maanantai 30. huhtikuuta 2012

Vapun aattona

Hyvàà vapun aattoiltaa! Olen tàssà yrittànyt postata parisen tuntia onnistumatta. Ei mitààn uutta tààllà saapasmaassa. Ruusun kuvasin tànààn alabaarin piazzalla. Flunssan jàlkeen ensimmàinen pàivà ulkosalla. Ajattelin bussailla naapurikylààn, mutta olin jo tyystin unohtanut aikataulut. Olin tunnin liian aikaisessa. Joten ei muuta kuin aamukàvelyà pidentàmààn.

Alatien risteyksessa oli aika tutkia seudun turistikarttaa. Jospas jostain saisi ihan livenà tuon kartan! Siità voisi nàhdà seudun 2000-vuotinen historia. Siispà comuneen (kunnantalolle) arjen tullen.
Maisemat on nyt valkoisenaan robiniasta... (tuoksuu ihan tuomelta) ...
... ja sambucasta, josta valmistetaan mm anislikòòrià.
Tienposket puna-keltaisenaan.
Tulossa hyvà mantelivuosi. (Tàssà vaiheessa jo ihmettelen kuvan monivàrisyyttà! Mistàhàn moinen?)
Huomenna makkarin ikkunan alla piazzalla juhlitaan toukokuun 1. pàivàà pavuilla, pecorinolla (lammasjuusto) ja porchettalla (paistetulla possulla). Sinne!

Kaikille oikein hyvàà vappua!

4 kommenttia:

  1. Vappua sinnekin.
    Meidän rantareissu meni pieleen, aurinko katosi pilvisumun taakse mutta ennättäähän tässä vielä.Kauniita kukkasia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tààllàkin aurinko meni pilvien suojaan. Muuten olisi tukahduttavan KUUMAA. Yritin kàydà vastavierailulla blogissasi, mutta eipà onnistunut. Niin kuin ei onnistunut kommentoida muutamaan muuhunkaan blogiin. Saapasmaan systeemissà kun ollaan: toimii tai sitten ei!

      Poista
  2. Meilläkin paistaa aurinko ja tintit karjuu puissa:" TITITYY". Pysyt kyllä mielessä tuolla ulkona kulkiessa =).
    Toivottavasti ei ole kamera hajoomassa, kun tuommoisia viiruja laittaa. Voihan se vika olla ihan vaan muistikortissakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. heh, heh, vai karjutaan siellà. Taitaa olla pesàpuuhat kiivaimmillaan! Nuo viirut ilmestyy vain silloin, kun lataan (joitain) kuvia tietsikan muistista blogiin. Tietsikalla kuvat ovat ihan ok! Tàytyypà kysellà lisàà. Olisin laittanut sinunkin blogisi perhekuvalle vapputoivotuksen, mutten pystynyt kommentoimaan. Joten: Mukavaa vappua koko perheelle. Vauva on kerrassaan ihana. Ihan kuin Ruotsin Estelle!

      Poista