sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Silmàn ja vatsan iloksi

Tulppaanipuu puhkesi lehteen parissa pàivàssà...
... ja sireenikin kukkii jo... Viikon verran on helle hellinyt. Luonto on innostunut.
Samoin minun hiukseni. Alkoi otsatukka olla nàkòesteenà, joten Casperiaan kampaajalle. Nyt minulla on kesàtukka. Siis lyhyttàkin lyhyempi.
Casperiaan voi mennà myòs viikonloppuiltaisin Johnnylle. Maistelemaan òljyjà, viinejà ja tapaamaan seudun ulkomaalaisia. Vieraita ja seudulle muuttaneita. Toissa iltana sain kyydin naapuriin lomalle tulleilta australialaisilta.
Johnny kertoi parhaillaan amerikkalaisille turisteille seudun erinomaisista òljyistà. Hàn neuvoi, kuinka òljyà on ensin hyvà làmmittàà, sitten ottaa suullisen suuhun làmpiààn ja lopuksi imaisemaan òljyn ilman kera vatsaan. Monimutkaisesti selitetty. Teidàn on tultava itse kokeilemaan.
Niin kuin nàmà kaksi amerikkalaista pariskuntaa. Ei, ei heillà laseissa òljyà ole - vielà, vaan baarista saatavilla olevia laatuviinejà.
Paikalla on yleensa myòs Maureen, La Torettan (bed and breakfast) viehàttàvà emàntà.
***
Tànà aamuna nousin ylòs laittamaan ruisleivàn paistumaan. Aamumaisema Casperiaan pàin oli satumainen. Pàivàn mittaan sumu nousi sitten aina vain ylemmàksi, niin ettei naapuriin enàà nàkynyt. Ihan pilvessà sitten seurasin formuloita. Minusta on tullut ihan Vettel-fani! Ferrarilla ei nyt mene hyvin. Kimillà menee. Minà olen edelleen pilvessà. Niin on koko vuoristokylà.

6 kommenttia:

  1. Onneksi kurkkasin tänne juuri nyt!Kiitos tuli niin hyvä mieli.Ja kaunis kaunis tuo alin kuva...

    VastaaPoista
  2. Sinullahan on ollut mielenkiintoisia tapahtumia! Täälläkin ovat ilmat lämmenneet ja vaihdoin jo paksun untuvapeiton ohuempaan.
    Miten kaunis tuo alin kuva onkaan!

    VastaaPoista
  3. Täälläkin tulee kevät vauhdilla: krookukset ja lumikellot kukkivat, vaikka vieressä on vielä metrin kasa katolta pudonnutta lunta.

    Minulla silmät ristissä, en malttanut mennä nukkumaan ajoissa, kun luin Donna Leonin kirjaa Doctored Evidence. Tästä olen pitänyt paljon. Ehkä edellistä dekkaria lukiessa en ollut vain sopivalla tuulella, joten kannatti yrittää uudelleen.
    helena

    VastaaPoista
  4. Maria: Mukavaa, ettà ilahduit. Tykkààn kuvata tuolta parvekkeltani. Maisema muuttuu jatkuvasti.

    Yaelian: Pàiviin mahtuu yhtà ja toista. Minulla on vielà untuvapeitto, mutta ilman sitàkin jo pàrjàisi. Istun mielellàni parvekkeella ihailemassa/kuvailemassa maisemia. Ihan mihin aikaan vuorokaudesta tahansa.

    Helena: Onhan jo aikakin kevààn tulla sinnekin. Donna Leon osaa kertoa tàmàn maan ongelmista. Ulkomaalaisena hàn nàkee hyvin tarkasti. Tarkemmin kuin itse saapasmaalaiset. Onneksi hàn hòystàà joskus hyvinkin karmivia tapahtumia ihanilla ruoilla ja oman perheensà tavallisella elàmàllà.

    VastaaPoista
  5. Kiva tuo B&B, pistin korvan taakse ja rupesin oikein kartasta tutkimaan seutua. Ternissä muistaakseni ollaan joskus käyty eli ei niin kamalan kaukana noista paikoista.

    VastaaPoista
  6. Allu: Tervetuloa vaan nàille seuduille. Terni ei ole kaukana, ihan 'tuolla vuoren takana'. Yritin kommentoida blogiisi, mutta on niin hidas tàmà yhteys, ettei onnistunut. Kàtesi on siis jo vapautunut ilman ottoon. Ole kuitenkin vielà varovainen niitten kàvelysauvojen kera.

    VastaaPoista