Lampaankääpä, albatrellus ovinus - päältä. Kavereina pieniä keltahelttavahakkaita.
Lampaankääpä alta. Eikä toukan toukkaa...
Lampaankääpä kuivattuna. Tälle sienelle paras säilöntätapa. Kuivattuna valkoinen väri muuttuu kellertäväksi, mistä sen erottaa matkijastaan, typäskääpästä (ei myrkyllinen), joka puolestaan kuivaessa muuttuu punertavaksi.
Lampaankääpää voi paistaa tuoreena pannulla, ilman liotusta tai ryöppäämistä. Tillinmakuisessa liemessä keitetty sieni maistuu ravun lihalle ja anjovisliemessä keittäämällä saa 'lampaankääpätryffeliä'. Mistäkö tiedän? Luen kirjasta. Aion kokeilla sitten joskus, kun en ole niin sienillä kyllästetty, kun nyt alan olla.
Hamsteri kaipaa virkistystä, joten huomenna junaan ja kohti Turkua. Maire-serkku ja miehensä odottelevat... Jaksaa sitten taas keskittyä puolukoihin ja suppilovahveroihin.
Ps. Olen ollut viime aikoina aika laiska blogistaniassa. Mutta kunhan syksy saa, ja Finnair lennättää tämän muuttolinnun marja- ja sienikapsäkkien kanssa saapasmaahan, sitä kaipaa taas varmaan kummasti blogikyläilemista...
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei saa tehdä tällaisia postauksia ja nostattaa vettä toisen kielelle.
VastaaPoistaAllu: Heh, heh...
VastaaPoistaPalasin juuri Roomasta! syyskuu on varmaan parempi aika lähteä sinne kun paikalliset palaa lomilta ja suurin turistivouhotus on ohi
VastaaPoistaSL: Roomaan minua ei saa elokuussa suurillakaan lahjuksilla. Liian kuumaa, liian paljon turisteja ja heitä rahastavia saapasmaalaisia. Kurja, että sinulta vedettiin ylihintaa. Silloin kannattaa AINA soittaa paikalle carabinieri. Syyskuun loppu ja lokakuun alku ovat minun mielestäni parasta aikaa tutustua Roomaan.
VastaaPoistaHei Liisa! Olipa mukava löytää Sinut, vaikka "vain täältä". Harmi, kun en ole päässyt sukutapamisiin. Olisi niin kiva nähdä...Blogiasi lukiessa tunnistan itsestäni paljon samoja piirteitä...Veri on vettä vahvempaa! Kuulemisiin. Kaija (os. Lepinsalo)
VastaaPoistaOletko muuten Facebookissa? Kyselee vielä Kaija
VastaaPoista