maanantai 4. heinäkuuta 2011

Riitan puutarhassa

Terveisiä Riitan puutarhasta. Mutta ensin sinne. Ensimmäisenä portin pielessä asetelma kivistä, heinäseipäistä ja kukista. Tervetuloa. Roskis-postilaatikkokin on osoitus isäntäväen kekseliäisyydestä, esteettisyydestä ja kädentaidoista. Peremmälle. Kasvimaalta ei puutu mitään lajia. Kasvihuoneen oloissa viihtyvät mm tomaatit ja kurkut. Kukkaryhmiä on monessa kohden. (Tästä rykelmästä ovat mm alkukuvani pionit.) Yhdessä kulmassa on grillikatos... ... yhdessä rosvopaistialue. Vieressä oikealla katettu hiekkalaatikko pikkuiselle jälkikasvulle. Ja sitten herkkutarha: kolmenlaisia mansikoita. Pääsin livahtamaan verkon sisälle. Namskis, namskis! Sen sijaan talon kissa-herra joutui tyytymään vain tuoksuttelemaan. On muuten sukua tuo kisuliini: pikkusiskon ja miehensa kissapesueesta aikoinaan taloon tullut. Erinomaisen passattu. Kuin myös minä: mm mansikkakakkua. Voi että. En koskaan milloinkaan ikinä kyllästy mansikoihin. Sain kotiin tuomisiksi näitäkin kukkasia. Kuin myös salaattia, kesäkurpitsaa ja niitten kukkia sekä raparperin uutta kasvustoa. Huomenna kokeilen niitä täytettyjä kesäkurpitsankukkia, mm. Kaunis kiitos Riitalle ja miehelleen. Jatketaan öljy-puutarhavaihtareita. Käykääkaikki lukijani ihmeessä ihailemassa Riitan blogia. Suosittelen sitä kaikille puutarhojen ystäville. Mutta mitenkäs on käynyt minun ihanille, Jerusalemin suutarin valmistamille sandaaleille vuodelta 1988? Olisko jo aika luopua heitistä? Ei niillä ainaskaan isoon Kylään (Helsinkiin) ylihuomenna kehtaa lähteä. Ps. Bloggeri on taas toiminut kuin ajatus. kaiken alkukankeuden jälkeen. Tietsikka'tohtori' hoiti potilasta tänään aamupäivällä, joten kiitos vaan.

14 kommenttia:

 1. Nyt iski puutarhakateus, ja pahasti!

  VastaaPoista
 2. Soile: Kunhan tulet tänne päin, käydään yhdessä ihailemassa.

  VastaaPoista
 3. No huh! Ei tuohon ylistystekstiin oikein mitään osaa sanoa. Mutta olen iloinen, jos Lissu tai joku muu nauttii siitä, mistä itsekin pidän. Tätä jatkan niin kauan kuin voimia riittää ja niitähän tulee lisää puutarhanhoidosta...

  VastaaPoista
 4. Riitta: Ota kaikki ylistys sellaisenaan. Olette sen ansainneet. Taidat sitten elää monisatavuotiseksi!

  Marja-Leena: Mukavista asioista saa kivoja postauksia. Kävin sinunkin (yhdessä) blogissasi. Laitanpa tuohon sivupalkkiini, että muistan käydä useammin.

  VastaaPoista
 5. Höh,kommentoin tänne aiemmin ja se on hävinnyt,kommentti siis...Ihana puutarha ja erityisen kade olen tuosta keittiöpuutarhasta.Ja ihanaa,kurpitsankukkia! Minäkin olin viikonlopun ihanassa puutarhassa..Terv.Jael

  VastaaPoista
 6. Tulepas hakemaan uudet sandaalit! Ei ne uudet kylla noin pitkaan kestaisi. Nykyaan tehdaan vaan kertakayttokamaa.

  VastaaPoista
 7. Josko noista vielä kengät sais, jos suutarilla uudet pohjat laitattais :))) Voipi kyllä tulla kalliimmaksi kuin uusien osto :)

  VastaaPoista
 8. Jael: Ennen tohtorilassa käyntiä kone ei suostunut millesikään - ei lähettämään postauksia ikä ottamaan kommentteja vastaan. Joku alkukankeustauti! Toivottavasti ohi. Joitain oireita vielä on... Kävin kurkkaamassa teidän essujanne ja herkkutteluanne!

  Anu: Nuo sandaalit ovat (lue OLIVAT) ihanat. Kertakäyttökulttuuriahan bisnesmaailma nykyisin suosii. Ikävä kyllä.

  Sude: Suutaria minäkin ensin funtsin, sillä jos ostaa ensin lentoliput Israeliin, sitten kaikki muu siellä elo, voisi sandaaleille tulla hintaa silläkin sortilla, mutta pitäisköhän harkita - siis jompaa kumpaa vaihtoehtoa... vai heittää sandaalit roskiin? Vaikeaa tämä päätöksenteko...

  VastaaPoista
 9. Mukavaa että hommasit uuden koneen; luulin jo että pidät blogitauon seuraavaan Italian reissuun saakka.
  Riitalla on upea puutarha.
  -seija-

  VastaaPoista
 10. Seija-systeri: Taukoa harkitsin, kunnes ymmärsin, ettei tuu mitään! Tähän on jo niin tottunut, tähän bloggailuun. Milloinkas sinä aloitat? Kunhan tulette tänne, mennään yhdessä ihailemaan tuota Riitan puutarhaa yms. Soilen kanssa.

  VastaaPoista
 11. Jos et ole vuoden 1988 jalkeen kaynyt taalla, voisi olla aika piipahtaa uudestaan. Nakemista riittaa.

  VastaaPoista
 12. Anu: Uskon sen. Kunhan vähennän tuota luusuamista tuolla saapasmaassa, on aika katsella vähän muitakin maita. Israelissa ehdin tutustua vasta Jerusalemiin, koska seminaarin päivät sujuivat tiiviisti 'työn' merkeiss.

  VastaaPoista
 13. Ihastuttava puutarha ja herkut. Tuli vesi kielelle, ei voi mittää!

  VastaaPoista