keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Keuruulta Sabinaan

Tààltà...

... tànne.
Keuruu vaihtunut Sabinaan. Ylempi kuva Keuruun kirjaston rannassa olleen uivan saunan lauteilta yhtenà harvoista aurinkoisista pàivistà ja alempi vuoristomajan parvekkelta. Kuvasta nàkyy, mità tàssà maassa on luonnolle tapahtunut kuuman ja kuivan kesàn aikana. Tulipalo on tuhonnut tuon vastakkaisen vuoren rinnettà suurelta aluelta. Samanlaisia jàlkià on paljon, liian paljon. Kun tulin tànne, tulin kuin hòyrysaunaan, sillà làmpòmittari huiteli pàivisin yli 30 astetta ja ilman kosteus làheni sataa. Tàlle pàivàlle on luvattu VAIN n 25 astetta.

Tààllà palaa muutenkin: iso joukko politiikkoja on jàànyt kiinni poltettuaan julkisia varoja omiin lomiin, puutarhureihin jne jne. Aivan uskomattomia juttuja. Suomessa paljastuneet jutut ovat miljoonasosia tàmàn maan vààrinkàytòsistà.

Tàtà postausta olen nyt tehnyt useamman pàivàn. Vaikka minulla on uusi, nopea nettiyhteys kaikkeen muuhun, niin bloggeri tòkkii, tòkkii... Jàlkikasvu ehdotti, ettà jospa teen uuden uuden blogin...

Kiitos kaikille edelliseen postaukseen kommentoineille.  Mukavaa, ettà minua kaivataan.

9 kommenttia:

 1. No on kaivattu, kiva kun tulit takaisin.
  Hurjia juttuja kuuluu ja näkyy saapasmaasta, hui.

  VastaaPoista
 2. Aina välillä on pitänyt kurkistaa, joko olet tullut takaisin! Toivottavasti jaksat "päivitellä", vaikka blogi tökkii.

  Hurjannäköinen palanut päälaki tuolla rinteellä.

  helena

  VastaaPoista
 3. Istanbulkin odotti kärsivällisesti paluutasi. Tuhma bloggeri- mitä se oikein kiusaa? Ne on kurjia nuo metsäpalot, luulisi, että ihmiset ymmärtäisi olla varovaisempia kuivissa maissa. Täälläkin paloi siellä ja täällä pitkin kesää. Ei nyt onneksi mitään ihan valtavan suuria alueita kuitenkaan.

  VastaaPoista
 4. Muutamaan otteeseen olen käynyt kurkkimassa, eikö vieläkään mitään kuulu.
  Mukavaa, että olet linjoilla taas.
  Ankealta näyttää tulipalon jälki, mutta melko nopeaan luonto korjaa ja rinteillä alkaa vihertää.
  Miten jaksat noissa asteissa touhuta?

  VastaaPoista
 5. Toivottavasti blogger-ongelmat helpottavat.Helle on meillä ainakin tänään helpottanut, alle +30 ja nyt jo jotain kykenee tekemäänkin ilman että on läpimärkä.

  En edes sano, minne täällä rahat menee muttei ne avustusrahat ainakaan sähkölaitokselle mene...:)

  VastaaPoista
 6. Morjens, pitkästä aikaa. Minustakin se blogin vaihto voisi olla hyvä idea, jos olet bloggerilla jo kaikki mahdolliset päivitykset tähän blogiin koettanut. Eihän tuo tuommoinen ole normaalia. Ylensä takkuamiset ovat ainakin minulla ratkenneet viikoissa.

  VastaaPoista
 7. Lähetä sitä lämpöä vähän tänne Alto Adigeenkin. No, ei me valiteta, tänään ei ole vielä satanut.

  VastaaPoista
 8. Minä jo ajattelinkin että missä Lissu luuraa....Mites se bloggeri sulla tökkii vaikka on nopeampi netti...ehkä sun pitäisi ottaa se uudempi versio bloggerista käyttöön.olisi ehkä nopeampi tai en tiedä. Teillä taisi olla samat säät kuin täällä,kuumaa ja kamalan kosteaa....

  VastaaPoista
 9. Tervetuloa takaisin tai tervemenoa etelään...riippuen mitä asiaa katsoo. :) Hassua miten sinulla tökkii pahasti, itse en ole huomannut bloggerilla mitään ongelmaa. O_o

  Olen unohtanut kertoa, että Rooma oli ihana! Kuuma, mutta kaunis ja mielenkiintoinen. Superkiitos muuten siitä vesivinkistä! Ihana kun pystyin vähän väliä täyttämään pullon kylmällä ja raikkaalla vedellä. Lämpö oli jotain reilua +30 koko reissun ajan, mutta sen sieti pysymällä varjoisalla puolella katua (jos eksyi aurinkoon sen huomasi viidessä minuutissa kun ihoa alkoi kuumottaa), juomalla paljon vettä ja syömällä noin kuusi gelatoa päivässä. :D Ne oli muuten todella hyviä, vaikka en pidä sorbettimaisesta jäätelöstä, etenkin marjaisat maut sopi niin helteeseen ja vilvoitteluun. Jaksoi kummasti kun sai jääkylmää syötävää. Hotellissa oli onneksi todella tehokas ilmastointi vaikka halpahotelli olikin.

  Mutta joo, siis reissu meni kivasti, paljon näin ja paljon jäi näkemättä. Kuvia otin niin paljon, etten ole vieläkään saanut siirrettyä niitä koneelle ja lajiteltua. Jossain vaiheessa on kyllä tulossa blogiin joku Rooma-postaus. :)

  VastaaPoista