tiistai 10. toukokuuta 2011

Eilen

Sinne. Comunen puutarhaan ruusuja kuvaamaan. Tosin ei tàllà liikennemerkillà mitààn merkitystà kulkijoille ole, sillà katu on kaksisuuntainen. Onpahan vain yksi esimerkki siità, ettei saapasmaassa liikennemerkeillà ole juuri muuta kuin koristearvo.
Matkalla voi ihailla viikunoiden pullistumista. Kohta saa herkutella viikunoilla ja prosciuttolla.
Sen sijaan oliivien keruuseen on vielà aikaa, sillà puut pukkaavat vasta nuppuja.
Ja sitten ihailemaan. Comunen puutarhan loistoa. Olkaa hyvàt!
Paluumatkalla voi ihmetellà, etteikò kukaan huoli tàtà antiikkista monumenttia. On ollut myynnissà jo vuosia. Kàsistààn kàtevàlle, pullean lompakon ja loputtomasti kàrsivàllisyyttà omaavalle. Tosin pohjoiseen pàin, eli hyvin talven kylmàà kosteutta kestàvàlle.
Paluumatkalla voi virkistàà itseààn vuorilta tulevalla raikkaalla vedellà.
Nàità rappusia on asteltu satoja vuosia. Monenlaisilla jalkineilla on kivià kiillotettu.
Ulos kylàn vanhimmasta osasta. Tàssà kohden tuuli niin kovasti, ettà piti pitàà hiuksista kiinni, etteivàt olisi pààstà làhteneet. Vaikka mittari nàytti n 20 astetta, pohjoinen puhuri puri kylmàsti.
Omalle piazzalle. Oikeassa reunassa nàkyy kylàn kauppa. Sen ulkoseina paljastaa paikalla olleen joskus asunto takkoineen ja parvekkeineen.
Kodin suojaan. Paukamia tuli taas eilisen pàivàn aikana, sillà pakkohan ulos on pààstà. Mutta lààkkeiden ansiosta pistoksista ei enàà synny kivuliaita jàlkià. Vàhàn kutisee, mutta sen kyllà kestàà. Toisaalta - jos ei olisi lentàvià òttiàisià, ei pààskyillekaan riittàisi ruokaa. Lentàkòòt molemmat - minà otan antihistamiinia.
***
Sen sijaan Mr B voi huonosti: hànellà on syòpà. Tai oikeastaan hànen mielestààn Milanon tuomarit ovat demokratian syòpà, kun kehtaavat juoksuttaa hàntà oikeusistuimen eteen, milloin lahjonnasta, milloin alaikàisen prostituoidun asialla jne. Ainahan asioilla pukkaa olemaan monta puolta. Eilen saapasmaassa vietettiin 33 vuotta sitten murhatun pààministeri Aldo Moron kuolinpàivànà terrorismin uhreina kuolleiden muistopàivàà. Siis esim kaikkien niiden tuomareiden muistoa, jotka saapasmaassa on surmattu. Juhlassa puhui mm presidentti Napolitano. Samaan aikaan Mr B pauhasi oikeustalon edustalla. Hànellà kun on se syòpà!

12 kommenttia:

 1. HIeno retki sinulla on taas ollut.Täällä oliivipuut ovat jo kukinnan lopussa,laitoin kuvaakin pari postausta sitten.Voi noita itikoita ja paukamia,mutta hyvä jos lääkkeet auttaa.

  VastaaPoista
 2. Kuvista ei kyllä arvaisi, että pohjoinen puhuri puhalsi. Kaunis tuo köynnösruusu.

  VastaaPoista
 3. Yaelian: Tykkààn nàistà kuvausretkistà. Ja kuvattavaahan tààllà kyllà riittàà. Pitààkin taas kàydà nopeammalla koneella lukemassa sinunkin blogiasi. No, hyvàà kannattaa aina odotella. En oikein ymmàrrà: tàmà òtòkkòvitsaus on ollut nyt kahtena viimeisenà kevàànà, sità ennen ei ollut mitààn. Miksikòhàn?

  Suklaasydàn: Kuvat tosiaankin antavat kuvan helteestà, mutta pohjoistuuli pitàà huolen, ettà takki on pidettàvà tiukasti kiinni. Nimittàin, kun tààllà tuulee, niin se onkin sitten viuhinaa. Ja kun tuulee pohjoisesta, iho nousee kananlihalle, vaikka aurinko kuinka paistaisi. Tuo kòynnòsruusu koristaa tuossa comunen ulkotyòntekijòiden vessan oven pielià!!!

  VastaaPoista
 4. Olet kyllä positiivinen ihminen=ötökät ja linnut aspekti !
  Piipahdus täällä virkisti tiistai-illan hyörinässä.Kiitos!

  VastaaPoista
 5. En tiedä, onko mitään kauniimpaa kuin köynnösruusu. Vanhalla naapurilla oli sellaisia saunan seinällä, täällä Suomessa. Ihailin niitä aina suu auki.

  VastaaPoista
 6. Maria: Heh, heh! Keksin tuon òtòkkà-pààskys -homman eilen, kun taas kerran ihailin pààskyjen lentoa (siis ruoanhakulentoa). Ja koska tykkààn pààskyistà, on vain hyvàksyttàvà òttiàisetkin.

  Pikkusisko: Ollos hyvà - taas!

  Kirjailijatar: Toukokuu on tààllà ruusujen aikaa. Ihailtavaa riittàà. Suu saa olla auki ihan koko ajan.

  VastaaPoista
 7. Mie kattelin tuota tönöä silloin ja mietin että siitä tulisi kiva hus et hemmet. Tosin se että miten se parveke pysyi siellä ylhäällä oli pienoinen arvoitus...

  Taitaa olla sellainen remontoijan unelma

  VastaaPoista
 8. Soile: Se on edelleen myytàvànà. Ostakaa pois!!! Sisàltà voi lòytyà muitakin arvoituksia. Unelma kuin unelma.

  VastaaPoista
 9. Lähtisin noihin maisemiin vaikka heti ja aah, tuoreita ja kypsiä viikunoita, nam nam.
  Eikös se B. vuosi sitten uhonnut, että Italia voittaa syövän kolmen vuoden aikana eli ei ole pelkoa hänelle eikä toivoa muille (hyi kun olen ilkeä!).

  VastaaPoista
 10. Upeita ruusuja!

  Hienoa, että siellä on jo kimppu pöydällä, koska voittajaa pitää juhlia!!

  VastaaPoista
 11. Allu: Auton nokka kohti Pohjois-Laziota!! Olen ihan avoimesti ilkeà mità Mr B:hen tulee.

  Merruli: Ihanaa!!! Kiitos pikkuisen (tulevan) eskarilaisen arpomiskàdelle. Grazie!

  VastaaPoista