keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Aprilliako vappuna?

Piazza eilen aamulla klo 7.30. Luvassa tàllà torilla vappukarkelot. Varustauduin kameran ja varapattereitten kanssa tallentamaan ilon pitoa.
Vàhàn vaille puolta pàivàà tilanne oli tàmmòinen: muutama pòytà ja tuoli oli tullut lisàà, mutta kansa loisti poissaolollaan. Minulla alkoi olla jo nàlkà, sillà olin varannut vatsaani paljon tilaa pavuille, juustolle (fave e pecorino - vappuerikoisuus) ja varraspossulle (porchetta). Sitten alkoi sataa tihuuttaa. Mitààn ilottelua lupaavaa ei torilla tapahtunut.
Onneksi olin saanut tuliaisina paljon mansikoita, ihania mansikoita, suussa sulavia ja hajuaistia hemmottelevia mansikoita. Laitoin itselleni toisen 'aamupalan', mutta olin koko ajan olin kuulo herkkànà, josko bileet alkaisivat. Ei mitààn siihen suuntaan. Vettà alkoi sataa reippaammin. Aloin menettàà jo toiveeni joten katsastin TV-ohjelman. Kohta alkaisi Poirot! Edes jotain mukavaa. Mutta kissanviikset toosasta mitààn Poirotia tullut. Tuli jokin lànkkàri. Tarkistin ohjelman ja kanavan, mutta kun ei niin ei. No, olihan minulla muutama DVD lainassa. Halusin katsoa uudellen Ricomincio da capo, suomalaisesta nimestà en tiedà. Olisiko jotain Pàivà murmelina? Bill Murrey nàyttelee sààtieteilijàà, joka elàà saman pàivàn useamman kerran. Oletteko nàhneet kuvan? Suosittelen.
Koska nàytti siltà, ettei mitààn festaa torilla ruokailuineen olekaan, kaivelin omaa jààkaappiani. Pààdyin laittamaan latva-artisokkamunakasta. Samalla laitoin viidennen ruisleivàn uuniin. Makua ja tuoksua siis omasta takaa. Illan pààttàisin Don Matteolla, mutta arvaatte varmaan: ei tullut Don Matteota vaan sen tilalla jokin saapasmaalainen saippuasarja. Vappu oli siis peruutettu oikein kunnolla. No, minà katsoin uudelleen tuon murmeli-jutun ja menin nukkumaan.

***
Netti on tòkkinyt oikein kunnolla. Mutta sehàn ei ole mitààn uutta, sekààn.

14 kommenttia:

 1. No voi,vappuilot peruttu.Mutta onneksi oli herkullisia mansikoita;) Mukavaa loppuviikkoa Lissu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vappuilot siirretty sateen takia ensi sunnuntaille. Saas nàhdà! Mansikat ovat nyt parhaimmillaan. Mukavia pàivià sinnekin.

   Poista
 2. ja porchetta on sentäs aikas herkkua, ymmärrän pettymyksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomenna on toripàivà ja silloin saan porchettaa. Jos en sunnuntaina satu olemaan paikalla. Ks vastaukseni yaelianille.

   Poista
 3. Onpas siellä jo lämmin!
  otatko muuten oman tietokoneen aina sinne mukaan vai? itse mietin että toimisikohan netti puhelimessa Italiassa esim. Vodafonen prepaidilla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikea helleaalto tànne on nyt tupsahtanut. Ei ole pàivàllà asiaa kàvelylle. Minulla on làppàri kummassakin kodissa. Italian toiminnot ovat vàhàn sità sun tàtà Suomeen verratuna, joten en uskalla suositella yhtààn mitààn.

   Poista
 4. Voi mikä pettymys! Ja sinä kameran kanssa nälkäisenä ikkunassa... Silti hiukan naurattikin - minua nimittäin. Niin hauskasti siitä kirjoitit!

  VastaaPoista
 5. Riitta: Onneksi telkusta saatoin seurata sivusilmàllà saapasmaan Ison Ihmisten vappujuhlia ja kulkueita sekà suurta konserttia. Eilen sitten ilmestyi noihin mainoksiin uusi aika: 06.05. klo 17.00. Jàlkivappu siis. En kuitenkaan menisi lyòmààn asiasta vetoa!

  VastaaPoista
 6. Voivoi, kylläpä sinua nyt on huijattu oikein olan takaa =) Eipä sentään lunta satanut, niinkuin meillä eilen vähän teki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tule lunta ei, mutta hiki pisarat lentàà! Varjossakin!

   Poista
 7. Mitä häh? Mikä se tuollainen vappu oikein on? Vaikken varsinaisesti olekaan mikään vappuihminen, kyllä sitä nyt simaa, munkkeja ja kaupunkivilinää pitäisi olla! Jos yhtään lohduttaa, täällä oli rientoa Italiankin edestä :P Kampusväki biletti armottomasti aamuun asti ja minä vedin peittoa korviin. Suomiporukalla jouduttiin kuvittelemaan simat ja tippaleivät, kun ei kukaan viitsinyt tehdä. Haettiin donitsilaatikko supermarketista xD Sinun punainen aamiainen näyttää huomattavasti herkullisemmalta! Artisokan sydämiä maistoin asuessani Turkissa ja kyllä vaan oli nannaa. Pitäisi lähteä täältäkin metsästämään...

  Oh, Päiväni murmelina on yksi ihastuttavimpia elokuvia. Olen nähnyt sen muutaman kerran ja aina se vaan sykähdyttää. Loppupeleissä, kun isoja linjoja katsotaan, ihmiselämä on aikalailla murmelimaista päivästä toiseen. Mikäpä tässä muuttuisi, elämässä? :>

  Mukavaa kevättä sinne eteläisempään Eurooppaan! Kyllä ne karkelot vielä tulevat ajallaan, nauti rauhasta siihen asti ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli semmoinen vappu se! Ei ollut tavallisen vapun murmelimainen ollenkaan. Simaa kyllà oli ja itseleivottua pullaa, joten omat antimet olivat kyllà aika vappumaiset.

   Katsoin tuon murmelin taas eilen ihan vain stekatakseni kielen kàànnòstà. Katsoin enkuksi ja italiaksi, ja heti ensi metreillà pààsi nauru: ensimmàisenà aamuna aamupalalla sààtieteilijàmme pyysi espressoa tai cappuccinoa (englanniksi) mutta saapasmaalainen duppaus pyysi Irish coffeeta! Kovin erilaisia aamukahveja murmelissa tarjottiin. Olet muuten aika oikeassa: murmeleitahan me kaikki ollaan omassa ihmis-lajissamme.

   Tààllà kyllà karkeloidaan tuossa piazzalla nàin kesàaikaan aina iltaisin-òisin, jos ei sada. Jos en halua nukkua korvatulppien kanssa, muutan tàkin kanssa tuonne olohuoneeseen. Sinne ei ilonpito kuuluu.

   Poista
 8. Kamalaa sentään, miten vapun kanssa kävi, vaan onneksi oli mansikat ja murmelileffa. Etköhän selviä tuosta pettymyksestä.
  Jospa kelit täälläin muuttuis vesisateeksi, mutta lunta tiputtelee parhaillaankin, oikein tuiskutti tässä taannoin. Täällä taitaa kevät olla peruttu!

  VastaaPoista
 9. Aimarii: No, on sità joskus juhlittu Suomen vappua ràntàsateessa, joten tàmà oli ilmojen takia parempi. Voi teità siellà pohjan perillà. Jospas jo juhannuksena tarkenisi.

  VastaaPoista