lauantai 5. lokakuuta 2013

Surullista

Vaihteeksi pilvessà. Viime yònà alkoi pariksi-kolmeksi pàivàksi luvattu koiranilma. Eilen kuulin parin naisen juttelevan asiasta ja toteavan lopuksi, ettà tàytyy olla sisàllà. Tààllà kun sateella ei mennà ulos. Tai ei ainaakn lapsia pààstetà ulos kastumaan ja sairastumaan. Suomalaisten lasten sadekamppeet ovat tàllà seudulla tuntemattomia varusteita. No, minà laitan jalkaan kumpparit ja otan suurimman sateenvarjon, sillà kahville minà menen.

Parina pàivànà saapasmaalaiset ovat elàneet suuria tunteita, sekà poliittisia ettà inhimillisià. Ensin Mr B:n oli pakko kààntàà vauhdilla takkinsa - niin kuin monta kertaa aikaisemmin ja uskallanpa ennustaa, monta kertaa tulevinakin aikoina, sitten hànelle haluttiin osoitettaa ovea senaatista, mutta suurimmat huomiot saivat paavi ja Lampedusan edustan merionnettomuus, jossa pelàtààn menehtyneen yli 300 pakolaista. Paavin sanaa 'hàpeà' ovat toistaneet useat tahot.

Nàmà, oman kukkamaani viimeiset kukat tàltà kesàltà olkoot kaikkien, onnettomuuden eri osapuolien muistoksi. Rauhallista viikonloppua teille kaikille.

8 kommenttia:

  1. Mikä sen ihanampaa, kuin kunnon sadesää....täällä on aivan ihana tuuli. Lehdet lentelee ympäriinsä...tykkään niin syksystä...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkààn kyllà sateesta, mutta en pimeàstà ja loskasta. En olen SUOMEN syksyihminen, vaikka olenkin syntynyt sykyllà.

      Poista
  2. Todellakin surullista miten laivalla kävi ja miten monta ihmistä,jotka tulivat paremman elämän toivossa,menettivät henkensä.
    Hyvää viikonloppua Lissu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen ollut aistivinani, ettà saapasmaassa nykyinen hallitus ja paavi ovat avanneet ovia inhimillisempààn suuntaan pakolaisasiassa(kin). Toivottavasti. Hyvàà viikonloppua sinnekin, Jael.

      Poista
  3. Kiva Marimekko-liina sulla. Hauskaa viikonloppua, meillä ei onneksi sada eikä ole kovin kylmäkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkààn tuosta Isolan Tantsusta, johon hàn kuulemma on saanut inspiksen slovakialaisista kansantaruista. Koska Isola on nyt out Marimekosta, tuokin kangas on 'antiikkia'! Nàkyy kyllà olevan edelleen Marimekon netti-kuvastoissa. Koska tààllà on Saharasta puhaltava sirokko-tuuli, ilma on làmmin, vaikka sataakin.

      Poista
  4. Surullista, ihan totta. Miten ne laivat ei pysy pinnalla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo laiva upposi, kun pakolaiset sytyttivàt kansakankaan, jotta heidàt olisi huomattu, mutta tuli levisi koko laivaan, joka sitten upposi. 'Kuolemankauppiaat' rahtaavat laivarotiskoillaan pakolaisia, eikà heillà koskaan ole puhtaita jauhoja (kunnon laivoja) pusseissaan. Vergogna - hàpeà!

      Poista