torstai 6. lokakuuta 2011

Tààllà taas - Sabinassa

Mahottoman hitaan nettiyhteyden pààssà. Ehti Suomessa uuden koneen kanssa tottua nopeaan kuvan - ja sanansiirtoon. Nyt on tahti ihan toinen. Toisaalta ehtii kuvien lataamisen vàlillà syòdà aamupalaa, kàydà aamupesulla, pestà koneellisen pyykkià, keittàà omena-vattu-mustikkahilloa ... Mutta mihinkàs tàssà nyt kiire - muuta kuin aamucappuccinolle ja lehden lukuun.

Matkalla voi ihailla Bella di nottea. Seija-systeri, tàssà tàmà sinunkin siementesi emokasvi, tàydessà kukassa.

Matkalla voi jo tuoksusta pààtellà, missà on pasuunakukkaa. Tàssà puutarhassa niità on kolme: kaksi jo kukkii ja kolmas tuolla ylàtasanteella odottelee marraskuuta. Myrkyllinen kaunotar.

Tien varren luonto kaipaa kyllà jo vettà. Ei ole satanut kuulemma oikeastaan koko kesànà. Sen sijaan oman parvekkeen kukat ja yrtit voivat oikein hyvin. Kiitos talkkarittaren uuden keksinnòn: kukkien kastelusysteemin.

Telkkarin tietoplàjàys tàltà pàivàltà kertoi tàmàn vuoden viinisadosta. Koska kesà on ollut kuuma, on rypàlesato kypsynyt normaalia aikaisemmin, ja koska ei ole satanut, on satomààrà hieman viime vuotista pienempi. Mutta ei se mààrà vaan se laatu. On tulossa kuulemma hyvàlaatuista viinià.

(On niin hidas tàmà yhteys, ettà piti kàydà vàlillà pàivàkahvilla. Saa nàhdà, saanko koko postausta valmiiksi tànààn!)

Olen aikaisemminkin vàlàyttànyt tuokiokuvua saapasmaan liikennekulttuurista. Tàssà taas yksi todiste siità, ettei Stop-merkillà ole muuta kuin koristearvo. Tuon taaimmaisen auton kohdalta alkaa heti jyrkkà kurvi oikealle ja vasemmalla nàkyy linja-autojen kààntymispaikka. Eli Stopin jàlkeen ei autoja saisi olla parkkerattuna, jotta linjurit pystyisivàt kààntymààn. Eikà tuolla taka-alalla saisi olla yhtààn autoa parkissa samasta syystà. Mutta kun vasemmalla on koulu (ei này tàssà) ja siinà myòs kylàn lààkàrin vastaanotto, niin kulkijoita riittàà. Eikàhàn tààllà kukaan jalan kulje - paitsi minà!

Nàmà pikkuiset kauppa-autot kulkevat pari kertaa viikossa myymàssà sesongin vihanneksia ja hedelmià. Baarin omistaja osti tàllà eràà mm laatikollisen tomaatteja ja ananaksia. Minà en tarvinnut mitààn, sillà linja-autoilin eilen illalla naapurikylààn hoitamaan tàmàn nettiyhteyden ja ostin samalla hieman purtavaa. Huomenna onkin naapurissa se perjantain markkinapàivà. Silloin tutustun sesongin antiin hedelmà- ja vihanneskojuilla. Ja totta kait tutkin pitsiliinapòydàt! Hamsterin kohteet ovat muuttuneet marjoista ja sienistà liinoihin yms.


Makkarin ikkunasta voi katsella etruskien maille. Pimeà tupsahtaa yhtàkkià. On aika tutkia illan telkkariantia. Tànààn on vuorossa Don Matteon kaksi jaksoa. Uusintana sità sarjaa, josta minà tykkààn enemmàn. Se sarja on just nyt Suomessakin uusintana.

16 kommenttia:

  1. Melkeen voisin sanoa, että tervetuloa Italiaan, sillä maanantaina oltiin vielä saapasmaassa.
    Sulla on kivat sandaalit. Hassua, että Suomessa sanotaan pasuunakukka, muissa kielissä se on (enkelin) trumpetti. Siellä näkyy minun rakastama punainen dipladeniakin, se on kiitollinen kukka ja jaksaa kukkia meillä huhtikuusta marraskuuhun yhteen menoon.

    VastaaPoista
  2. Voi miten upeita kuvia, haikeus hiipii mieleen. Täällä vihmoo vettä taivaan täydeltä.

    Laitoin s.postia sinulle ja pyytämäsi sanat laitan illan mittaan, niitä pitää vähän miettiä.

    Ed. kommenttiin lisään, että enkeli soittaa pasuunaa. Olisiko siinä joku juttu tuossa nimi-asiassa?

    VastaaPoista
  3. Voi että mä tykkäsin noista pikkuautoista ja varsinkin niistä kolmipyöräisistä

    VastaaPoista
  4. Kivat sandaalit ja kiva kuulla että pääsit sujuvasti saapasmaahan!Harmi vaan että netti on siellä niin hidas!
    Hauska tuo kauppa-auto! Toivottelen sadetta sinne ja tänne,sillä vaikka täällä satoi 2 viikkoa sitten,ei se vielä riittänyt saamaan vihreää esille..

    VastaaPoista
  5. Sandaaleissa on kiva kävellä. Tiedän tunteesi kuvien latauksen suhteen. Meillä muuten toimii netti parhaiten sunnuntaiaamuna muuten samoissa puuhissa latausten aikana..
    Meillä oli juuri jotain italialaista viiniä, jösses että oli hyvää ja taidan siis jatkossakin suosia sitä. Täkäläinen saa jo puolesta lasillisesta huonon olon aikaan, ei hyvä.
    Mukavaa oloa!

    VastaaPoista
  6. Allu: En ole vielà ehtinyt lukea blogiasi, mutta kunhan... Itsekin tykkààn noista sandaaleista. Ostettu naapurikylàn suutarin kaupasta. Suomenkielinen sana trumpettikukka on omistettu toisennàkòiselle kasville. Tuo parvekkeeni punainen kaunotar on vain peittànyt kasvustollaan ruusuni ja neilikkani. Tàytyy ryhtyà pelastushommiin.

    Minna: Tàytyy myòntàà, ettà olen onnekas, kun voin vaihtaa maisemaa aina sinne, missà paistaa tai missà huoneet ovat làmpimàmpià! Vesisadetta tààllà kaivataan, mutta mikààn pikkuinen kuuro ei riità mihinkààn. Odottelen niità viittà sanaa. Oikein mukava haaste.

    Soile: Eihàn nàille teille isommat kaarat sopisikaan. Mutkissa voisivat mennà kahtia!

    Yaelian: Sandaaleista kerroin jo tuolla Allulle. Matka Keuruulta Sabiinaan oli tavallisen toimiva, mità nyt Keuruulla tilattu taksi ei tullutkaan. Onneksi naapuri heitti minut sitten linja-autoasemalle. Netin tàmàn pàivàinen hitauskin selvisi: Timillà oli kaikki yhteydet poikki, sekà puhelimilla ettà netillà. Vàhàn niin kuin Suomen VR: toimii tai sitten ei.

    Pikkujutut: Syyskuun eniten kàyttàmiàni jalkineita, kumppareita, ei tààllà nyt tartte. Nettiongelmasta kerroin jo tuolla Yaelianille. Kyllà tàssà maassa viinià osataan tehdà, ja nykyisin panostetaan enemmàn laatuun kuin mààrààn.

    VastaaPoista
  7. Siellä tuntuu olevan tarjolla vielä lämpöä ja valoa. Minä jos saisin valita, ottaisin pienen lava-auton Piaggion, jolla sitten lavalla kuskailisin jotain...

    VastaaPoista
  8. Rouva Kameleontti: Valoa riittàà klo 7.00 - 19.00 ja làmpòà pàivàllà hellerajan yli. Nyt illalla on jo raikkaampaa, mutta ei kylmàà eikà vesisadetta. Pienià lava-autoja tààllà kyllà nàkee, semmoisia kolmipyòràisià, jonka ohjaamoon mahtuu hyvin herra ja rouva oliivipuiden kasvattaja.

    VastaaPoista
  9. Ajatuksen siivin lentelen taas hetkeksi lämpimään. Oikeasti täällä ulkona tuulee ja sataa, eikä todellakaan ole lämmintä.

    Sain postisi eilen; siitä suurensuuret kiitokset! <3 Härpäkkeet ovat tosi käytännölliset ja ah-niin-lämpimät!

    VastaaPoista
  10. Ruiskaunokki: Tervetuloa vaan - vaikkapa ajatuksin siivin! Ole hyvà vaan. Lòysin hàrpàkkeità tààltàkin yhden piku pussillisen. Pitàiskòhàn perustaa Hàrpàkeshoppi?

    VastaaPoista
  11. Sinnekkö sinä jo lennähdit, vaikka meillä on vasta alkamassa kunnon syysmysky :)

    VastaaPoista
  12. Minun Bella di notteni on nyt autotallissa. Kokeilen josko se sinnittelisi ensi kesään ja sitten vaikka kukkisi; edes pikkuisen.
    Olihan melkoinen myräkkä yöllä, nyt paistaa aurinko oikein nätisti. Silti ei sandaaleissa tarkenisi.
    -seija-

    VastaaPoista
  13. Kiitos, serkkusein, paketistasi: Itellan poika oli tuonut toissapäivänä. Alan kyllä itsekin ommella hyppySSuojia, olipa niin kätevä. Uskon lähipiirin ilahtuvan niistä yhtä paljon kuin minäkin. Ja sienet pääsevät käyttöön jo viikonloppuna.
    Kuulostaapa sää siellä ihanalta, kaipaan jo nyt NIIN kovasti lämpöä. Ollaankin katseltu vähän matkaa marraskuun aluksi, olisikohan Turkissa silloin vielä lämmintä...Löytyi nääs yksi halpa lähtö.
    Nautihan olostasi siellä ja ihanasta valosta, me taistellaan täällä syysmyrskyn kourissa.

    VastaaPoista
  14. Hei vielä, mikä tuon aniliininpunaisen kukan nimi on? Se on tosi kaunis.Kasvaako se siellä luonnossa? Minulla oli sitä nyt ensi kertaa kukkapenkissä ja kaivoin sen tänään sieltä sisälle ruukkuun. Oli kasvattanut toistametrisiä lonkeroita ja oli vielä pari nuppuakin. Puutarhuri lupasi, että se säilyy sisällä huonekasvina talven yli...

    VastaaPoista
  15. Ihanaa ihanaa olet siellä ja nämä postauksesi ovat päivän pelastus .
    Super ihana t sandaalit sinulla ja voi kahvitaukoja ...
    Halit.

    VastaaPoista
  16. Kaikille: Vastasin jo eilen aamulla viimeisille kommentoijille, mutta jonnekin taivaalle kommentit hàipyivàt, enkà sitten koko loppupàivànà/iltana saanut nettià toimimaan. En sitten millààn. No nopeasti tàmà avaruuteen ja toivomaan, ettà homma taas pelaa.

    VastaaPoista