perjantai 20. toukokuuta 2011

Markkinoilta kotiin

Naapurikylàssà (Poggio Mirteto) on joka perjantai (sààvaraus) kunnon markkinat (mercato). Sinne minàkin tànà aamuna, koska bussit kulkivat ihan normaalisti. Lakkouhkaus koski kait jotain muuta aluetta..Onneksi. Tàllainen pòytà on minun unelmani. Mukaan pààsi taas vaikka mità. Kunhan pesen ja silitàn, laitan teillekin ihailtavaa. Jàlkikasvu lòytàà toisista pòydistà minullekin jotain sopivaa. Hànellà kun on semmoinen silmà, joka nàkee yhtà sun toista minullekin sopivaa. Minà kun olen semmoinen yksvakaa tyyppi.
Sitten voi lysàhtàà Giorgion palveltavaksi. Ei tartte enàà edes tilata, sillà hàn tietàà jo, mità haluan: cappuccino e corneto. Grazie, Giorgio!!
Sitten taas jaksaa kiertàà. Tàstà kaupasta ostimme Seija-systerin kanssa vuosia stten samanlaiset kengàt. Ovat muuten edelleen ihan primakunnossa.
Tàstà toripòydàstà Soile lòysi viime kevàànà lankoja, joita olemme nàhneet jatkojalostettuina hànen blogissaan.
Lapsille...
... nukkumaan menijòille...
... laukun tarvitsijoille...
... paikallisen ruoan ystàville. Tàmàn, naapurikylàstà Selcistà olevan myyjàn olette voineet nàhdà Solens mat-sarjasta. Tànààn ostin hàneltà yhtà sun toista namia. (Helena: hàn sanoi tànàànkin kiitos dvd:stà, jonka minulle làhetit, ja jonka hànelle olen antanut.)
Tànààn en ostanut porchettaa, vaikka se herkkua onkin. Rajansa kaikella herkuttelemisella. Ensi viikolla...
Sitten tàhàn nimettòmààn kauppaan, jonne opastaa tuoksut... meren tuoksut...
... persikoita ja nektariineja... Ei ihan vielà.
Herneità... ensi viikolla. Voisi laittaa vaikka risi e bisi. Brunettin tapaan.
Tomaattiaika làhestyy...
Taimipòytien suurin anti lòytyy tomaattivalikoimista.
Pikkuiset ovat vailla kotia.
Minà vailla kahvia.
Sitten linjuriasemalle...
Ei vielà tàhàn bussiin...(yksityinen firma)
... vaan tàhàn. (Valtion firma, johon minulla on kuukausilippu). Ajavat vuoristokylààn ihan peràkanaa...
Kuskilla on rautaiset hermot. Jaksaa odotella, kun tàmà signora jàà autosta keskellà liikenneympyràà. Kaikkihan me joskus tullaan vanhoiksi!
Loppumatka kàvellen, koska piazzan remontin jàlkeen bussit eivàt voi piazzalla kààntyà. Ensin màki ylòs...
... sitten loppusuora. Oikealla on ensin apteekki (antihistamiinia) ja sitten lihakauppa. Ensin sinne...
... sitten kotiovelle kaivelemaan avaimia.
Kotona voin palkita itseani lihakaupasta ostamallani prosciuttolla ja Selcin kauppiaan melonella. Kaikille, jotka jaksoitte tànne asti, toivotan oikein mukavaa viikonloppua.
***
Ps. Ulkona jyrisee ukkonen. Kirkonkellot soivat. Toissapàivànà kuoli 39-vuotias, Roberton vaimon sisko. Syòpààn. Tànààn hànet siunataan haudan lepoon.

14 kommenttia:

  1. Oikein hyvin jaksoin loppuun asti. Ihan niin kuin olisi käynyt markkinoilla, kiitos. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kivasta markkinakierroksesta! <3
    - Tunnelmaan pääsi hyvin kiinni näin virtuaalisestikin.

    VastaaPoista
  3. Kiitokset retkestä, mukavaa oli ruudun äärellä.
    Kengät ovat edelleenkin käytössä.
    Tuohon yöpaitatorille olisin jäänyt hypistelemään.
    -seija-

    VastaaPoista
  4. Kiitos mukavasta kierroksesta ja kuopus ja poju kurkkivat olan yli että"kodittomat"marsut ovat meidän "Elvis"neidon serkkuja:D siis rusettimarsuja.
    Ihanaa viikon loppua sinulle♥

    VastaaPoista
  5. Ihana markkinapaiva! Mina olen ihan hulluna tammoisiin tapahtumiin, tori, mercato, shouk, milla kielella vaan. Mieheni myos. Eika se ostaminen ole mikaan tarkein, vaan kierrella ja katsella paikallista menoa ja tarjontaa.

    VastaaPoista
  6. Kiitos! Aivan kuin olisin ollut siellä viettämässä markkinapäivää.

    VastaaPoista
  7. Ihanaa, kiitos Lissu tästä, olipa mukava reissu kanssasi!

    VastaaPoista
  8. Kaikille yhteisesti: Mukavaa, ettà viihdyitte torireissulla. Otin eilisen aikana noin 100 kuvaa, joten laitanpa seuraavassa postauksessa muutaman lisàà. Plus kuvan niità aarteista, jotka tàllà kertaa valkoisesta kasasta esiin tongin. Plus kuvan siità, mikà aarre odotti postilaatikossa. Pukkaa hellettà. Làhden katsomaan, josko Roberto olisi jo auki kahden kiinni-olon jàlkeen. Sitten jànnittàmààn... no ... tietysti... sità hullua radalla ympàriajoa... sità vormulaa...

    VastaaPoista
  9. Millaisia herkkuja ja mikä toripöytä täynnä aarteita! Tuollaista olisi kiva päästä tutkimaan, näyttäisi, että joukossa on yhtä sun toista kirjottua tekstiiliäkin.
    Hauska kuulla, että dvd:stä on tullut kierrätettyä iloa!
    helena

    VastaaPoista
  10. Helena: Olisin (taas) valinnut enemmànkin, mutta mihin ihmeeseen minà niiden kanssa joudun. Pitàà kait kohta tilata rekka kuskaamaan kamat Suomeen! Olen nyt syònyt kolmen eri kokin valmistamia tàytettyjà kesàkurpitsan kukkia ja yhden kohdalla petyin kovasti. Kokkien kauhat ovat niin erilaisia. Itse en vielà ole niità valmistanut, sillà en oikein tiedà, mihin laittaisin paistoòljyn. Ei ainakaan vessanpònttòòn. Mihinkàs sitten. On ilo levittàà Solens mat-viestià. Kaksi dvd:tà odottaan vielà perille pààsyààn.

    VastaaPoista
  11. Täällä kotimaassa öljy suositellaan laittamaan esim. siihen samaan astiaan, jossa sen on ostanut ja sitten sekaroskikseen. Voisihan sen laittaa johonkin muuhunkin muovipulloon ja korkki kiinni.
    helena

    VastaaPoista
  12. Helena: Kaunis kiitos vihjeestà! Nyt voin puhtaalla omallatunnolla kokata myòs friteerattuja kesàkurpitsankukkia a la Solens mat! Tulepas mukaan!

    VastaaPoista
  13. Ah! Kiitos ihanasta markkinareissusta! Tomaatit ovat Italiassa maailman parhaita. Tätä mieltä ovat lapset tässä osoitteessa :-)

    VastaaPoista
  14. Linnea: ollos hyvà vaan! Sinulla on herkkujen perààn ymmàrtàvià lapsia.

    VastaaPoista