lauantai 29. kesäkuuta 2024

Luonto muuttaa aikatauluja

 

Piti olla taideviikko, siis Keuruun, Multian ja Mäntän antimiin tutustumisviikko, mutta luonto päätti toisin. Mansikat muuttivat suunnitelmat. Ne kypsyvät lähes pari viikkoa ennen aikojaan, ja ne pitää poimia silloin kun ne kypsyvät. Sammallahden tilalla tuli kyykittyä neljänä aamupäivänä, ja nyt on paitsi vatsa täynnä myös pakkasessa talvivara. Seuraavaksi on lakkojen ja vattujen vuoro. Mutta ei ihan vielä. Tämä kesä hellii nyt luonnon antimia: lämpöä on riittänyt ja nyt alkaa toivottavasti sadekausi.

Tämä kesäkuu on ollut KUUMA, noin +30 useampana päivänä. Iltapäivisin sisällä kaikki ovet ja ikkunoiden säleverhot tiukasti kiinni. Itselle pakopaikka on ollut tuo järvi. Hellehattu vain päähän ja aurinkolasit silmille. Ihan sammakkomainen näky! Viime yönä alkanut sade on tervetullutta. Luontokin kiittää. 

Parvekkeellakin on alkanut satokausi. Hernepalkoja...

... pensaspapuja...


... mausteita ja kukkia...


... ja kohta myös ensimmäinen tomaatti odottaa syöjää! Black cherry vielä kehittää tummaa väriä.


Tämän piti siis olla taideviikko, mutta laitan vain tämän yhden kuvan ikään kuin vihjeeksi seuraavasta postauksessa.

'Misselin'- maistelu on tauolla, koska helteessä vatsa kaipaa vain vettä ja jotain hyvin kevyttä. Edellisen postauksen yksi lounaspaikka on nimeltään MegaCafe, ja kauppa samassa rakennuksessa Megamarket. Kiitos serkkuseni ja anteeksi. Monipuolisin lounaspöytä siis MegaCafessa. Korjasin nimen edelliseen postauksen.

6 kommenttia:

  1. Harmi että mansikat muutti suunitelmat,mutta mansikat niin ihania🍓🍓🍓Kaikenlaisia ihanuuksia sinulla kasvamassa parvekkeella🫛🍅Teillä oli.kuumia päiviä,ja täällä oli kuimin kesäkuu ikinä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mansikat sulaa suussa. Taidan vielä tänään hakea syöntimarjoja... Kuumaa on ollut, suorastaan tukalaa. Onneksi tuo järvi on tuossa käden ulottuvilla.

      Poista
  2. Hyvin on pullat uunissa, siis kun jo mansikat olet pakastanut. Minä vielä kauhistelin mansikan torihintaa 49e/5kg. Täytyy uskoa, että hilla, mustikkaa ja puolukkaa saan itse poimittua.
    Paljon saat jo omasta tarhastasi pölytään.














    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä nuo torin mansikat täällkin pään yli huitoo. Eilen himo iski tuloksena puolisen litraa kympillä.🤐 Tänään menen pellolle, jossa litra maksaa 3 euroa, ja vatsaan menee poimimispalkan verran! Viikko vielä ja sitten sinikeltaista saalista.

      Poista
  3. Ohhoh... pitääkö sitä alkaa jo katselamaan mansikoita "sillä silmällä"? Juuri ajeltiin Suonenjoen ohi.... pysähtymättä, sillä mansikkakylttejä oli niin harvakseltaan tienvarsilla.... yleensä niitä laskien tietää milloin on sato halvimmillaan, kun ei ole omavaraa. Siellä taitaa kypsyä vaikka ja mitä... kypsyy myös taiteennälkä....
    Nautinnollisia ja itsellenne mieluisia tekemisiä ja aikaa niille toivotellen....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mansikka-aika alkaa olla täällä loppusuoralla, siihen vaikuttaa myös nämä sateet. Kiitos toivotteluista. Kesä tarjoaa paitsi vatsan myös hengen ruokaa.

      Poista