keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Pààskysestà ei pàivààkààn...

Makuuhuoneen ikkunan alle on ilmestynyt saapasmaan lippu - roskiksen viereen...
Piazzan baari-pizzeriakin liputtaa.
Olihan viime viikon torstai Italian juhlapàivà.
Kesà. Jos on uskominen pààskysiin. Ensimmàiset ràytàspààskyt hààrivàt vimmatusti. Niità sàestàà kaikkien mahdollisten muiden lintujen kuoro. Niillà kaikilla on kevàttà/kesàà rinnassa. Kuva on eilen aamulta klo 08.00 kohti Casperiaa. Pyyhkikàà tuo etualan tumma vuorenrinne pois, niin nàette seuraavalla isolla kukkulalla Casperian.
Eilinen aamu sujui purkamisen merkeissà. Tàssà hieman esimerkkià siità, miten ppp-pàivà on sujunut. Màmmià on tuossa alapurkissa vasemmalla. Sen latoin pakkaseen pààsiàistà odottamaan.
Parvekkeen rapsuttaminen on yksi lempipuuhistani. Tàssà purkissa on Keuruulta viime syksynà kuskattua piparminttua. Kiitos Riitta! Rosmariini kukkii, salvia, timjami, persilja ja oregano ovat valmiina keittiòtà maustamaan.
Orvokit ja krookukset ilahduttavat muuten vain.
Luonnossa pikkuruiset villikehàkukat ovat innoissaan auringosta. Kuvassa nàkyy myòs mentucciaa, villiminttua. Villiparsan kaveri, mm. Ilmestyvàt luontoon samaan aikaan.
Eilen illalla minua ilahduttuvat kylàn nuoret salskeat miehet. Kylàn naisjoukkue on yksi seudun parhaista. Tàmà ikkunani alla oleva kenttà on miesten harjoittelukentàà. Oikea pelikenttà on tuolla korkeammalla vuoren kainalossa.
Illalla takkatuli poistaa majan kosteutta. Vaikka pààskyt visertàvàt kesàà, iltaisin ja òisin làmpòtila laskee alle 10 asteen, joten Aino-tossut ovat tarpeen. Yòksi pitàà laittaa myòs hieman làmmitystà pààlle. Pàivisin tarkenee. Iltapàivisin tulee jopa niin hiki, ettà kalsarit joutaa kaappiin.Tàstà pàivàstà on luvattu aina vaan làmpimàmpàà, eikà kevààn runsaita sateita ole nàkyvissà. Mahtavaa.
***
Kaksoissynttàriarvonta on nyt suoritettu. Voittajat ovat Anna, Ruiskaunokki ja Yaelian. Onneksi olkoon. Viikon verran tutkin, mità teille laittaisin. Anna, laittaisitko postiosoitteesi minun sàhkòpostiisi.
***
Sain eilen tàmàn nettiyhteyden. Ilman sen kummempia kiemuroita. Mutta illalla yhteys on etanan h-i-d-a-s. Siispà toimistoni aukeaa aina aikaisin aamulla, koska nyt yhteys on ollut pààskynnopea. Jotkut teistà viestittàà, ettei blogini tahdo avautua/kommenttien làhettàminen takkuaa. Kurjaa. En kyllà ymmàrrà. Ymmàrràttekò te?

21 kommenttia:

  1. Ihanaa, olet perillä.Antoisaa oleskelua.

    Kommentoinnista- meidän yhteydet ovat mitä ovat ja kun sinulla aukeaa tämä laatikko tälle samalle sivulle ja vielä sanavahvistuksen kera, en aina saa niitä kirjaimia näkymään, johtuen tod.näk. siitä että nopeus ei anna myöten, joten en saa kommenttia läpi en millään. Mutta aamulla toimii, toivottavasti nytkin. Tosin harvoin ennätän aamulla koneelle.Mutta se onkin sitten taas toinen asia :)

    VastaaPoista
  2. Kiva taas nähdä kuvia vuoristokylästä Lissu:) Hih,nauratti että olet tuonut mämmiä Suomesta;D (en ole mikään mämmin ystävä..) Onpa sulla nättejä kukkia parvekkeella ja noita samoja villikukkia on täälläkin.Villiparsa on ihanaa,mutta sen aika täällä taitaa olla jo ohitse.Täällä on ollut jo lämmintä ja yölämpötilakin lähenee 20 astetta,mutta tänään saimme taas hieman sadetta:)
    Ihanaa,olen voittanut jotain:) Kiitos Lissu:)
    Toivottavasti nyt nuo nettiyhteydet toimivat jatkossa kunnolla.

    VastaaPoista
  3. Oi, siellä alkaa olla Suomen kesää vastaavat lämpötilat! Täällähän on useinkin kesäöisin noin kylmää. Ihania kuvia.

    Minä vein aikoinaan mämmiä miehelleni Italiaan (tai aikoinaan ja aikoinaan, kuusi vuotta sitten, miten aika kuluukin!). ;) En itse ole mämmin ystävä, mutta mieheni on ja kahtena pääsiäisenä Italiassa söimme mämmiä ja mignon-munia. Juhannuksen aikaan leikimme Suomen juhannusta tekemällä mansikkamaitoa.

    VastaaPoista
  4. Oioi, sinä olet päässyt jo kunnon kevääseen. Varmasti ihanaa. Näitä Italian postauksia on niin mukava lueskella, melkein kuin olisi itsekkin päässyt paikan päälle :)

    VastaaPoista
  5. Kevät on ihanaa aikaa! Ajatuksissani lensin minäkin Etelä-Euroopan kevääseen postauksesi myötä. :)

    Blogisi aukeaa hyvin, mutta jostain syystä kommentointi takkuaa aina vaan. Olen jo oppinut kopiomaan tekstini valmiksi uusia yrityksiä varten (joita joutuu tekemään yleensä 3-5), ja siltikin kommentit liitävät bittitaivaisiin. Jos ei ole kummempaa asiaa, jätän yrittämisen kolmen hukkakerran jälkeen.

    Auringonlämpöisiä kevätpäiviä sinne juhlivaan Italiaan, ja terveiset pääskysille (vielä ei kannata tulla Suomeen)! :)

    VastaaPoista
  6. Kiva kuulla että olet päässyt perille. Maanantaina tuli tellusta se Talo Toscanassa tjs. elokuva. Tutunoloisia maisemia vaikkei sinun paikka toscanassa olekaan. Niin ja halleluja, kastanjatahnaa löytyi Stokkalta sopuhintaan, voit keskittyä omien aarteiden raahaamiseen

    VastaaPoista
  7. En ole koskaan tainut maistaa mämmiä. :) Nauti kevätpäivistä Italiassa. Belgiassakin on ollut nyt parina päivänä melkein kesälämpötiloja.

    VastaaPoista
  8. tuohon blogin toimintaan en osaa sanoa mitààn, mutta netin hitaus meillà johtui siità ettà verkko on kuitenkin Telecomin, ja muuta nettiliitynnàn myykàt tukeutuvat siihen, ja Telecomin asiakkailla on "etuoikeus" joten jos naapurustossa on joku joka kàyttàà nettià Telecomin sopimuksella vie hàn suurimman osan linjasta ja sinulle jàà vain rippeet... Nàin melle kerrottiin kilpailevan yhtiòn taholta. Nyt jos sanot ettà sinulla on Telecom niin hieno teoria romuttuu hetkessà :D :D

    VastaaPoista
  9. Nopsaanhan sait yhteydet kuntoon. Täällä odotellaan että saataisiin nähdä Italian kevään edistymistä.
    Mämmi on hyvää. Vaniljakastikkeen kanssa parasta.
    Monteenkohan kilometriin tuo näkymä ikkunastasi yltääkään ! Vai onko se parvekkeelta otettu ?
    -seija-

    VastaaPoista
  10. Mukava kuulla, että siellä on kaikki hyvin Kerro pääskysille terveisiä!

    VastaaPoista
  11. Oi miten pitkällä kevät on siellä, vähän olen kateellinen, sillä nyt tämä talvi saa jo riittää. Nautin talvesta ihan koko ajan ja paljon, mutta nyt joka paikassa on jäistä ja/tai loskaista, ei yhtään kivaa enää.

    Minä en ole vielä päässyt parvekkeelle laittamaan mitään, mutta odotan sitä sormet syyhyten.

    VastaaPoista
  12. Olet turvallisesti perillä!Ihanaa kevään aikaa sinulle sinne kukkien ja pääskysten keskelle.Jo tulevia postauksiasi odottelen:D
    halit♥

    VastaaPoista
  13. Kaikki tuntuu toimivan. Mukavia multasormipäiviä sinne päivänpaisteeseen!

    VastaaPoista
  14. Kaikille yhteisesti: Vastasin kaikkien kommentteihin oikein kunnolla (35 minuuttia) ja kun sitten painoin Làhetà kommentti -nappulaa, vastaukseni hàipyivàt jonnekin bittitaivaisiin. Kun sitten suljin netin, yhteys oli katkennut jo 10 minuutin kuluttua! Nyt tyydyn vain kiittàmààn kaikkia kommenteista. On aina ihana tunne lukea niità.
    Koska tàmà yhteys nàyttàà olevan epàvarmaa, vastaan tàllà eràà nyt vain nàin, koska kukaan ei esittànyt mitààn kysymyksià: Kiitos toivotuksista. perillà ollaan. Pààskyjà ihaillaan. Auringosta ja làmmòstà nautitaan. Haleja kaikille.

    VastaaPoista
  15. Hei, olet siis onnellisesti perillä. Hyvä!
    En tiedä, onko tämä mennyt vain minulta ohi, mutta uteiliaisuuttani kysyn: Onko vuoristomaja aina ihan tyhjillään, kun sinä olet Suomessa? Vai onko sinulla paikallisia talonmiehiä? (En loukkaannu, vaikka et haluaisi vastata utelemiseeni :-)

    VastaaPoista
  16. Linnea: Jep. Kaikki hyvin. Vuoristomajan 'omistaja-talkkarittarena' on làhellà asusteleva, oma, saapasmaassa jo yli puolet elàmàstààn asustellut jàlkikasvuni, joten hyvàssà huolenpidossa onkin. Hàn on myòs tarvittaessa minun 'autonkuljettajattareni', joten ihan kuninkaalliseksi itseni tunnen. Et loukannut millààn tavalla.

    VastaaPoista
  17. Kiitos, maja siis hyvissä käsissä, vaikka et olisikaan paikalla :-)

    VastaaPoista
  18. En ole syönyt mämmiä varmaan yli 20 vuoteen.

    VastaaPoista
  19. Linnea: Paremmassa hoidossa ei maja voisi olla.

    Allu: Minà olen ihan hulluna màmmiin. Suomessa ostan heti, kun se vaan kauppoihin ilmestyy.

    VastaaPoista
  20. http://riitanpuutarha.wordpress.com/28. maaliskuuta 2011 klo 19.19

    Onpa tuo minttu puuhistunut! Se oli viime syksynä niin pieni...mutta siellä se on hyvässä hoidossa!

    VastaaPoista
  21. Riitta: Minttu on tosiaankin kuin 'kotonaan'. Hyvàt geenit sillà.

    VastaaPoista