiaankin kaunis! Minàkin tykkààn mieluummin kuljeskella taimitarhoissa kuin esim vaatekaupoissa!!! Tààllà sità paitsi taimet maksavat vain osan esim Keuruun torin annista.

   Poista
 9. Kerro, jos ei Tukihenkilön avullakaan onnistu, niin ahdistelen foorumin tukea lisää! Miulle voi laittaa vaikka sähköpostia: soja@kansallispuku.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok!
   Tehdàànpà niin. Kimià muuten nàytettiin tànààn saapasmaan pààuutisissa useamman minuutin ajan, Vettelià vain pari sekunttia, eikà ollenkaan ferraristeja. Kimi oli tànààn harjoituksissa 5., kuten varmaan jo tiedàtkin.

   Poista