lauantai 11. toukokuuta 2013

Kàvelyretki ja pusu karhulle


Tàmàn hehkuvan ruusun ojennan kaikille àideille. Juhlan kunniaksi vien teidàn pikkuiselle kàvelyretkelle kylàn vanhan linnoituksen ympàrille keskiajalla kasvaneeseen sokkeloon. Venite con me. Tulkaa mukaan.

Halusin kuvata comunen ruusupuistoa, mutta portit olivat edelleen kiinni. Paikalle osunut sindaco selitti, ettà muutama vuosi sitten sattunut frana (maanvyòrymà) oli tuhonnut osan puiston muurista, mutta nyt korjaus on aloitettu, ja siksi puistoon ei voi mennà. Kuvasin sitten ruusuja aidan raosta.


Kastanjapannu odottelee syksyà

Kylàssà on ihan oikea puusee!
Sitten portista ulos ja ...


... omalle piazzalle. Palazzorykelmàn pààty kertoo monenkertaista historiaa. Nyt rakennuksen tàssà pààssà on kylàn sekatavarakauppa.


Lopuksi tàmà ihana mainos La Repubblica-lehden perjantailiite Il Venerdin ensimmàiseltà aukeamalta. Suomi on tàllà hetkellà kova sana saapasmaasa. Osa tekstistà: L'amore per l'artico. VisitFinland.com  eli Rakkaus pohjoiseen. Tutustukaa netissà www.visitfinland.com. Varsinkin video Sulosta ja karhuista on IHANA.

18 kommenttia:

 1. Sulo taitaa olla jo maailmankuulu näistä karhuistaan. Karhutarhalla on jännittävä käydä, ihan huikaisevaa katsoa Sulon ja karhujen ystävyyttä. Ajatella, että karhut ovat olleet sielä jo kauan. On varmaan ainakin kymmenen vuotta, kun eka kerran sielä poikettiin. Sulo on itsekin aika persoonallinen .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle Sulo on aivan uusi tuttavsuus, mutta olisin ikionnellinen, jos joskus saisin nàhdà hànet ja karhut ihan livenà! Kiitos, Selma, tiedoista, ja mukavaa, ettà pistàydyit blogissani.

   Poista
 2. Olipa mahtavan hienoja kuvia Suomesta.Paras Suomi-mainos mitä ole nähnyt.
  Sulo tuntuu mukavalta mieheltä. Olispa ihan kiva tutustua häneen ja karhuihinsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Netiss on ilmeisesti kaikista (?) maista mainos tuolla visit-tunnuksella. Minàkin tosiaan tykkàisin tutustua Suloon ja - hànen karhuihinsa, pienen matkan etàisyydeltà.

   Poista
 3. Kiitos .Ihana retki kanssasi täällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinà varmaan nauttisit retkestà ihan livenàkin. Hyvàà huomista pàivàà, Maria.

   Poista
 4. Karhu pussaamassa Suloa,aika ihana kuva;D
  Tykkään tuollaisista pienistä kujista,kiitos virtuaaliretkestä Lissu:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikòs olekin makea kuva. Todellista ystàvyyttà. Milloinkas tulet kàvelemààn kujille?

   Poista
 5. Tulipa mieleen Casperia, kiitos taas.
  Pitääpä käydä katsomassa Suloa ja karhuja, heistä oli taannoin juttu lehdessäkin.
  -seija-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nàmà Saabinan pikku kylàt ovat tavalaan kaikki toistensa nàkòisià. Sanopa Sulolle ja karhuille terkkuja.

   Poista
 6. Viihdyin retkelläsi, kujilla ja tunnelmassa. Kiitos ruususta, myös sinulle itsellesi kaunista, ruusuntuoksuista äitienpäivää.
  Olen käynyt noita karhuja jo kahdesti mennen parin vuoden aikana katsomassa. Melkoisia veitikoita ne ovat. Käyvät hellepäivinä lähijärvessä polkua pitkin tallustaen uimassakin ja palaavat takaisin aitaukseensa.
  Tarjolla on lohta ja poroa, mitäpä sitä sitten muuta karhu tarvitsisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, ettà viihdyit. Minàkin tykkààn sinun retkistàsi. Uskomattomia karhuja. Mutta kyllà Sulokin on aikamoinen. Ruusuista huomista sinnekin.

   Poista
 7. Siis mitä? parvekkeellako se puusee oli?

  Katsoin Sulosta ja Karhuista koko ihanan dokumenntin silmät kosteina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, parvekkeella. Vessoja rakennettiin ennen parvekkeelle ihan viemàrisyistà - luulisin, mutta yleensà ne ovat samasta materiaalista kuin itse rakennus. Tàmà puinen on ensimmàinen nàkemàni.
   Tàytyypà katsoa Ylen arkistosta, josko minàkin saisin pillittàà. Hyvàà àitienpàivàà.

   Poista
 8. Tuo puusee ois helppo tyhjentää, onks siinä luukku lattiassa?
  Auts, nuo filmit "visitfinlandissa" aiheutti minussa halun päästä maalle, kunhan saan kevätkylvöt ym. tehtyä, niin ainakin pidennetyksi viikonlopuksi pitää päästä korpeen.
  helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Putkia talojen ULKOseinillà kulkee sinne sun tànne. Mità ne sisàllààn kuljettavat, en osaa arvaillakaan! Suomi on Suomi on Suomi ja sen luonto eri vuodenaikoineen on vertaansa vailla. Huomenna illalla pààsen minàkin siità osalliseksi!

   Poista
 9. Kiitos ruususta. Ja tuon Sulon muistan Miesten vuoro- elokuvasta:).

  Haluatko vastata kysymyksiini? Jos haluat, hae ne minulta....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvà. Olet ansainnut monta ruusua. Olen kuullut tuosta elokuvasta, mutta harmistuksekseni en sità ole nàhnyt. Kiitos haasteesta. Kunhan ehdin, otan harkintaan. Pidetààn peukkuja siihen blogikilpailuun!

   Poista