sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Uusia tuttavuuksia

Minàkin olen hurahtanut. www.arne-carlos.com En ole heidàn kirjaansa nàhnyt, mutta Amazonin sivuilta lòytyi peruskaava, jota kokeilin. Helppo nakki. Nyt tàytyy vain hankkia tàytettà, ja ensimmàinen, luminen joulupallo on koristelua vaille. Ajattelin nimittàin koristella vasta muuten valmiin pallon silmukoimalla tai jollain muulla pistoin, sillà sain taas lankoja, joille pitàà keksià jatkokàyttòà. Ja on joulukin jo ensi kuussa.

Joulun tulon nàkee myòs jo kaupoissa. Panettoneja, joulukakkuja, on joka làhtòòn. Viime vuonna vein Suomeen tuon Limoncello-kakun. Hyvàà oli. Ja riittàvàà. Ja ennen kaikkea kestàvàà, sillà on kakku niin kaikenmoisilla sàilòntàaineilla kyllàstetty.

Koska en ole niinkààn makean perààn, silmàni iskeytyivàt aivan uuteen tuttavuuteen. Sen ostin heti.

Ja heti maistamaan...

... ja suuresti pettymààn. Suolaton panettone on vain pohja itse tàytteiden lisààmiselle!!! Voihan hitsi, hitsien hitsi.

Onneksi maisemiin ei tarvinnut pettyà tàllàkààn kertaa.

***
Ei voi mestarikaan aina onnistua. Kun Vettel tànààn Abu Dhabissa kurvasi pois radalta heti ensimmàisellà kierroksella, minà siirryin seuramaan pàivàn politiikkaa. Eilen illalla Roomassa juhlittiin yhtà railakkaasti kuin aikoinaan jalkapallon maailmanmestaruutta. Eli tàysin rinnoin. Bye-bye, Silvio. Hieman sààlitti, kun Mr B joutui poistumaan presidentin luota takaovesta, turvallisuuden vuoksi, sillà kansa oli sillà tuulella, ettà olisi voinut sattua vaikka mità. Mutta sità niittàà, mità kylvàà. Nyt odotellaan uuden hallituksen nimittàmisestà - minà hetkenà hyvànsà. Minà toivon kaikesta sydàmestàni onnea Napolitanille ja Montille sekà heidàn suunnitelmilleen.

15 kommenttia:

 1. Minä ajattelin tehdä joulupalloja samalla tavalla silmukoimalla jälkeenpäin, kun olen niin taitamaton kirjoneuleessa.
  Mitenkäs se menikään...moni kakku päältä kaunis :) No, ensi kerralla tiedät ostaa täytteitäkin leivän seuraksi :)

  VastaaPoista
 2. Näin aamu-tv:ssä kun miehet noita palloja puikoillaan värkkäsivät. Olivat melkoisia kirjoneuleen taidonnäytteitä! Mutta kiitti vinkistä, käyn kurkkaamassa ohjetta netissä. Ensin kuitenkin Mikaelin villapaita valmiiksi, ekat synttärit parin viikon kuluttua!

  VastaaPoista
 3. Sude: Aion minà tuota kirjoneulettakin kokeilla - ehkà, mutta ensin noita pelkkià palloja. Ovat aika nopeita tehdà. Ehtii niità sitten koristella. Joo, josm olisin lukenut ohjeet tarkemmin, olisin voinut vàlttyà pettymykseltà. Vain vain tyhmeliini voi kuvitella, ettà kaikki tuoretàytteet kestàvàt ikuisuuksia.

  Riitta: Tuo Amazon on hyvà làhde. Jos et lòydà tuota peruskaavaa, laitan sen sinulle. Vai siellà kohta juhlitaan. Tanti auguri a Mikael!

  VastaaPoista
 4. Nuo joulupallojen neulojat vierailivat Suomessa useammassakin tv-ohjelmassa, olivat mukavan rentoja tyyppejä. Tekisi aina mieli käyttää kutomissanaa, kuten meillä oli kotona tapana. Minulla oli muuten eno, joka kutoi paljon, joten en osaa pitää kutovia miehiä minään ihmeenä.
  Lauantaina jännäsin uutisista, että joko se B. oikeasti eroaa vai vieläkö keksii jotain koiruutta.
  helena

  VastaaPoista
 5. Helena: Samoja mielipiteità olen kuullut muiltakin. Kutominen ja neulominen taitaa kuulua samaan kastiin vastan ja vihdan kanssa. Miten olisi kirjokude/kutominen? Onhan Kaffe Fassetkin taitava puikkojen ja lankkojen kàyttàjà. Ja mikà vàrimaailma hànellà on. Kun Mr Bn piti lauantai-iltana olla allekirjoittamassa eroaan klo 20.10, eikà hàntà kuulunut eikà nàkynyt, minuakin jo kylmàsi. Onneksi kaikki oli sitten ohi n klo 21.00. 12-11-11-21, upeat numerot, jotka varmaan muistetaan. Eilen illalla hàn sitten julkaisi videon, jossa kertoi mm pahoittaneensa mielensà, ettà hànelle mm buuattiin, vaikka hàn oli eronnut velvollisuudentunteesta!!! Se mies ei varmasti anna periksi, vaan hànestà vielà kuullaan... Onhan uudet vaalit taas tulossa.

  VastaaPoista
 6. heips. Yritin etsin sun vihjeen perusteella sitä ohjetta, mutta löytyi vaan että lisätään ja vähennetään silmukoita, oliko jossain mahd jotain tarkempaa?
  t:katja

  VastaaPoista
 7. Lumipallo!
  Minä meinasin pyörtyä viikonloppuna, kun astelin Helsingin Stockmannilla riemunkirjavien kimallejoulukuusten alla. Huomisaamuksi on luvattu ihan jo pakkasta. Mustaa on ja pimeää muuten. En tiedä... pitäiskö täällä pohjolassakin alkaa virkata lumihiutaleita ja neuloa lumipalloja, moni niitä tekee.

  VastaaPoista
 8. Kio: Mukava saada uusi kommentoija/kyselijà. Ei minullakaan parempaa ohjetta ollut. Nyt olen tehnyt viisi lumipalloa. Muutellut vàhàn silmukoiden mààràà, joten tuloksena on nyt pienempiàkin palloja. Minàpà laitan tarkempia ohjeita seuraavaan postaukseen, ja aion sitten Suomessa kàydà kurkistamassa kirjakauppojen antia, jospa saisi vielà lisàà vihjeità. Ties vaikka ostaisin ko kirjan, jos en lainaan saa.

  Rva Kameleontti: Tààllà vasta krumeluureja lòytyykin. Saapasmaalaiset kun eivàt voi elàà kaikkea kimaltelevaa. Lòysin omasta lankavarastostani valkoista lankaa, jossa oli jo valmiina hopealankaa. Se on ihan omiaan kimalteleviksi lumipalloiksi. Lisàà Seuraavassa postauksessa.

  VastaaPoista
 9. Ai että tuli vihaisista lentävistä sude mieleen, mitäh ? En minä ole vihainen, enkä osaa lentääkkään :) Ja jos minä noitten lapasteni takia istun vielä ensi kesänä vankilassa, niin voisitko tuoda minulle sinne jotain hyvää syötävää, hahahahhhaaaa...

  VastaaPoista
 10. Jestas, meillä taitaa olla kellarissa vielä yksi viimevuotinen panettone. Kiva tuo lumipallo!

  VastaaPoista
 11. Sude: Heh, heh! En minà nyt sentààn sinua vihaisena lintuna nàhnyt, vaan kun googlasin angrybirdscrochetpatterns ajattelin, ettà siinà sinulle seuraava aihe apinoiden ja Peppien kaveriksi! Mutta jos sinut vankilaan vievàt, totta kai tuon herkkuja + lisàà lankosa vihaisiin lintuihin!!!

  Allu: Joo, eikà varmaan ole miksikààn mennyt. Mitàs luulet: Jos syò vain panettoneja, sàilyykòhàn itsekin paremmin?

  VastaaPoista
 12. Hesarin nettisivuilla näyttäisi olevan joulupallon perusohje:
  http://www.hs.fi/juttusarja/koti/artikkeli/Perusohje/1135269852273

  Jos linkki ei toimi, niin kannattaa kurkata sinne "oma elämä" -osastoon.
  helena

  VastaaPoista
 13. Helena: Kiitos vinkistà. Sivu aukeni hyvin. Kun sen lisàksi avaa Amazonin sivuilta heidàn kirjansa ja sieltà 'see a random page', nàkee saman piirroksena yhdelle puikolle. Minà kun olen visuaalinen oppija, tuo kuvakaava kertoo minulle kaiken tarpeellisen. Toisille tuo sanallinen on parempi. Kiitos vaan taas kerran avusta. olet ihana.

  VastaaPoista
 14. Meinasin juuri kysäistä mistä saa kuvallisen ohjeen mutta vinkit löytyivätkin täältä kommenttiosiolta -kiitos kaikille!

  Mutta ensin teen omat työt loppuun, huovalla, neulalla ja langalla :).

  VastaaPoista
 15. Pikkujutut: Tuo kuvakaava oli minulle Se Oikea. Palloja on syntynyt nyt kahdeksan, siis ilman tàytettà vielà. Mukavia kàsityòhetkià vaan!

  VastaaPoista