sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Kimin lahja 4-vuotiaalle

Tänään blogini täyttää neljä vuotta. Se sai upean synttärilahjan: Kimi voitti! Blogini paastoaika päättyi, sillä olin luvannut jokin aikaa sitten itselleni, että JOS Kimi voittaa Australiassa, herättelen blogiakin eloon pikku hiljaa.Joten täytyyhän lupaus lunastaa.

Kun neljä vuotta sitten aloittelin blogistaniassa, olin alkuun hyvin innostunut. Pari kuukautta sitten alkoi tuntua siltä, että blogitauko olisi paikallaan. En postaillut, enkä kurkkinut toistenkaan blogeja. Jotkut teistä ihan huolestuivat ja kyselivät spostinkin kautta kuulumisiani. Ei huolta. Jos ei sitkeää flunssaa lasketa.

Talvi jatkuu... Öisin pakkasta n -20 ja päivisin aurinko lämmittää mukavasti. Lunta on satanut niin paljon, etten muista maaliskuun puolessa välin koskaan olleen sitä näin paljon. Vielä viikon verran voin nauttia näistä maisemista. (Ei, minä en istu tuossa potkurissa! Sattui vain päivällä kamera löytämään hyvän kohteen.) Sitten saapasmaa odottaa... ja sen kylmyys. Toissayönäkin Roomassa oli pakkasasteita. Jatkuvat sateet saavat siellä aikaan myös sen, että kylmä kosteys hiipii luihin ja ytimiin jo nyt - täällä ajatuksissa.

Saapasmaassa eletään mielenkiintoisia aikoja: katoliset saivat paavin, joka toivottavasti jatkaa samaa linjaa kuin alussa ja karsii kirkon ulkoista koreutta köyhien hyväksi. Rautaristi kaulassa ja bussikyyti ensimmäisenä päivänä! Toivottavasti nimi on enne: Fransiskus!

Maallinen valtataistelu se senkuin vain jatkuu. Onneksi Mr B voi nyt keskittyä lähinnä oikeudenkäynteihinsa, vaikka lähellä hänen valtaannousunsa taas oli! Hui kauhistus sentään. Mutta miten maa saa kursittua kasaan hallituksen, onkin sitten kimuranttiaempi juttu. Toisaalta, kaksiportainen hallinto (senato ja camera) saivat uudet puheenjohtajat (jälkimmäinen jopa naisen).  Ja mikäli olen oikein ymmärtänyt, uudet tuulet puhaltavat näissäkin valinnoissa.

Tiedän kyllä, etteivät formulat ja politiikka teitä juuri kiinnosta, mutta niistä(kin) minä olen kiinnostunut. Joten suokaa anteeksi.

39 kommenttia:

 1. Tervetuloa takaisin! Minua kiinnostavat sekä paavi että politiikka, formulat nyt ehkä hieman vähemmän. Pitsikivi voi hyvin, vaikka juniori tasasin väliajoin ehdottaakin sen riisumista. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Katselin tänään eilistä Rai1:n aamuohjelmaa, jossa käsiteltiin paljon uutta paavia. Katsoin myös eilistä Che tempo che fa-ohjelmaa, jossa myös oli paavi-osio. Toivon uudelle paaville kaikkea hyvää. Toivottavasti Italia saa pian uuden ja toimintakykyisen hallituksen! Täytyyhän sukulaispoikaa (Kimia) kannustaa. Niin teki tänään jopa Alonso! Kerropa juniorille, että pitsikiveä ei voi riisua. Tai siis voi, mutta uudelleen pukeminen ei sitten enää sujukaan.

   Poista
 2. Kyllä minäkin ehdin ihmetellä, mihin ole kadonnut ja hissuksiin jo odottelin sinulta jotain elonmerkkejä.
  Onnea siis nelivuotiaalle blogillesi. Eipä sitä aina ole postausvireessä, tiedän sen itsestänikin. Postaukset tulee harvemmin ja harvemmin, mutta semmoinenkin on sallittua täällä blogistaniassa.
  Seurasin kyllä jälkikäteen Kimin ajoa, eikä paremmin olisi voinut mennä. Hyvin alkoi hänen kautensa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta vaan. Olit usein mielessäni, mutta laiskuus voitti, enkä edes ihania kuviasi katsellut. Jälkikäteen minäkin kolmoselta kisat katsoin. Pikku veli kyllä laittoi onnitteluviestiä jo aamulla, hänellä kun on se Max-kanava! Hän tietää, kuinka fanaattinen Kimin ihailija olen. Mutta en minä maksullista kanavaa Kiminkään takia osta. Saapasmaassa saan sitten katsoa koko sirkuksen kaikkine lisukkeineen päivineen.

   Poista
 3. Kiitos Kimi etta ansiostasi nyt tiedan Lissun olevan ok.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, heh! Ei varmaan Kimi aavistakaan, kuinka tärkeä hän blogilleni on.

   Poista
 4. Kun kuulin Kimin voitosta aamulla, ajattelin ensimmäiseksi, että nyt Lissu varmaan ilmoittelee itsestään! Molemmat mukavia asioita, voitto ja blogisi.
  helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä näin vahingossa nettilehdestä jo aamulla tilanteen ja sitten pikku veli vielä informoi lisää. Silti iltapivän kolmosen tunnin pätkä piti katsoa ja ihailla. Ihme mies - jäämies!

   Poista
 5. Kiva kun olet taas täällä ja onnea vaan blogillesi synttäreiden johdosta:) Ja onnea Kimillekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti, molempien puolesta. Heh, että voi kiittää Kimin puolesta!

   Poista
 6. Onnea nelivuotiaalle! Formulat ei juuri kiinnosta (tai onhan se kiva, jos suomipoika voitti), mutta politiikka kyllä. Saksan kanslerikandidaattihan kehtasi nimittää Grilloa ja Berlusconia klovneiksi, siitä täällä pieni skandaali. Kiva kun olet palannut blogistaniapaosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jep, eihän formulat oikein sovi luontoihmisen kuvaan, mutta siitäkin huolimatta, minä olen Kimi-fani. Tietysti saisi asua Suomessa ja maksaa veronsa tänne! Ei kanslerikandidaatti kovin väärässäkään ole. Mr B:n uskon tuntevani, mutta Grilloa en. Nuoret saapasmaalaiset tuttavani kovin häntä fanittavat, koska politiikko hän ei ole. Saas nähdä... Mukavaa saada teidän kommenttejanne. Tykkään blogeista, jotka ovat'kahdensuuntaisia'.

   Poista
 7. Ihanaa olet takaisin!Oli jo ikävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä taas ollaan! Kiitos. Toivottavasti voit mahdollisimman hyvin.

   Poista
 8. Älä nyt anteeksi pyytele.
  Mukava että olet takaisin.
  Kymmenen pistettä
  ja papukaijamerkki Kimille.

  VastaaPoista
 9. Vastaukset
  1. No, kun joskus ei tule minkäänlaisia kommentteja poliittisiin lausahduksiini! Kiitos vaan kannustuksesta. Kimille 25 papukaijamerkkiä!

   Poista
 10. Erehdyt kyllä nyt pahasti. Minä olen nimenomaan kiinnostunut politiikasta ja minua kiinnostaa aina kauheasti, mitä kerrot Berlusconista ja muista. Paavikin kiinostaa. Noh, ne formulat eivät kovasti. Minä seurasin silloin, kun Häkkinen vielä ajoi, mutta lopetin samalla kuin hän uransa.;) Onnea blogille ja hyvää matkaa sinne etelään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän minä tiedän, että olet politiikasta kiinnostunut, mutta kun sinusta(kin) kuuli niin perin harvoin! Sinulla on muuten TAAS uusi, mukava tunnistekuva! Kiitosta vaan!

   Poista
 11. Onnea kaikin puolin! Mietinkin tuossa oletkohan seurannut Italian vaalituloksia. Mr B:llä on kaikesta huolimatta vankka kannattajajoukkonsa, vaikka uudet tuulet selvästi puhaltavat. Uusi paavikin on jo valloittanut sydämet! Lissuja vaan täällä tarvitaan lisää - alapas jo tulla takaisin, kyllä se kevät kohta pukkaa ennenkuin huomaatkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta vaan! Kyllä minä netin kautta aika hyvin kartalla olen pysynyt. Varsinkin tuo mahdollisuus seurata Italian telkkariantia on auttanut kovasti. Saapasmaassa monet ihailevat edelleen furbo-ihmisiä, ikävä kyllä. Toivottavasti uudet tuulet raikastuttavat edes hieman. Vaikken katolinen olekaan, uusi paavi on valloittanut minutkin! Tulossa ollaan - toppatakki tiukasti päällä!

   Poista
 12. Miten niin ei kiinosta. Tottakai, kummatkin kiinostaa ja seurataan jatkuvasti maailman menoa, vaikka blogissa leikitäänkin ja hassutellaan. Ulkomaille tosin harvoin matkustelen, tuskin koskaan :) Mutta kivat sulle, satuin vain jotekin tänne sun blogiin hyppäämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että olet monipuolisesti asioista kiinnostunut. Piipahdin blogissasi ihailemassa sinun luovaa leikkimistä ja hassuttelua. Saapasmaahan vetää oma jälkikasvu. Tervetuloa blogiini uudelleenkin.

   Poista
 13. Mukava että tulit takaisin :)

  VastaaPoista
 14. Olenkin odottanut kuulumisiasi...mukavaa, kun palasit...:)

  VastaaPoista
 15. Paljon onnea 4-vuotiaalle ja mukavaa, että olet palannut! Kuten tiedät, minua formulat kiinnostavat ja politiikka-juttujakin on kiva lukea pieninä annoksina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta vaan! Piditkö Kimi paitaa päällä ajojen ajan? Minä määrittelen politiikan yhteisten asioiden hoitamiseksi, ja siksi olen kovin kiinnostunut esim siitä, miten minunkin verorahojani käytetään.

   Poista
  2. Enpä muistanut nyt vetäistä Kimi-paitaa päälle, mutta ensi sunnuntaina täytyykin tehdä se!

   Poista
 16. Juu, minulla on mennyt elämä sellaiseksi, ettei minusta tosiaan taida pahemmin kuulua. Mutta kyllä minä täällä käyn, kommentointi vain ontuu ja pahasti - muuallakin kuin täällä sinun blogissasi.;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta kun on niin mukavaa kuulla sinun(kin) ajatuksiasi. Mutta taitaa työ ja kotijoukot pitää vipinäisenä. Ymmärrän.

   Poista
 17. Onnea Kimille ja blogillesi! Kiva kuulla kuulumisiasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta vaan, Kiminkin puolesta. Heh, heh! Mukava kuulla, että tykkäät kuulla.

   Poista
 18. Sinä ja Kimi nivouduttekin ajatuksissani yhteen. Kun näkyy Kimin naama Iltalehdessä tulee Lissu mieleen:). Onnittelut 4-vuotiaalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuupa mukavalta, sillä minä olen aina fanittanut Kimiä. Silloinkin kun Ferrari vaihtoi Alonsoon ja espanjalaiseen suurpankkiin! 4-vuotias on iloinen onnitteluista.

   Poista
 19. Onnittelut blogin syntymäpäivän johdosta! Mukavaa, kun taas kirjoittelet. Nuo risat kengänpohjat tulivat jo liian tutuiksi, kun kävin päivittäin tarkastamassa, onko muuta ilmaantunut...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta kovasti! Joo, täytyis saada uudet kulkimet. Suunnitelmissa on.

   Poista