torstai 12. toukokuuta 2011

Lissu Titityy

Sain Marialta Mammanuunista haasteen kertoa oman blogini nimen synnystà. Siispà... Olen syntynyt Tiaisen perheeseen, joten Titityy ilman muuta. Blogia tehdessà alkuhankaluutena oli se, ettà Jyvàskylàssà on lankaliike Titityy, josta en tiennyt mitààn, koska semmoista nimeà ei bloggeri tuntenut. Vielà kerran: EN MYY LANKOJA, enkà villoja enkà muutakaan tarviketta. En ole Lanka-Titityy. Blogini ylàkuvassa on osa isàni maalaamasta postikortista, ja siinà nàkyy myòs hànen nimmarinsa. Myòs kàyntikortissani on tuo tintti, samasta kortista. (Kiitos taas kerran kortin tekijàlle, Seija-systerin toiselle jàlkikasvulle!) Lissuksi minua sanoo sisarusten jàlkikasvu, joten siinàpà se: Lissu Titityy. *** Bloggeri on pari pàivàà nyt temppuillut oikein kunnolla. Esim edellisen postauksen viimeiset kommentit (Merruli ja minà) ovat lennelleet jonnekin. Sain Merrulilta onnittelut voitettuani hànen arpajaissaan ihania juttuja. Minà laitoin kiitokset pikkuiselle onnettarelle, tulevalle eskarilaiselle. On tainnut blogistanian piuhat olla sekaisin... ... Sen sijaan piuhat eivàt olleet sekaisin Milanon La Scalassa, kun Susanna Màlkki meni, johti ja voitti. Oopperatalo sai uuden valtiattaren vaaleasta suomalaisesta. Brava!!!
Tuulet ovat tuivertaneet viime aikoina niin, ettà freesiat piti nostaa turvaan. Vasemmalla on yksi minun tàmàn hetkisistà aseista òtòkkàjahdissa: sitronellakynttilà. Nyt joka huoneessa on vaikka mità, mutta eihàn ulkona voi moista varustelua olla, joten sinne tàytyy varustautua voiteilla ja geeleillà sekà antihistamiinilla. On tàmàkin, mutta taas kerran, onpahan pààskysten pojilla ruokaa!
Nàità aarteita vartioin tarkoin. Laitoin kourallisen viime kesàn krassisadosta multaan, ja luulenpa, ettà ne kaikki itivàt. Nyt vain toivon niiden sààstyvàn perhosten munimiselta. Pààskyt: lennelkàà vaan parvekkeen làhettyvillà. (Pààskyjà on muuten tààllà kahta sorttia: haarapààskyjà ja ràystàspààskyjà. Tuntuvat asustavan kumpikin laji omissa làhiòissààn naapuritalojen kattohirsien alla!)
Melooneja, kirsikoita, aprikooseja... Ei ihan vielà, sillà nàmà ovat Espanjasta. Minà jaksan odottaa paikallisia. Parin viikon pààstà. Ihanaa. Vielà tyydyn mansikoihin. Jos lòydàn niità pienià ja makoisia.
Nàmàkin ovat espanjalaisia. Katsokaa hintaa - 45 e kilo! Toisaalta, samaan hintaan saa sienissà asustavia pikkuisia, valkoisia proteiiniasukkeja. Hui kauhistus. Minà jaksan odottaa, ettà noin kolmen kuukauden kuluttua voin itse (toivottavasti) valita kotimetsistà omat herkkuni.
***
Saapasmaalaiset odottelivat 11.05. Roomaan ennustettua maanjàristystà, jonka piti tuhota Ikuinen Suuri Kylà. Ei tullut. Sen sijaan tuli Etnan purkaus, joka pysàytti pàivàksi làheisen Catanian lentokentàn liikenteen. Sen sijaan tuli Espanjan tuhoisa maanjàristys. Maan sisus elàà Vàlimeren tàllà reunalla. Turvallista viikonloppua, missà sitten asustelettekin.

7 kommenttia:

  1. Ai Etna on herannyt taas! Se olisikin ollut mukava nahda. Tai ehka ei, kun lentomme oli Cataniaan.
    Mina odotan innolla aprikooseja. Niiden aika on vaan tosi lyhyt, ainakin taalla.

    VastaaPoista
  2. Etna aukaisi taas ammottavan tulikitansa. Upeita kuvia nàytettiin telkkarista. Olisihan se ollut teillekin alkukantainen kokemus seurata purkausta monien muiden turistien joukossa, sillà kanssa oli katsomassa runsaasti. Onneksi aineellisia vahinkoja ei tullut, mità nyt lentoliikenne oli pàivàn seis! Aprikoosien aika on tosiaankin lyhyt, siksipà nautinkin niità ihan ahmimalla. Ja lopuksi teen myòs aprikkosihilloa.

    VastaaPoista
  3. Eipä todellakaan houkuttele nuo kuvan tatit, mutta kuvien hedelmät ovat njam.
    Jospa meille tänne tulisi yhtä hyvä tattivuosi kuin oli edellinen, viimeiset kuivatut tattimuruset ovat kaapissa.
    Keittelen parhaillaan korvasieniä.
    Onneksi ei tullut sinne maanjäristystä.
    -seija-

    VastaaPoista
  4. Aprikooseja ja kirsikoita odotellaan täälläkin. Vesimelonia ollaan jo syöty.Jännitin puolestasi maanjäristystä, onneksi ei tullut..

    VastaaPoista
  5. Seija-systeri: Niinpà! Odotellaan sienisatoa vesi kielellà. Onneksi ei tullut, ja onnettomuudeksi tuli tuonne lahden toiselle puolelle.

    Pikkujutut: Sòin pàivàllà ensimmàiset (eko)kirsikat ja voi ettà mikà maku. En osannut jànnittàà jàristystà etukàteen, mutta monet saapasmaalaiset làhtivàt Isosta Kylàstà 'lomalle' keskellà viikkoa. Varmuuden vuoksi.

    VastaaPoista
  6. Voi kiitos kun nappasit haasteeni!Bloggeri on temppuillut ja vasta nyt tänne sisään pääsin.Mielenkiintoista sanoi pappa kun kuuli kapelimestari uutisen.Muusikko kun on -kaikki orkestereihin liittyvä kiinnostaa.

    VastaaPoista
  7. Maria: Oli mukavaa ottaa haaste vastaan! Bloggeri on tosiaan temppuillut. Olen tànàànkin yrittànyt vastata tàhàn kommenttiisi ilman onnistumista. Mitenkàhàn tàllà eràà kày? Minà tykkààn musiikista, ja varsinkin italialainen ooppera saa ihon kananlihalle. Terveisià asiantuntijalle.

    VastaaPoista