maanantai 8. lokakuuta 2012

Monenlaista maataidetta

Voi ettà! Saapasmaa, Ferrari ja Alonso kokevat, ettà Kimi on kivi heidàn formuloissaan! Ainakin koko eilisen pàivàn. Mutta kun tànààn eka kurvan toheloinnista nàytettiin kuvaa, asia onkin ihan toisin pàin. Jo hiljeni meuhkaaminen. Mutta taas vahvistui se, kuinka vaikea tààllà on myòntàà omaa mokaansa.

Ajojen aikaan (ja vàhàn vàliaikanakin) minà loin omaa maataidettani (?): pitsikivià à la Margaret Oomen takkani reunalle. Rekvisiittana kuva Christojen paketoimasta  Berliinin parlamenttitalosta ja viinirypàlepuskan kuivunut oksa, jonka ajattelin pitsipaketoida seuraavaksi. Ehkà.

Happihyppelin kuvaamaan tuota palanutta vuoren rinnettà. Mutta kameran patterit (myòs varapatterit) tekivàt lakon. Tassuttelin sitten muuten vain. Surullisen nàkòistà jàlkeà. Tuolla rinteellà nàkyy pari vuotta sitten sinne istutettu pieni oliivitarha. Se on nyt ihan ruskea. Saa nàhdà, herààvàtkò puut vielà kasvuun. Kertovat, ettà useat paloista on ihan tahallaan sytytettyjà. Sen uskon kyllà.
Menomatkalla kuvasin tàtà villiintynyttà ruusupensasta, ja kuinka ollakaan - paluumatkalla nipsasin nupun mukaani koristamaan herttakòynnòspurkkia.

16 kommenttia:

 1. Onkohan ne tuhopolttoja vai onko omistajat itse tehneet kuuman saneerauksen ja saanet vakuutukselta rahaa?

  VastaaPoista
 2. Varmaan yhtà sun toista! Vakuutusmaksut tàssà maassa hipovatkin ylimpià pilvià.

  VastaaPoista
 3. Kyllä on lyhytnäköistä sytytellä maastopaloja vakuutusrahojen vuoksi. Voi voi.

  VastaaPoista
 4. Mine: Niinpà! Varmaan on myòs vahingossa syttyneità, mutta mutta...

  VastaaPoista
 5. Jestas kun on hienot pitsikivet sinulla. Upeita!

  VastaaPoista
 6. Innostaako kiven malli sinua virkkaamaan juuri sille kivelle pitsit?
  Maastopalot on raju juttu. Jostain luin, että Espanjan maastopaloja olisi myös tahallaan sytytetty.

  VastaaPoista
 7. Pikkujutut: Eikòs olekin. Mukavia pikkuisia (joulu)lahjoja.

  Aimarii: Noiden kuvan pitsikivien keskustat on leikattu kirpparilta lòytyneestà liinasta. Valitse kiven ja sitten virkkaan keskustaan sopivan reunuksen. Samoin olen kuullut minàkin noista maastopaloista tààllà.

  VastaaPoista
 8. Mukavaa, että olet kotiutunut lämpimään jälleen. Meillä olikin kuulemma ihan kolme hellepäivää koko kesänä!
  Surullista nähtävää tuo maastopalon jälki. Jospa jonain päivänä tassuttelet uudestaan täysien pattereiden kanssa sinne kuvaamaan?

  VastaaPoista
 9. Riitta: Tànààn on hieman viileàmpàà, vain n 20, koska sataa tihuuttelee, eikà aurinkoa này missààn. Maastopaloa tàytyy happihypellà vielà kuvaamaan. Kuulin, ettà Keuruulla sataa, siellàkin.

  VastaaPoista
 10. Mukava kun olet palannut:)Blogistaniaan. Sopivan lämpöistä syksyä Sinulle sinne saapasmaahan, serkkusein!

  VastaaPoista
 11. Tuo AinoK on tyttäreni. Hänen tunnuksensa olikin koneellamme ja en huomannut, anteeksi. Kommentoija olen minä...

  VastaaPoista
 12. Kaisu-serkkusein: Mukavaa kuulla taas sinustakin. Tààllà on nyt just minulle sopiva làmpò, jota ukkonen sateineen hieman viilentàà. Kerropa tyttàrellesikin terveisià.

  VastaaPoista
 13. Buonasera! Nyt temppuilee tämä, että mie pääsisin siulle kommentoimaan... En kyllä saa sieltä omasta blogista sitä sanavahvistusta pois :(
  Mutta sitähän mie tulin sanomaan, että kyllä menee ihme pelleilyksi tuo formulatouhu, aika kaukana on kilvanajosta, kun heti itketään tuomaristolle, kun joku pääsee ohi tai kun ihan normaalissa kisatilanteessa osuu. En mie kyllä tykännyt siitä Schumacherin törkeimmästä kaudestakaan, mutta ei tämäkään tunnu oikein järkevältä...

  VastaaPoista
 14. Buongiorno, signora!
  Minà olen nyt pari pàivàà ihmetellyt, kuinka hyvin blogistania toimii. Tosin en ole enàà edes yrittànyt kommentoida noita sana-numerovahvistusblogeja. Alonso on oikea akspertti lòytàmààn vikaa aina toisista ja nykyisin myòs Ferrari-tallista. Hàn kun on maailaman paras, omasta mielestààn. Massa-raukka on saanut niellà kaikki kaasut tallissa hànen takanaan, paitsi viime ajoissa. Olin oikein iloinen Massan puolesta. Minun tulkintani ajojen eka kurvista olis se, ettà kun Kimi sai paremman làhdòn kuin Alonso ja oli jo eka kurvissa ohittamassa Alonsoa, Alonsolle tuli hàtà. Ugh, suuri asiantuntija Lissu on puhunut!!! Buona giornata.

  VastaaPoista
 15. Ooh, uusi fraasi! Voiko sanoa myös buona serata?

  VastaaPoista