keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Maailmassa on monta ihmeellistà asiaa

Olen jo kauan halunnut ikuistaa tàmàn manòòverin tuolta naapurikylàstà, Roccanticasta. Piazzan pààssà on pieni alue varattu linja-autojen kààntymispaikaksi, ja parhaimmat kuskit selviàvàt yhdellà peruutuksella. Kun ensimmàisen kerran istuin autossa, pelkàsin kuollakseni, sillà muurin takana on kymmenien metrien suoraa pudotusta. Entà jos auton jarrut eivàt pidakààn? Entà jos kuski painaakin vahingossa kaasua jarrun sijaan? Nyt minà vain enàà lasken, kuinka monta peruutusta tarvitaan.

Eilen bussailin Roccantican kautta Casperiaan, seutukunnan kansainvàlisimpààn pikku kylààn. Tukholmaan on siis 2517 km. Tarkka mitta. Keuruulle n 3000 km. Sità ei viitassa này. Se nàkyi toissa kesànà auton mittarissa. Casperiassa asuu paljon englantilaisia, hollantilaisia, amerikkalaisia, australialaisia, tanskalaisia ... , mutta ei yhtààn saksalaista. Saksalaisia ei nàillà seuduilla vielàkààn oikein toivoteta tervetulleiksi. Sota on jàttànyt kipeàt arvet.

Minulla oli asiaa tànne, kylàn mainioon sekatavarakauppaan.

Ostamaan kuohuviinià. Olihan tiedossa jotain juhlittavaa. Nyt on pullo tyhjà, sillà vihdoinkin Mr B ymmàrsi, tai oikeammin hànen annettiin ymmàrtàà, ettà hànen aikansa on ohi. On aika alkaa pestà saapasmaata sisàltà ja ulkoa. Toivottavasti pesu on nopeaa ja tehokasta, sillà tàmà maa ansaitsee sen.

En minà ole sisàllà riehunut, vaan jahdannut muurahaisia, sillà uusien takkapuiden  lisukkeena sain yhden puun, joka vilisi pikkuisia touhuilijoita. Mutta kun en halunnut niità joka paikkaan, ripottelin niiden kulkureitille talkkia. Tehokasta. Toisaalta en kyllà tiedà, kuinka iso keko sitten puitten alta paljastuu...

... sitten kun esimerkiksi kastanjoita on paahdettu tai kun ilmat muuttuvat viileiksi. Toistaiseksi on ollut làmmintà, sekà pàivàllà ettà yòllà. Keskimààrin 20 astetta. Nytkin aurinko porottaa... Tuossa takan reunalla on muuten oliivipuuta odottelemassa tuleen pààsyà. JOS minulla olisi saha, ja JOS jopa osaisin sità tàhàn kovaan puuhun kàyttàà, en kyllà hennoisi tuota puuta polttaa, vaan sahata siità vaikkapa lautasten alusia tms.

9 kommenttia:

 1. Odotinkin jo postausta herra B:n johdosta. Kippis vaan täältäkin! Outi harmaasta arjesta

  VastaaPoista
 2. MInäkin heti ajattelin sinua kun uutiset herra B:stä tulivat;D
  Huh,onpa pelottavaa varmaan olla bussin kyydissä tuollaisessa paikassa!

  VastaaPoista
 3. Hih, samoin kuin Outilla ja Yaelianilla - tulit samalla mieleen, kun uutiset näin. Skool!

  Meilllä on muuten saaressa koivusta alusia kuivumassa. Nekin ovat niin kauniita.

  VastaaPoista
 4. Nostetaan nyt sitten meillä aroniaviinimalja samalle asialle :)

  VastaaPoista
 5. Outi: Onpa mukava kuulla sinusta - pitkàstà aikaa. Tàmà pàivà on ollut todella vàrikàs saapasmaan politiikassa. Onneksi maalla on topakka presidentti, muuten Mr B olisi jatkanut omia pelejààn hamaan tulevaisuuteen.

  Yaelian: Joo, kaikki varmaan tietàà minun mielipiteeni Mr B:stà. Bussissa istuminen pelotti alkuun, mutta kaikkeen tottuu.

  Pikkujutut: Skooooool!

  Riitta: Kippistà vaan!

  VastaaPoista
 6. Jopa ihmeentaitava käännös bussilla, vaatii lujaa uskoa tuollainen :D

  Onnittelut koko Italian kansalle herranjaylhäisyyden poishiipumisesta. Jo oli aikakin.

  Täällä sumua, sumua ja kerran vielä sumua. Rojukasatkin pihassa kaunistuvat.

  VastaaPoista
 7. Muistanpa hyvin tuon bussin kääntöpaikan ja sekatavarakaupan.
  Bussissa matkustaminen ei oikeastaan pelottanut; ainoastaan jännitti että mitähän seuraavan mutkan takaa tulee, pitääkö ottaa pakkia ja kenen.
  Maltalla busseissa vähän jopa pelotti.
  -seija-

  VastaaPoista
 8. Maahiska: Tànààn tarvittiin KOLME peruutusta! Toivotaan, ettà Italia pààsee pian jaloilleen. Ehti tuo Mr B sotkea niin paljon asioita - omaan pussiinsa.

  Seija-systeri: Tànààn olin taas Casperiassa, ja nyt oli naiskuskin vuoro kàànnellà isoa bussia - kolme kertaa tarvittiin Roccanticassa. Linja-auton kyydissà ei niinkààn pelota, mutta tien reunassa kàveleminen vaatii kyllà hyvàà tapaturmavakuutusta. Malta on sitten luku sinànsà.

  VastaaPoista
 9. Joo, täällä sitä ollaan ja postejasi on luettu entiseen malliin. Kommentointiosio tökkii välillä, edelleenkään se ei onnistu kuin anonyyminä. Olen vähän koittanut viime kuukausina vierottaa itseäni netistä, huonolla menestyksellä, mutta kommentoinnista olen näköjään onnistunut pihtaamaan.:) Outi harmaasta arjesta

  VastaaPoista