torstai 1. huhtikuuta 2010

Kiirastorstaista aprillia

Suomesta rahtaamani koivunoksat ehtivàt hiirenkorville jo kaksi viikkoa sitten. Aamulla heitin jo pois. Turvaudutaan nyt sitten huomisen torin antiin. Ainaskin niità kieloja!
Kàvàisin toissapàivànà Kissalan toisessa kylàkaupassa. Eivàt ole maitotonkkia nàmà. EI!!! Jokos Suomen kylàkauppojen nurkkiin on ilmestynyt tàmmòiset nestetonkat? Ostin punaista Nero d'tavolaa ja valkoista Falanghinaa. Minusta jopa pehmeàmmàn makuisia kuin pullotetut. Eikà hinta pààtà huimaa. Maitolitrakin on kalliimpaa (1,59 euroa litra).
Samalla reissulla kàvin lamppujen tehtaanmyymàlàssà. Nyt tàmà ihanuus odottaa porankàyttàjàà. Olisin halunnut nàità useampia, mutta jàljellà oli vain tàmà yksilò. Sain sen sitten hintaan 15 euroa. Ostin sitten vielà pari lamppua ilman tuota rautakiekuraa.
Tuon ylemmàn kuvan alustana on yksi aarteistani. Laitoin sen lattialle uusiamman pullon alle, jotta voitte ihailla molempia samalla silmàyksellà. Tàmà kuva ei ole mikààn aprillipila. Siis en ole vàànnellyt pulloa, vaan se on luonnonvààrà, siis aitoa kàsityòtà. Pieni roso hommassa on se, ettà entinen omistaja on sahannut (?) pullon suuosasta ylàosan pois. Reunoja on jotenkin hiottu, joten teràvà ei suuosa ole. Tykkààn kovasti vinosta uudesta asukista. Muut roskiksen pullot olivat pààsseet toisiin kàsiin, ennen kuin ehdin hàtiin. Nyt minulla on VAIN kahdeksan pulloa.
Pitsiliinan (-maton?) mitat ovat 80 x 80 cm. Siis ei mikààn pikkuinen kaunistus. Kirppikselta kahdella eurolla. Jos laskisin virkkaamiseen menneet tunnit ja kertoisin keskipalkalla, ei vaan minulla olisi koskaan varaa tuommoiseen aarteeseen. Pienià purkaumia on, mutta minua ne eivàt haittaa. Ehkà joku aatelissignora ei niità ole salongissaan sietànyt, vaan antanut pois.
***
Kiihkeàt, mutta erittàin tasaiset vaalit on nyt takana. Tyrpeellistà. Murkkuvanhuksen suojatit voittivat kahdessa provinsissa paikan oppositiolta. Arvaatte varmaan, millainen ilo paistaa johtajan kasvoilta. No, kansa saa, mità tahtoo. Tosin uurnille viitsi enàà kaksi kolmesta, joten nukkuminen on tàmàn maan uusi ilmiò. Yleensàhàn tààllà otetaan kantaa asiaan kuin asiaan. Onhan se nyt selvàà, ettà rahalla saa ja hevosella (Cavallo Rosso di Maranello) pààsee... PAH!!
***
Laitoin àsken kotikaljaa tulemaan pààsiàiseksi. Maltaat toin Suomesta. Tànààn teen myòs karjalanpiirakoita. Jààkòhàn niità yhtààn pyhiksi???
***
En tiedà teistà, mutta minun bloggeri on nyt muutaman pàivàn temppuillut oikein kunnolla. En tahdo saada postauksia auki, ja monta kertaa kommenttini lentàà taivaan tuuliin. Onkohan pààsiàisnoidat liikenteessà?

11 kommenttia:

  1. Koivunoksia Suomesta? Ohoh! Kerran oli jossain foorumissa listoja mita ulkosuomalaiset tuo mukanaan, mutta koivunoksia siella ei mainittu.
    Olispa ihanaa tuollainen litraviini. Kylakaupasta saa meillakin, mutta pulloissa ja hintaakin tulee sitten enemman.

    VastaaPoista
  2. Kivat tosiaankin nuo viinitonkat! Saakohan siitä ostettua vain lasillisenkin....
    Kivan lampun ostit,harmi kun ei ollut niitä lisää.Olen kyllä ihan kade noista pulloista,enkä tajua,että joku tuollaisia heittää pois!Mitäs teet kaikkein 8 kanssa?
    Oikein ihanaa Pääsiäistä Lissu!

    VastaaPoista
  3. Mullakin juonittelee. En tahdo saada kommentteja auki saatikka että itse kommentoisi jotakin. No kun tarpeeksi monta kertaa yrittää.. Liina on upea!

    VastaaPoista
  4. Anu: Toissa kevàànà toin pajunkissoja. Kun en niità laittanut veteen, sàilyivàt kauna hyvinà. Viinimaassa kaikki on mahdollista. olen nyt nauttinut molempia ostamiani ja taidanpa siirtyà kokonaan tàhàn irtoviinisysteemiin. Hinta ja laatu ovat enemmànkin kuin paikallaan.

    Yaelian: Tàytyypà kysyà sità lasillis-hommelia. Sinne voi viedà oman astian, ihan niin pienen/suuren, kun haluaa, joten miksi ei myòs lasillisen. Tai kaksi! En tajua minàkààn kyllà tuota pullojen poisheittàmistà. Enkà kyllà vielàkààn tiedà, miten saisin edes muutaman niistà Suomeen. Oikein nautinnollista pààsiàistà sinnekin.

    Suklaasydàn: Tykkààn pulloista kovasti. Kàsityòn jàlki nàkyy.

    Outi: Jos nousen aikaisin aamulla ja ryntààn suoran koneelle, homma hoituu joten kuten, mutta illalla on ihan turha toivo availla konetta. Nyt odottelin parikymmentà minuuttia ja joihinkin blogeihin pààsin kommentoimaan, joihinkin en. Liina on upea. Olisi mukava tietàà sen 'elàmàntarina'! Mukavaa taukoa koulumaailmasta.

    VastaaPoista
  5. Hyvänen aika mitä kaikkia ihanuuksia. Mahtavat tonkat ja hieno liina. Minuakin harmittaa, että sinulla on VAIN kahdesan isoa pulloa, kun kerta roskiksessa oli tyrkyllä löytöjä! Oikein hyvää pääsiäistä!

    VastaaPoista
  6. Vai harmittaa sinua, ettà minulla on VAIN kahdeksan pulloa. No, sinulle lohdutukseksi, uskon niità vielà roskikseen ilmestyvàn. Silloin ryntààn kimppuun. Ja huomenna taas torille pitsiliinoja metsàstàmààn. Tuu kaveriksi.

    VastaaPoista
  7. Kauniit on pullot ja liinat. Istuvat hyvin uuteen kotiinsa.
    Ihanaa pääsiäisen aikaa sinne kielojen tuoksuun!

    VastaaPoista
  8. Linnea: Eipà minulla ennen pitsimattoja ole ollutkaan! Oikein leppoisaa pààsiàistà sinnekin. Taidat tarvita ulkoillessasi kumppareita. Minà en tiedà, mità pààlle pukisin. Aamulla kalsarit on vielà ihan paikallaan, mutta pàivànmittaan pàrjàà ihan T-paitasillaan!

    VastaaPoista
  9. Vissiin täälläkin saa viiniä muovitonkassa, mutta pitää ostaa koko "tonka".
    Vieläkö on karjalanpiirakoita jäljellä? Maistuisi minullekin. Olet sinä vaan ihanan viitseliäs piirakantekijä huippuhienoine kirpparilöytöinesi.
    Minun koivunoksani on ollut maljakossa 9 päivää ja nyt on pikku-pikku hiirenkorvat, se tietää Kustaa Vilkunan Ajantiedon mukaan, että metsässä koivu saa lehdet vasta kesäkuun eka viikolla. Se on helppo uskoa sillä lunta piisaa.

    VastaaPoista
  10. Aimarii: Ensimmàisen piirakan sòin ihan kuuma-kuumana, sitten ahmimme Elenan kanssa kasan munavoin kera. Pakkaseen 'piilotin' muutaman, ja muutama làhti Elenan mukaan. Pitàà tehdà kohta lisàà. Palaan Suomeen kesàkuun puolessa vàlin, joten pààsen ihailemaan koivujen pukeutumista. Ihanaa. Lankalauantaita sinne, lumen maahan.

    VastaaPoista