sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Täytteeksi

Joko se talvi meni? Tammikuun piti kunnon pakkasia, mitä nyt pari viimeistä päivää taivaalta on tippunut silkkaa  vettä. Tarhian yli aurattu jäätie kyllä kestää, mutta se on liukasta ja röpelöistä. Matka-aika kylille sitä kulkien pitenee, vaikka on oikomista varten tehty. Parempi kiertää tien kautta. Mutta mitä laittaa jalkaansa? Loskasukset? Loskalumikengät? Autoa en hanki - ainakaan vielä. Puolitoista vuotta ilman autoa täällä kotimaassa on vahvistanut paitsi lompakkoa myös sitä totuutta, että ilman autoa pärjää melkoisen hyvin. Mitä nyt sieni- ja marja-aikaan polte oli kova. Mutta onhan pyörä keksitty. Kunhan nuo loskat teiden poskista on aurattu pois, kylillekin pääsee taas polkien - tai kävellen.

Silti kaihoten katselen välillä tätäkin kuvaa Kaunottaresta. Missähän se nyt kulkee? Vai onko se siirretty kokonaan keräilijän kokoelmiin?

Toissapäivänä saatiin nauttia tinttien hypähtelystä pihapensaissa. Tämmöisen nostalgisen korttitalon löysin kirppikseltä. Lapsuudessa kierrätettiin kaikki joulukortit ja niistä tehtiin erilaisia rasioita.

Lopuksi kuva eräästä talosta sinne kauas. Huhtikuu lähenee...

4 kommenttia:

 1. Kyllä se kevät sieltä tulee, ens kuun lopussa on jo minulla kevät. Minullakaan ei ole ajokorttia ja hyvin oon pärjännyt elämässä. Olen sinun blogissa eka kertaa ja liityin lukijaksikin. Ois kiva jos haluat tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa!
   Minua ilahduttaa aina suuresti, kun joku uusi löytää minut ja jopa kommentoi! Tottai kait käyn blogissasi. Itse olen nykyisin laiskistunut kommentoimaan tuttujen blogeja, saati etsinyt uusia. Mutta nyt lienee aika hieman terhistyä.

   Tänään oli jo kevään tuntua ilmassa, vaikka ulkona olikin pääkallokeli.

   Ajokortin uusin juuri, ja täytyy sanoa, että autokuume on nousemassa, sillä lopettavat uhkailujen mukaan kaiken junaliikenteen täältä Keuruulta. Toivottavasti linja-autot kilpailevat hinnoissa aidosti. Suurin ongelma on kuitenkin se, ettei täällä maaseudulla joka kylään ole edes linja-autoyhteyttä, eli on turvauduttava taksiin - tai ostettava oma auto. Minä käytin viime syksynä taksia siten, että isompi taksi pakkasi pyöräni ja minut kyytiin ja vei tiettyyn paikkaan tuonne noin, missä sitten nautin marjojen/sienten poimimisesta ja lopuksi ajelin pyörällä kotiin. Halvemmaksi sekin tuli kuin jos olisin ostanut Kaunottarelle seuraajan.

   Poista
 2. Teillä oli ensin hurjat pakkaset,joten tuntuu ihan hassulta miten se muuttui sadesääksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tammikuu oli hyvin ihmeellinen osoitus luonnon voimista: kylmin tammikuu aikoihin ja sitten tämä vesisade. Mikä siinä on normaalia vaihtelua ja mihinkä ihminen omalla toiminnallaan on vaikuttanut?

   Poista