keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Uuden alkuja

Lämmin kiitos kaikille teille, jotka toivotitte blogini takaisin. Kiitos kuuluu Kimille! Häntä kiitetään nyt ympäri maailmaa, enkä enää ole niitä harvoja, jotka häneen uskovat. Jopa ruotsalaiset kehuvat! Jopa englantilainen urheilukanava (mikähän se oli) ottaa ohjelmaansa viikottaisen Kimi-lausahduksen tyyliin:
- Kaipaatko Schumia?
- En! (ja kävelee pois)
Tulevana viikonloppuna taas jännitetään.

Juutuin eilen aamulla pariksi tunniksi läppärin ääreen seuraamaan uuden paavin vihkimistä paaviuteen. Nyt on Roomalla kaksi suurta Francescoa: paavi ja Totti (jalkapalloilijaihme) Ei olisi suurikaan ihme, jos nämä kaksi tapaisivat toisensa, onhan uusi paavi jalkapallon(kin) ystävä ja jopa puhuu italiaa espanjaisella aksentilla niin kuin Maradona, saapasmaalaisten suuri idoli hänkin.


Paavin tunnukset, kaulaliina ja sormus. Perinteisesti sormus on ollut kultainen, mutta uusi paavi ei ole prameuden perään, vaan vain pinta muuten hopeisesta sormuksesta on kultainen. Muutenkin paavin pukeutuminen oli yksinkertaista ja helman alta vilkkuivat ihan tavalliset tummat kengät, ei punaiset niin kuin edellisellä.

Maanantai-illan Che tempo che fa -ohjelmassa olevassa paavi-sketsissä (hyvin ystävällismielinen ja positiivinen) mainittiin kolme nimeä: Francesco, Ratzinger ja RÄIKKÖNEN! Kaksi viimeistä kun ovat aika vaikeita lausuttavia! Kuulemma!!! Kyllä on Kimi kovaan seuraan päässyt.

Tämän aamun saapasmaan uutisista poimin alahuoneen (camera) puheenjohtajan Laura Boldrinin ja ylähuoneen (senaatin) puheenjohtajan Piero Grasson. Eilen olivat mukana vaatimattoman, jo kaikkien sydämet valloittaneen paavin juhlissa. Uudet puheenjohtajat kantoivat nyt oman kortensa julkiseen kekoon: he alensivat omia palkkojaan 30% ja pienensivät muitakin etujaan. Aikovat ehdottaa samaa muillekin vallan kahvassa oleville. Boldrinin ensimmäinen puhe alahuoneessa oli todella hieno. Hän sanoi mm, että on tehtävä työtä köyhyyden poistamiseksi, ei köyhien kustannuksella. Grasso on aikaisemmin toiminut mm mafiaa vastaan. Toivottavasti tämä kaksikko saa olla puheenjohtajina k-a-u-a-n. Kohta kuullaan, onko maa saanut myös uuden, toimintakykyisen hallituksen.

Kaikki hyvin saapasmaassa! Keväällä maalle valitaan uusi presidentti, sillä Napolitano jää eläkkeelle. Arvaatte varmaan, kuka haluaa kalifiksi kalifin paikalle !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

12 kommenttia:

 1. En ihmettele Italiassa yhtään mitään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään! Vaikka just nyt on semmoinen pieni toivon kipinä. Kunhan uudet puheenjohtajat vain säilyisivät hengissä ja maalle saataisiin hyvä (?) hallitus. Mutta, mutta...

   Poista
 2. Katselin Palme-dokumenttia tv:stä ja kolahti aika kovaa, miten 1970-luvun puolivälissä läntisessä Euroopassa oli vielä kolme diktatuurivaltiota. Kehitystä siis tapahtuu ja demokratia etenee, vaikka joskus epäilyttää.

  Pesunkestävänä pakanana huvittaa, miten minusta sukeutuu äkkiä periluterilainen (koulun kasvatusta), kun puhutaan paavista.
  helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Historia on aina ollut suuri mielenkiinnon kohteeni, mutta tuo Palme-juttu on mennyt minulta ohi suosituksista huolimatta. Tämän hetken Eurooppa voi olla jo kymmenen vuoden kuluttua tyystin erilainen, saapasmaasta puhumattakaan. Paavi on yksi vaikutusvaltaisimmista henkilöistä, joten toivon tämän uuden paavin olevan pieni hengähdystauko siihen valtapeliin, mitä Vatikaanissakin käydään. Aika senkin tulee sitten näyttämään.

   Poista
 3. Toivottavasti Italian kaksikko saa paljon hyvää aikaan Saapasmaassa, Paavi katolisen kirkon sisällä pystyy puhdistamaan sen ryvettynyttä mainetta ja Räikkönen onnistuu radoilla.

  VastaaPoista
 4. Täälläkin kirjoitettin Kimistä!
  Koskas olet taas saapasmaahan menossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sielläkin! Mitäs siellä sanottiin? Saapasmaan lehti varoittaa Ferraria Kimistä. Voi kuulemma voittaa koko mestaruuden. Heh, heh! Neljän yön kuluttua saapasmaa kutsuu.

   Poista
 5. Nonniin, saihan se Kimi jotain aikaiseksi; herätti blogisi taas eloon!
  Jospa sitten jatkossaa saamme saapasmaan ja Maltan uutisia ja kuvia?

  -seija-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Kimissä on taikaa! Tulet saamaan toivomasi.

   Poista