sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Sunnuntain ratoksi

Tänä iltana kutsuu täydenkuun palju. Kutsuu palju, mutta luontoäiti on päättänyt peittää täydenkuun pilvien taakse. Tämä kuva parin vuorokauden takaa edustakoon melkein täyttäkuuta.

Sukkatehdas on ollut täystyöllistetty, mutta tästä kirjasta olen ottanut opikseni vain tuo osan ´Varpaista varteen´. Kahta sukkaa olen kyllä neulonut kerralla, mutta en pyöröpuikoilla, vaan kaksilla puikoilla.

Enkä ole ihan noudattanut ohjeita muutenkaan, sillä kun niissä neuvotaan kantapään kohdalla nostamaan ensimmäinen silmukka neulomatta, en ollut tyytyväinen neulejälkeen. Kokeilin neuloa myös ensimmäisen silmukan ja kiristää sitä hieman normaalia enemmän. Nyt olen tulokseen oikein tyytyväinen.

Sukkatehtaan rinnalle olen perustanut myös sormikastehtaan, sillä lahjoitin toiset mukanani olleista omistani tässä männä viikolla yhdelle heistä, joilla ei ollut minkäänlaisia suojia käsissään, ja pakkasta noin -30. Hänen ilmeensä oli paras kiitos, koska yhteistä kieltä ei meillä ollut. (Kuvan sormikkaan ranneosa on rullalla, koska mielestäni niin on helpompi hallita puikkoja, joita työn jossain vaiheessa on jopa 8! Puikot ovat bambua, siis kevyitä käsitellä.)

Härpäke-kämmenselkälämmitin -tehdas  on nyt ollut lomautettuna jonkin aikaa. Se avatutuu sitten kevään korvalla. Viime kesänä - varsinkin juhannuksen tienoilla - niillä oli kysyntää! Toisaalta, voisihan ne pukea sormikkaiden päälle antamaan lisälämpöä ja somistamaan muutenkin. Täytyypä kokeilla.

Minulla ei ole älykännykkää, enkä oikein usko, että sitä hankikaan ihan lähiaikoina. Näillä antiikkisilla puhelimilla voin soittaa ja tekstailla tarvitsemani asiat. Sitä paitsi näiden puhelimien akut kestävät ihan kuin sidostesukat aikoinaan! Yhdessä puhelimessa on suomalainen SIM-kortti, yhdessä italialainen ja yksi odottelee omaa tarpeellisuuttaan. Olen muuten kuullut, että näistä vanhoista Nokioista tarjotaan jo huimia summia. EI, en ole omiani myymässä.

Aikani kiersin kaukaa myös naamakirjan, mutta kun nyt jälkikasvu kiertelee kuukausien ajan Aasiaa, minäkin liityin someen. En kuitenkaan aio oleskella siellä kovinkaan paljon, vaan tyytyä tähän blogiin. Toisaalta, kun kouluni alkoi aikoinaan innostua tietokoneista, pyristelin aikani vastaan, kunnes sitten työurani loppupuolella en enää olisi luokkani tietokoneesta luopunut missään tapauksessa.

Maailma on muuttunut huimaa vauhtia myös siinä, ettei pankista enää saa käteistä rahaa. Siis Keuruun Nordeasta ainakaan. Jos haluan tililtäni käteistä, se tilataan muualta (Jyväskylästä?), toimitetaan postian kautta ja maksaa minulle 10 euroa/lähetys!!! Onneksi pankin vieressä olevasta K-kaupasta voin nostaa tililtäni kerralla 200 euroa. Ja onhan Keuruulla S-pankkimahdollisuus.

Lopuksi: Eivät ole vuodet veljeksiä, mistä kertoo tämä kuva tammikuulta 2014! Ei ollut Tarhian aalloille jalan asiaa. Nyt olen kulkenut jään yli kylille jo pitkän aikaa.

6 kommenttia:

 1. Oli niin paljon juttua, jotta mistä alottaisin.Täysikuun kuvaus menee itseltänikin tänä ehtoona ohi. On pilvistä.
  Sukkia kudon, yhdet tein varpaista varteen, mutta mieluummin kudon perinteistä suuntaa. Se kantapään teko ja lopputulos ei miellyttänyt.
  Härpeet on minulla kädenselustaa lämmittämässä kuvatessani. Ne sinulta asaamani. Toimivat hyvin.
  Ei ole mullakaan älykännykkää. Riittää vanha, jolla voi soittaa ja tekstarit lähettää.
  Nyt on itellä vähän paha, kun passi ja henkkari vanhenivat, en ole saanut uusittua. On niin kiharainen sekin juttu, mutta kun mitään en saa postista ilman henkkaria. Nytkin siellä on paketti!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sukkien aloittaminen varpaista on hyvä silloin, kun koko on vaikka oma. Silloin voi kutoa varsia niin pitkään, kun lanka riittää. Siis molemmat sukat yhtä aikaa. Mutta jos haluaa jatkaa sukan terää käyttäjän jalan kasvaessa, enpä tiedä, miten se hoituu! Kantapään olen tehnyt soveltaen ja ollut lopputulokseen tyytyväinen.

   Mukava kuulla, että härpäkkeet ovat toimineet.

   Minun passini vanhenee kesällä, joten täytyy olla valmiina toimimaan. Muuten ei saapasmaahan uskalla lähteä, jos vaikka rajoille tulee passitarkastukset takaisin. Kehitys sen kun kehittyy!!!

   Poista
 2. En minakaan aikoinani alykannykkaa hinkunut, mutta kun mies osti itselleen, niin jo viikon paasta oli minullakin. Ja kylla on kovassa kaytossa. Siina on kartat ja navigaattorit. Laakarinajan tilaan siita. Elisan e-kirjoja on myos, eli kun joudun jossain jonossa vuoroani odottamaa, aina on lukemista. Tyomatkalla kuuntelen radiota ja musiikkia. Ulkomailla matkustaessa gps nayttaa sijainnin ja auttaa suunnistamaan.
  En enaa vaihtaisi pois millaan.

  Minulla on kivaa luonnonvalkoista alpakkalankaa, siita pitaisi huivi kutoa. Ei oikein muutakaan uskalla kun en osaa arvioida mihin riittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika hyvä mainospuhe sinulla kännykän puolesta on, mutta silti passaan vielä. Nykyisin tykkään jutella ihmisten - vaikka tuntemattomienkin - kanssa ihan vain aikani kuluksi.
   Tai sitten olen ihan hiljaa vaan.

   Kudo vaikka kapeampaa huivia niin pitkäksi, kun lanka riittää ja kiedo sitten kaulan ympäri useamman kerran.

   Poista
 3. Muuten meilla taysikuu nakyy hyvin. Joten on todiste etta se siella edelleen on. Nyt jannataan Jerusalemissa, tuleeko lahipaivina sinne lunta vai ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulin just paljukylästä, ja kuu alkoi kurkistella vasta kun lähdimme kotiin. Matkalla satoi lunta hiljalleen. Maisema on niin kaunis.

   Poista