sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

ppp-pàivà

Eilen valkoista saatiin lisàà. Kaunista, kaunista, mutta jokohan tàmà tàltà eràà riittàisi?
Tànààn on viho viimeinen ppp-pàivà. Pakataan, punnitaan, puretaan jne, kunnes laukussa on suurin sallittu paino. Homma alkaa olla jo rutiinia, sillà laskeskelin viimeisen viiden vuoden aikana harjoitelleeni asiaa noin 20 kertaa.
Laukkuun pakkaan marjoja, sienià, kylmàsavulohta, ruisrouhetta, kahvia, uutta lahjaksi saamaani ruisleivànjuurta, màmmià (ei saapasmaalaisille, vaikka kuinka kinuaisivat!) yms, yms. Vaatteita ei juuri tarvitse pakata, koska vuoristomajalla odottaa kaksoisvaatteet: pàivisin riittàà vàhàn kevyempi varustus, mutta iltaisin mittari ulkona laskee vielà alle 10 asteen. Siis toppatakki on hyvà matkavaate.
***
Saapasmaalaisten maantietotuntemus on hieman erilaista, mihin Suomessa ollaan opittu: Kun he puhuvat Pohjois-Euroopasta, he tarkoittavat Saksaa, Hollantia jne. Suomalaiset ovat Skandinaaviasta. Siis pohjoiseen Pohjois-Euroopastako!!!
***
Huomenna lentelen sotaa kàyvààn maahan. Toivottavasti Mr G. ei toteuta hurjia uhkauksiaan kostosta ja TOIVOTTAVASTI hànen kaverinsa Mr B. .. Tiedàtte kyllà, mità!!!
Lentelen tutuin sinivalkoisin siivin todennàkòisesti toistaisesti viimeistà kertaa, sillà Meridiana-Finnair -yhteistyò pààttyy tàmàn kuun lopussa. Sen jàlkeen ei enàà halpoja lippuja saa. Mutta en minà yli tonniakaan lennosta suostu maksamaan. Kokeilisikohan uutta halpisyhtiòtà, Norwegenià? Onko teillà siità kokemuksia? Onhan Baltic Air jne, joten juhannuksen alla tàmà muuttolintu palailee ihailemaan yòtòntà yòtà.
***
Arvonta-aikaa on vielà. Kunhan pààsen tutun piazzan varrelle ja saan toimivan nettiyhteyden, voittajakin selviàà. Kaikille kaunista kevààn alkua. Kyllà tuo lumi juhannukseksi sulaa. Ihan varmasti.

15 kommenttia:

 1. Voisinko lähteä mukaasi? :) Vie terveisiä Italian tuulille ja tuoksuille, voi hyvin!

  VastaaPoista
 2. Hyvää matkaa! Vie tutuille terveisiä.

  Air Balticilla pääsisi Turusta Riikaan ja sieltä edelleen Roomaan. Ne ei taida operoida Tikkikseltä.

  Ja nyt kun vielä muistan, niin jos paluumatkalla mahtuisi yksi kastanjahillopurkki mukaan?

  VastaaPoista
 3. Toi Nerwegean oli miehestä hyvä..onnea matkaan ja onpa ihanaa odotella saapasmaan kuulumisia.Koruhärpäkkeet ovat joka päivä töissä jonkun ihmettelemiä,mistä moisia oikein saa:D
  sanoin että harvat ja valitut:DD niitä pitävät.Hyvää sunnuntaita sinulle Lissu♥

  VastaaPoista
 4. Eihän Suomi edes kuulu Skandinaviaan?! Fennoskandiaan kyllä.

  VastaaPoista
 5. Hyvaa kotimatkaa, Lissu! Toivottavasti mammituokkoset ei littaannu kapsakissa. Hui, minua pelottaisi pakata mammia laukkuun.

  VastaaPoista
 6. Jäädäänpä sitten oottelemaan Italian kuulumisia.
  Hyvää matkaa ja terveiset sinne!
  -seija-

  VastaaPoista
 7. Me olemme niin peräperällä, ettei edes Pohjois-Eurooppaan kuuluta♥.

  Eilen oli minimaanjäristys -ääni oli kuin katolta olisi pudonnut talven lumet kerralla ja naapurit ilmestyivät pihoilleen katsomaan, kenen talo on romahtanut.

  Lähden tästä lumitöitä tekemään, sinulle toivotan sujuvaa ja mukavaa matkaa etelään!
  helena

  VastaaPoista
 8. Turvallista matkaa Lissu! Me jäädään odottelemaan Suomen kevättä. Sulashan nuo lumet viime keväänäkin vaikka sitä oli silloinkin todella paljon. Täytyykin tästä lähteä pihalle laajentamaan labyrinttiä koiralle, kun on niin komea kelikin :D

  VastaaPoista
 9. Turvallista ja berlusconivapaata matkaa sinulle!

  VastaaPoista
 10. PPP on taitolaji ja kysyy myòs hyvàà matikkapààtà :D Hyvàà reissua, toistaiseksi saappaassa kaikki sujuu rauhallisesti ...

  VastaaPoista
 11. Ensin kaikille yhteisesti: Kiitos toivotuksista.

  Satu: Hyppàà siivelle!

  Soile: Mieluummin lennàn Helsinkiin, koska sieltà pààsee Keuruulle paremmin kuin Tikkakosken kaautta. Kastanjahilloa voin lusikoida johonkin muoviseen purnukkaan, sillà lasipurkkien ottamisesta mukaan olen luopunut.

  Maria: Tuota Norwegiania olen minàkin mietiskellyt. Mukava kuulla, ettà hàrpàkkeet heràttàvàt kiinnostusta. Jos joku haluaa omat, anna vain minun spostiosoitteeni, niin eikòhàn asia jàrjesty.

  Villasukka: Sana Fennoskandia ei takulla kuulu saapasmaalaisen sanavarastoon. Meità pidetààn skandinaaveina, ja parempi sekin kuin osana Venàjàà, jota myòs on joskus kuullut. Tosin ei enàà EU:hun liittymisen jàlkeen.

  Anu: Màmmi pakataan taiten - ilman tuokkosta. Laitanpa seuraavaan postaukseen kuvia aiheesta.

  Seija-systeri: Kuulumisiin, lukemisiin ja kommentoimisiin!

  Helena: Suomi on saapasmaalaisille kaukainen, kaukainen ja hyvin eksoottinen maa. Jossain kàsittàmàttòmàn kaukana. Eipà sità saapasmaan telkkarin sààkartoillakaan này! Jos ajatellaan maapallon historiaa, mità vaan on tapahtunut. Luonto on aina ihmistà vahvempi, sità vain on niin vaikea ymmàrtàà ja hyvàksyà. Tàmàn pàivàn poliitikkojenkin. Arvaat varmaan, etten oikein hyvàksy ydinvoimaa.

  Satu.p: Koira-kullalle PITAA olla lumilabyrintti. Niiihhh!

  Maahiska: Toisaalta on hyvà, ettà on tuommoisia mistereità kuin G ja B, joihin kohdistaa ihno-tunteensa. Hekòs siità viis veisaavat, mutta SO WHAT!!! Mukavaa kevààn korvaa.

  Anna: ppp on taitolaji, jossa harjoitus tekee melkein mestarin!

  VastaaPoista
 12. En ole saanut vähään aikaan sivujasi auki. Oikein hyvää matkaa sinulle Lissu! Ja kiva kuulla pian taas Italian kuulumisia.
  Huomioithan minut vielä arvonnassa :)?

  VastaaPoista
 13. Voisin harrastaa ppp-hommaa vaikka kolme päivää putkeen, jos vain pääsisin mukaasi.
  Nyt alkaa lumi riittää ja muutenkin keksisin Italiassa varmasti mielekästä puuhaa ;-)
  Turvallista matkaa sinulle!

  VastaaPoista
 14. Sinä jätät pian lumiset konnut taaksesi ja siirryt suoraan kevääseen. Aika muutos.
  Hyvää matkaa.
  Minä suunnistan huomenna pilkille.

  VastaaPoista
 15. Omenaminttu: Mikàhàn tàtà blogia vaivaa, sillà et ole ensimmàinen, joka ei pààse aalloille? Kiitos toivotuksista. Totta kai olet arvonnassa mmukana.

  Linnea: Tervetuloa vaan - vaikka seuraamaan noita pààskyjà. Kiiots yoivotuksesta. Matka meni turvallisesti. Toivottavasti jatkuu turvallisena.

  Aimarii: Suoraan kesààn, jos pààskyihin on uskominen. Tosin òisin vielà hieman viileààn. Minà istun ajatuksissani siellà avannon reunalla!

  VastaaPoista