maanantai 29. maaliskuuta 2010

Eilen - tànààn

Eilen aamulla naapurit polttivat palmusunnuntain kokkoa. Siis oliivipuiden leikkuujàtteità. Piipahdin aamupàivàn messussa, ja làhes jokaisella kirkkovieraalla oli oliivipuunoksia, joilla sitten virvottiin ystàvià. Ehkàpà puiden karsinta osutettaan juuri palmusunnuntain alle. Riittàà virpomisoksia. Sellaisia pikkunoitien virpomiskeikkoja kuin Suomessa tààllà ei nàe. (Tààllà noidat pannuineen kulkevat hallowiinin aikaan karkkeja haluamassa.)
Roskiksen luona oli taas hamsterin elàmà suurissa vaikeuksissa. Pulloja oli heitetty pois KUUSI kappaletta. Kirkkokansa pesi koko palmusunnuntain piazzalla, joten enhàn minà kehdannut pullojen rahtaamiseen ryhtyà. Tànà aamuna raahasin sitten tuon vasemmalla olevan ison pullon auton peràkonttiin. Sieltà se on sitten illan pimetessà kuun valossa helppo hinata kotiin. Ja jos roskiksen luoda edelleen on noita pulloja, tàytyy miettià, missà kulkee hamsteriuden raja. Seija-systeri kyllà ehdotti edellisen postauksen kommentissaan, ettà perustaisin pullopuutarhan! Tàytyy harkita... Lauantain horoskooppihan lupasi bisneksià tàlle viikolle. Pullobisneksiàkò? Eihàn niistà henno luopua!!!
Tànààn ajelin naapurikaupunkiin ostamaan keittiòòn vàhàn pyòràllisià apuhyllykkòjà. Ostin myòs Terracinan herkkuja, 3 euroa vasullinen. Illalla paistan lettuja. Vàliin kermavaahtoa ja mansikoita.
Halpisherkuista làhti mukaan omenoita ja appelsiineja.
Ihan tippa tuli silmààn tàmàn kukkakioskin kohdalla. Kieloja, 6 euroa ruukku (muutama kukkavana). Hollannista. Taidanpa ostaa pààsiàiseksi omia kansalliskukkiamme. Olivatpa sitten kasvatettu missà hyvànsà. Kielon tuoksu on Suomen tuoksu.

18 kommenttia:

 1. Voi hitsi nuot viinipullot on makeita. taitavat vaan olla ihan pikkiriikkisen hankalia kuljetettavia...

  VastaaPoista
 2. Soile: Voisithan sinà yrittàà lentoemojen kàrsivàllisyyttà... Toisaalta - onhan noita kuljetusliikkeità. Itse olen alkanut semmoista pohtia ihan tosissani.

  VastaaPoista
 3. Just piti kysymani, mita aiot pulloilla tehda. Viiniako?
  Mansikat nayttaa herkullisilta. Meilla on ollut joulukuusta asti, enka ole viela maistanut. Olisikohan jo aika?

  VastaaPoista
 4. Anu: Se on tàmàn hamsterin ikuisuuskysymys: Mità aion niillà tehdà? Ainaskin ihailla. En aio itse viinintekoon ryhtyà. Sità saa tààltà niin halvalla, ettei yksinkertaisesti kannatta, kun ei ole omaa viinitarhaa. Mansikat eivàt oikeastaan maistu ilman sokeria miltààn. Tai ainakaan siltà, kun Suomessa heinàkuussa suoraan maalta itse poimitut! Tuoksu on alkuun mansikkainen, mutta haihtuu nipeasti.

  VastaaPoista
 5. KIITOS, KIITOS LISSU, mikä yllätys! Sain tänään arvontapalkintoni postissa, aivan söpönen avaimenperä ja kauniit kortit! Minäkin tein joskus 80-luvulla tuollaiseen pulloon pienen viherkasvipuutarhan. Sen perustaminen ja hoitaminen oli ihan hauskaa puuhaa. Voi mitä mansikoita ja räiskäleitä, tuli ihan vesi kielelle. Kielot ovat lempikukkiani, onkohan tuollaisissa aito tuoksukin ?
  Kiitollisuudella tervehtien Reija

  VastaaPoista
 6. Ihania pulloja! Mikä tuuri1 Minulla on tuollainen kirkas puutarhassa. näyttää kauniilta kesäisiin puolillaan vettä, kun taittaa valoa nätisti.

  VastaaPoista
 7. Voi sinua onnellista! Kielojakin vielä.
  Tuli just sellainen olo, että olen väärässä paikassa (tosin se olo on esiintynyt ennenkin :)).

  VastaaPoista
 8. Reija: Mukavaa ettà tykkààt. Posti kulkee nykyisin tààltà sinne yhdessà hujauksessa. Kielojen tuoksu tuntui nenààn ihan 'aidolta'. Kuinka kauan se sitten puutarhaoloissa kasvatetuissa sàilyy, sen nàkee sitten. Mansikat, kermavaahto ja ràiskàleet maistui myòs vakivieraalle.

  Eilen tànààn huomenna: Muut pullot olivatkin sitten hàvinneet parempiin kàsiin, kun eilen illalla asiaa tutkimme. No, sain edes yhden, suurimman tàhàn astisista. Laitanpa yhden tuonne parvekkeelle vettà puolilleen. Kiitos vihjeestà.

  Pikkujutut: Se tunne merkitsee sità, ettà Suomi on sinulle tàrkeà. Ja sehàn on vain hyvà juttu. Varsinkin kun tietàà, ettei se ole ihan saavuttamaton unelma.

  VastaaPoista
 9. Ihan häikäisee tuo vihreys tuolla yläkuvassa. Ymmärrän täysin hamssterinvaikeutesi tuon pullomäärän äärellä! Ja ihania mansikoita ja kieloja ja kaikkia. Ja huomaa pirteyteni, täällä on näyttäytynyt AURINKO ja minä olen kurkkinut ulos mökötyspeittoni alta!

  VastaaPoista
 10. Mansikoita, nam!
  Hamsterius on elämäntäpa - ymmärrän. Olen elänyt lapsuuteni hamsterin kanssa. Äitini - jatkaa hommaa edelleen :-) Välilä Tampereella käydessäni pääsen osille löydöistä. Melkein yhtä ihanaa kuin löytää itse!

  VastaaPoista
 11. Pikkusisko: Tiedàtkòs mità, noiden oliivipuiden alustat ovat ihan keltaisenaan villikehàkukkia. Ei vain erotu kuvissa. Minà tiedàn, ettà sinà jos kuka ymmàrràt tàtà hamsteria! Luin Iltasanomien netistà, ettà teillà on tàllà viikolla joka pàivà làmpò yli nollarajan ja ettà joap aurinkoakin nàkyy. Heità mòkòtyspeitto kokonaan nurkkaan.

  Linnea: Ihanaa, ettà ymmàrràt. Ehkàpà minà ja àitisi olemme samanikàisià, siis sota-aikana/kohta sen jàlkeen syntyneità, joilla ei aina ollut kaikkea - edes tarpeellista. Nyt tàytyy hamstrata... Kerro àidillesi làmpòisià terveisià. Hyvàà pààsiàisviikkoa myòs sinulle.

  VastaaPoista
 12. Kieloja! Voi kun näkis niitä täälläkin!

  Tänään oli postilaatikossa odottamassa ne ihanat härpäkkeet ja kortit! Tosi nätit ja ihanan väriset,mille grazie Lissu! Nyt ei ole se aika niille,mutta sitten kun taas viilenee,niin härpäkkeet päälle vaan!

  VastaaPoista
 13. Kielot ovat ihania. Olimme kolme vuotta sitten palmusunnuntaina Roomassa ja ostimme myös tuollaisen oliivinoksan. Niitä oli kaikilla. Oli mukava kulkea Vatiikanissa sellaisen kanssa. Ja pääsiäismunat olivat siellä Italiassa ihan valtavia! Juuri sopivia meille.

  VastaaPoista
 14. Yaelian: Kerro kukkakauppiaalle toiveesi. Tuovat Hollannista varmaan muitakin kukkia. Etpà taita hàrpàkkeità just nyt tarvita, mutta ehkàpà ensi joulun aikaan ovat hyvinkin tarpeen.

  Kirjailijatar: Kielojen merkitys korostuu tààllà kaukana Suomesta. Ne ovat osa minun juuria. Turisteilta siis otetaan rahaa oksista. Tààllà niità poltetaan roskina. Pààsiàismunat ovat tosiaan ISOJA. Itse en ole suklaan ystàvà, mutta tiedàn erààn, jolle semmoinen tàytyy hankkia. Hàrpàkkeesi làhti eilen kohti Suomea. Toivottavasti postipupu tuo ne sinulle pààsiàiseksi. Oikein mukavaa kellokeskiviikkoa!

  VastaaPoista
 15. Sinulle kuuluu taas niin monenlaista. Virpomisia, pulloja, mansikoita ja vielä kielojakin.
  Kielojen tuoksu on hurmaava! Istutin luonnonvaraisia joskus pihaani. Vuosia miettivät kasvuaan, mutta sitten levisivät aivan mahtavasti.
  Minulle tuli näkönälkä - eiole mansikoita, ei kermavaahtoa, mutta onpa mämmiä ja vaniljajädeä!
  Hyvää pääsiäistä.

  VastaaPoista
 16. Aimarii: Minàkin voisin sitten kokeilla, miten kielot sopeutuvat tànne vuoristomajalle. Muut ostokukat ovat viihtyneet hyvin, vaikkei niità kesàisin juuri hoideta. Ehkàpà just siksi.
  Minullakin on pakkasessa màmmià odottelemassa. Mukavaa kiirastorstaita. Ja aprillia. Ja huhtikuuta!

  VastaaPoista
 17. Kiitos :) Siis härpäkkeestä ja näin etukäteen. Odotan innolla, ihanaa saada paketti Italiasta asti!

  VastaaPoista
 18. Kirjailijatar: Kunpa ehtisivàt làmmittàmààn kàmmenselkiàsi jo ennen pààsiàistà. Ei tarttisi turvautua làppàrin akkuun!

  VastaaPoista