torstai 20. kesäkuuta 2024

Keskikesää


Hyvää juhannusta! Sain naapureilta vastan. Sitä varten piti jo eilen lämmittää sauna. Huomenna juhlin jussia toisenlaisen vastan kanssa. Tuo lahjakimppu on tehty hieskoivusta, itse teen vastan rauduskoivusta, sillä sen nypyläinen varsi kutittaa ihoa enemmän. Tosin en osaa tehdä noin kaunista sitomista.

Olen nyt leikkinyt 'misselin'-tuomaria, siis pisteyttänyt kylän ruokapaikkoja.



Ensin paikat, missä olen makustellut pizzaa: leirintäalueen  ja kylän keskustassa olevat ravintolat. Jos arvostaa määrää, keskusta voittaa, mutta jos tähtää makuun ja laatuun, leirintäalue voittaa sata nolla. Lisäksi sieltä maisemat ovat upeat suoraan Keurusselälle.



Sitten kaksi lounaspaikkaa: MegaCafen ja Onnitonnin lounaat. MegaCafen lounasta kokeilin muutama päivä sitten eka kertaa. Monipuolisin salaattipöytä koko kylässä. Erityisesti tuoreet idut maistuivat. Onnitonnissa olen syönyt useamman kerran. Tarjonta on vaihtelevaa, joskus herkkua, joskus tyydyn pienempää annokseen. Plussaa tiistain kaksi passileimaa, eli yksi lounas maksaisi silloin vajaa 6 euroa.

Muitakin paikkoja olen testaillut. Niistä sitten seuraavalla kerralla.
Minä tykkään kokata itse, mutta tykkään myös syödä toisia ihmisiä nähden. Parvekkeen antia täytyy kuitenkin hyödyntää.



Basilika meinaa kukkia, mikä tarkoittaa sitä, että lehtien maku saa kitkerämmän maun. Eli nyt on korkea aika tehdä pestoa. (Olen pari kertaa postannut, miten peston teen. Ne löytyy, jos kirjoittaa tuon yläkulman pikku lokeroon sanan pesto.  29.07.2013 ja 13.06.2009.) Pastaksi olisin halunnut fusillia, mutta eipä ollut. Tähän kuvaan halusin tuon La Palmalta tuomani suolapurkin, sillä olen nyt kokeillut suolan lisäämistä vasta valmiin ruoan päälle ja vähentänyt sitä itse valmistuksen aikana. Voi että makunystyrät nauttivat.  


Tomaattisatoa saa vielä odotella. Black cherryä täytyi jo lyhentää, sillä katto tuli vastaan. Kasvista sain oivan kesäpuun, jonka lehvistöön ripustin Navikan koristehyrriä!


Lopuksi kesäpäivänseisauksen kunniaksi niskajumppaa: otin kuvan lehdestä Stonehengen esihistoriallisesta muistomerkistä kertovasta artikkelista, mutta en muistanut kääntää kuvaa. 

Valoisaa keskikesän kaikille.

9 kommenttia:

  1. Hyvää juhannusta! Sinulla on juhannuskoivun sijaan juhannustomaatti!
    helena

    VastaaPoista
  2. Teillä siellä on oikein valinnan varaa ruokapaikoista. Meillä Pizza-Presto ja Seo. Onneksi tytär tuo välillä kaupungista syötävää, olen itse niin laiska keittiöhommiin.
    Oikein mukavaa juhannuksen aikaa sinulle

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä on tosiaan ruokapaikka ruokapaikan vieressä. Kilpailu on kovaa, mikä näkyy hinnassa ja laadussa. Mukavaa juhannusta sinullekin.

      Poista
  3. No niimpä... nyt sen tajuan, vain vasta puuttui juhannuksestamme... rauduskoivusta minäkin sen tuppasin aina tekemään... ja niistä kevään ensimmäisistä oksista varsinkin tuli paras.
    Kiitos postauksesta, melkein tuoksun sain....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vasta kuuluu juhannussaunaan ja rauduksena mieluiten.

      Poista
  4. Hei Liisa, pieni "pilkun viilaus" ei ole Megamarketin lounasta, vaan MegaCafen lounas

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi nenä, anteeksi. MegaCafe siis. Siellä kylän monipuolisin lounas!

      Poista
  5. Ei mitään paniikkia, mutta joku voi hämmentyä. Hyvin kirjoitit. Kiitos!

    VastaaPoista