torstai 11. lokakuuta 2012

Pientà ja suurta

Eikòs olekin hieno tàmà minun linnunpelàtin! Ihan itse viritetty. Toimii tuulisella sààllà ja karkoittaa pulut pois kakkimasta parvekkeelle katon reunalla kukerrellessaan. Olen kyllà mietiskellyt jotain 'kauniimpaa' karkotinta, sillà eihàn tuommoinen pussiviritys ihmissilmààkààn viehàtà. Olisiko teillà ehdotuksia?

Mitàs mieltà olette siità, ettà kylàn jàtehuolto on ottanut askeleen kohti 'liittoroskiksia'? Vielà kevààllà tààllà oli esim lasi- ja paperijàtteelle omat roskikset, mutta nyt ne on poistettu, ja kaikki jàtteet laitetaan samoihin sàiliòihin. En ymmàrrà, enkà ole saanut vastausta muutokseen. Kysyin asiasta kylàn tietotoimistosta, baarista. Eivàt tienneet. Onkohan EU ollut asilla; arkisia roskaisia yhdistymishommia.

Siivoustahan tààllà nyt touhutaan sekà isommilla ettà pienemmillà luudilla. Isot luudat huiskivat tuolla politiikassa, onneksi. Nàiden kahden viikon aikana, jotka nyt olen tààllà ollut, joka pàivà uutiset ovat pullollaan uusia paljastuksia vallan ja rahan avioliitosta. Tànà aamuna uutisoitiin mm, kuinka Lombardiassa politiikko oli ostanut àànià etelàn mafialta. Ja jokainenhan sen tietàà, mità liittoutuminen mafian kanssa merkitsee. PDL (Mr B:n puolue) on nyt kaiken kaikkiaan niin sotkeutunut ja sekaisin, ettei loppua này. Mr B onkin (taas) luvannut, ettei hàn enàà asetu vaaleissa ehdokkaaksi. Mitàs luulette, uskonko minà? Muuten, on taas Saviano esiintynyt televisiossa. Mies uskaltaa.

Pientà luutaa tàytyy turistienkin varoa Roomassa: àlkàà naposkelko vàlipalapizzojanne vaikkapa Espanjalaisilla portailla, jos ette halua maksaa sakkoja! En kyllà ymmàrrà ollenkaan, mistà siinà asiassa nyt on kysymys.


Lopuksi tàytyy kehua ulko-ovemme restauroijia: parissa aamupàivàssà rapistunut ovi ja oven vartija saivat uuden pinnan. Tervetuloa kolkuttelemaan.

***
Koska olen tehnyt lakon sana-numero -blogien kommentointiin, haluan tàssà julkisesti ilmoitella, ettà luen kyllà Ruostevillaa ja Laricioa, Neulovaa narttua ja Harmaata arkea, mutta koska pelkààn, ettà tàmà vanhalla pohjalla tehty blogini sekoaa taas pahemman kerran, ja koska nuo vahvisteet ovat ilmestyneet uudemman ohjelman mukana, tyydyn vain nauttimaan blogeistanne.

16 kommenttia:

 1. Täällä huhutaan , että vaikka on neljä eri roskista, loppujen lopuksi kaikki pannaan sitten taas yhteen. Tiedä häntä. Luulisin, että paperit ehkä ainakin käytetään muuhun tarkoitukseen.
  Muistan, että ne kirjoitti lehdessä joku vuosi sitten, ettei Espanjalaisilla portailla saisi edes jätskiä syödä. Ei silti, en mäkään tykkää, että meidän tuomiokirkon edessä olevilla portailla istuu kamalia nuorisolaumoja syömässä McDonalds-ateriaa ja jättävät sitten vielä roskat siihen.
  Pulujen karkoitukseen en ole keksinyt vielä mitään. Mun mies heittää aina vanhoilla tennispalloilla, että ne lähtis karkuun. Etelä-Tirolin alppimajassa roikkui vedellä täytettyjä pakastepusseja ja majan mummeli väitti, että ne pitää kärpäset loitolla.

  VastaaPoista
 2. Keksin-teen muovipussitaidetta. Leikkaat noista pusseita suoria nauhoja ja sitten keskelta taitat kaikki ja nidot yhdellä sellaiseksi tasseliksi (onkohan se edes oikea nimi tälle idealle) ja useamman laitat sitten tuohon roikkumaan...En tosin tiedä auttaisiko se sitten asiassa.Pitäisi kyllä ääntä kuin meidän hyttysverkko :).

  Minäkään en voi kommentoida kyseisiin blogeihin.Kone sekoaa täysin ja veikkaan sen johtuvan yhteysnopeuksista.Tsemppiä sinne.

  VastaaPoista
 3. Argh, näitä kirjoitusvirheitä. Siis tarkoitin, että TEET...tai itse asiassa minäkin voisin tulla tekemään :)

  VastaaPoista
 4. Allu: Totta kai tààllàkin kaikki lopulta pààtyy samalle jàtepaikalle, mutta ettà edes silmàn lumeeksi voisivat jotain lajitella. Luulen, ettà tuo kadulla syòmisen pahin pulma onkin roskaaminen. Ihmiset kun eivàt tiedà, mikà on roskis, mikà ei. Tuo mummelin konsti kuulostaa - mummelin konstilta. Vaan kuka tietàà, vaikka toimisi.

  Pikkujutut: Joko laitan kahvipannun tulelle? Voitais tehdà tuo ehdottamasi viritys. Ja tuo sana-numerovahvistus on tyrpeellinen.

  VastaaPoista
 5. Toimisiko tuo Pikkujuttujen idea, jos leikkaisi tai repisi erivärisiä kangassuikaleita ja laittaisi niitä roikkumaan tuonne?

  VastaaPoista
 6. Ei hätää, Lissu, ei tässä itsekään olla kovin aktiivisia kommentoinnin saralla, vaikka tekniikka toimiikin. Minä olen välillä pitänyt sitä tunnistusjuttua pois päältäkin, mutta ongelmat seuraavat aika pikaisesti. Blogini on ollut aivan alusta asti roskarobottien suosikki ja ne lähettävät sellaista tavaraa minulle, että ei viitsi naisihminen kovin kauaa niitä katsoa. Mutta yritetään taas joskus...:)

  VastaaPoista
 7. Pääasia, että pelätin toimii:).

  Niin ja me kyllä syötiin jäätelöä Espanjalaisilla portailla, eikä saatu luudasta eikä sakkojakaan. Mutta siitähän on jo aikaa. Ja pizzat syötiin ravintolassa...

  VastaaPoista
 8. MInäkin luin tuosta,ettei saa Roomassa tietyillä paikoilla enään syödä tai saa sakkoa.,
  Onko tuo sinun linnunpelättimesi todellakin toimiva? Siis onko tuo muovipussi? Minä kun olen jo kokeillut kaikkea puluja vastaan eikä ole auttanut.....Kurjaa jos ympäristöasioissa mennään taaksepäin:(

  VastaaPoista
 9. Pikkusisko: Jo tehtàisiin kolmestaan semmoinen muovi-kangas - pelàtin. Tosin minà varmaan korvaan sità kangaspelàtintà, kun menen parvekkeelle huitomaan ja muovipusseja kepillà paukuttelemaan. Ovat pulut kummasti vàhentyneet.

  Outi: Mutta kun minà tykkàisin kylàssà kàydessàni jàttàà jonkin kommentin. Kyllàhàn minà kurkin joitain blogeja ihan vain kurkkimisen ilosta, mutta tykkààn vaihdella ajatuksia, vaikka sitten kommentoimalla.

  Mine: Katsopa tuota vastaustani pikkusiskolle. Joo, ovat nyt ilmoittaneet julkisesti, ettà sakkoa saattaa rapsahtaa jopa satasia. Minà olen nauttinut vàlipaloja Pantheonin piazzalla, mutta tàytyypà alkaa olla varovaisempi. Silti parhaita pizzanautintoja olen saanut pikkuisista pizzerioista, joista mukaan otetaan mieluinen pala.

  Yaelian: Luepa sinàkin tuo vastaukseni Pikkusiskolle. Muovipussi heiluu tuulessa ja rapisee aika mukavasti, mutta tyynellà minun on kepitettàvà pusseja. Kun katselee tienvarsia, ollaan vielà kaukana ympàristòà ajattelevista kansalaisista. Mottona taitaa olla: Pidà AUTO siistinà ja heità roskat ulos ikkunasta.

  VastaaPoista
 10. Mummo viritteli marjapensaisiin ja mansikkamaalle vanhojen c-kasettien nauhoja, ne pitävät tuulessa sellaista pientä räpätystä. Varmaan vhs-kasettien nauhat toimivat myös ja tulee tuo kierrätyspuolikin siinä hoidettua :)

  VastaaPoista
 11. Soja: Tuotakin konstia minàkin ajattelin. Tàytyy seuraavalla kerralla tuoda muutama kasetti. Voisin tehdà semmoisen muovi-kangas-nauha -viritelmàn. Saisikohan sille rojektille EN:n tukea?

  VastaaPoista
 12. Entäs puluja pelottelemaan tarpeettomia cd-levyjä roikkumaan naruista. Ne välkehtelisivät auringossa ja heiluisivat tuulessa. Tuli vaan mieleen tuosta c-kasettinauhavihjeestä.
  Takapakkia o tainnut tulla myös täällä roskishommaan. Ensin opetettiin kansa erittelemään ja nyt taas menee monet roskat yhteen ja samaan.

  VastaaPoista
 13. Meillä cd-levyt pelittivät hyvin karkottajina.
  Jopa fasaani ei uskaltanut enää käydä hyökkämässä autotallin ikkunan kimppuun.
  -seija-

  VastaaPoista
 14. Aimarii: Olen kuullut noista cd-levyistà. Niità vaan ei nyt ole joutilaana. Onkos siellàkin menty takapakkia. Toisaalta, kovin vàhàn ihmiset roskiaan kierràttàvàt. Tààllà ei ainakaan.

  Seija-systeri: Tàytyypà kysellà jostain edes muutama cd-levy. Mità ihmettà se fasaani sieltà autotallista halusi?

  VastaaPoista
 15. Fasaaniuros näkee ikkunasta oman kuvansa ja luulee sitä kilpailijakseen. Ikkuna on maan tasalla ja fasaani käy nokkimaan sitä vihaisena. Jätti sitten ikkunan rauhaan kun ripustin ulkopuolelle cd-levyjä heilumaan.
  -seija-

  VastaaPoista
 16. Kun minà aamuisin katson peilistà, en minàkààn aina tunne kuvaa omaksi naamaksi!!!

  VastaaPoista