keskiviikko 13. lokakuuta 2010

Itkuhan siinà tuli...

... kun aamulla katselin telkkarista kaukaisen Chilen pelastusoperaatiota. Samaan aikaan vuoristomaja oli pilvessà. Aurinkoa kuitenkin pilviharson takana. Tàltàkòhàn maailma nàytti parin kuukauden jàlkeen kaivoksesta pelastuneiden tummien aurinkolasien làpi.
Kunhan pelastuneet saavat totuttautua maan pààlle pààstyààn, varmaan he nàkevàt koko maailman erilaisena. Ovat saaneet uuden mahdollisuuden. (Tàmà kuva tàltà aamulta kohti Casperian luostarimàkeà.)
Parvekkeen ruusut ojennan kaikille kaivoksessa vielà oleville, sieltà jo pelastetuille, pelastajille ja kaikille kaivostyòlàisten làheisille ja ystàville.
***
Sen sijaan ojennan takiaisia ja nokkosia eilen iltaisen jalkapallo-ottelun, Italia-Serbia keskeyttàmisen aiheuttaneille kiihkoserbeille. Olipa erikoista seurattavaa. Siità oli urheilu kaukana. Tànààn uutisissa kerrottiin, ettà vàkivalta kentàltà siirtyi kaduille ja saatiin loppumaan vasta puolen yòn jàlkeen. Vàkivalta kauhistuttaa - aina.

13 kommenttia:

 1. Liikuttavaa tuo Chilen kaivostapaus;toivotaan että kaikki saadaan sieltä terveinä ulos.

  VastaaPoista
 2. Kyllä on ihana asia, että nuo miehet saadaan pelastettua!

  Nykyajan vempeleiden ansiota, että saamme seurata suorana lähetyksenä pelastusoperaatiota. Ilonkyyneleet ovat täällä virranneet joka kerran, kun uusi pelastettu on maan pinnalla. Miten tässä on nauliintunutkin koko päiväksi ruudun äärelle!

  - Samalla lähettelen ajatuksen siivin voimia sekä kaivoksessa oleville, että jo pelastuneille ja heidän läheisilleen, sekä pelastushenkilökunnalle. Henkiset paineet eivät heiltä lopu pitkiin aikoihin.

  VastaaPoista
 3. Kyllä, minuakin kosketti valtavasti aamuinen ja koko ajan jatkuva operaatio. Elämä on välillä niin ihmeitä täyynnä! Onneksi. Upeita maisemia sinulla siellä. Halaus!

  VastaaPoista
 4. Tänään on historiallinen päivä-sanoi poikakin kun hiljaisena katseli TV sta tuota pelastusoperaation kulkua.Ihanaa nähdä todellinen ihme .Ja kaunista täällä nuo kuvat jotka olet aamulla ottanut.Kiitos Lissu!
  Maria

  VastaaPoista
 5. Yaelian: Liikuttavaa ja ihmeellistà. Seuraan nyt BBC:n uutisia, jotka seuraavat tapahtumia livenà. 11. mies pelastettu. Ilmeisesti huonovointisin, mutta ihmeen hienosti hànkin tuntui selviytyneen.

  Ruiskukka: En ole pitkiin aikoihin itkenyt niin paljon kuin tànààn. Aina, kun uusi mies astuu ulos kapsulista, vesiputous on valmiina. Olet oikeassa, miesten painajaiset eivàt vielà ole ohi. Onneksi heità hoidetaan hyvin. Isàni kertoi, ettà hàn nàki usein painajaisia sodasta vielà hyvin vanhana.

  Satu: Elàmà on ihmeellinen! Vuoristomaja sijaitsee keskellà upeaa Sabinaa.

  Maria: Tàmà pàivà, 13.10. muistetaan varmaan samoin kuin 11.09., jolloin New Yorkin kaksoistorni tuhoutui silmieni edessà. MUTTA tàmà pàivà muistetaan onnellisena. Tykkààn itse erityisesti tuosta Aurinkoa sumussa -kuvasta. Sopi niin hyvin tunnelmaan.

  VastaaPoista
 6. Onhan se aikamoista, että tuollaisesta selviytyy. Kaunis oli sinun pilvinen aamusi.

  VastaaPoista
 7. Pikkusisko: Parhaillaan nostetaan 26. miestà! Mahtavaa seurattavaa. Vuoristomajalla voi kuvata luonnon monimuotoisuutta kaikkina (valoisina) vuorokaudenaikoina.

  VastaaPoista
 8. En voi uskoa miten voimissaan ne sieltä nousivat. Tälläiset kanarialinnut kuin miä olisivat varmaan nääntyneet kuoliaiksi. Itku tuliitteltäkin.

  VastaaPoista
 9. Eilen tànààn huomenna: Samaa minàkin ihmettelin. Valvoin viime yònà 03.50 (it. aikaa), siis ihan viimeiseen nostoon asti. Juhlin minàkin tapahtumaa kuohuviinillà, johon sekoittui silmistà vuotavaa vettà.

  VastaaPoista
 10. Tuosta jalkapallo-ottelusta en ole lukenut, mutta Chilen operaatio tuli suorana läppäriltä samalla kuin selvitin viimeistä koevuorta. Seurasin syrjäsilmällä ja liikuttavaahan se oli. Työt ovat vaatineet sen verran veroja, etten ole ehtinyt kiittämään siitä aivan ihastuttavasta pikkuliinasta, jonka postipoika toi jo alkuviikosta. Liinanen pääsee aluksi kavereidensa joukkoon tuonne kokoelmiini ja jatkossa jatkojalostuu joksikin. Kiitokset sinne!

  VastaaPoista
 11. Outi: Tuo ottelu (Italia-Serbia) on aiheuttanut jatkuvaa polemiikkia maiden vàlillà. Harmi. Chileà seurasin làpi yòn aamutunneille asti ja vielàkin kàànnàn kanavan BBC:lle, koska siellà asia on usein uutisissa. Jàlkipuinti. Kyllà minà tiesin sinun kiittàvàn. Ole ihan huoletta ja ollos hyvà vaan. Seuraan innolla sinun kantapàitàsi!!! Olet oikea sitkeà ja luova sissi, kuulua OulunKouluKuntaa. Mukavaa viikonvaihdetta.

  VastaaPoista
 12. Voi että Lissu tarvitsisin nyt sinut tähän naamatusten keskustelemaan Italian politiikasta. Töissä on puhuttu EU-asiaa ja olisi vaikka mitä, mitä haluaisin kysyä. Berlusconin aikana on netin tietojen mukaan tehty vaikka mitä "jännää" yhteisten sääntöjen rikkomuksia. Täällä tuntuu, että nuoriso on varsin kiinnostunut pääministeristäsi siellä. Ja mies tiesi jalkapallosta. Kertoi koko jutun, enkä siis ihmettele enää yhtään.

  VastaaPoista
 13. Outi: Juttua Mr B:stà riittàà tààllà joka pàivà, sekà tiedotusvàlineissà ettà kansan keskellà. Riippuu ihan, mità laitaa lehdet ja TV edustavat, hàn on puoli-jumala tai itse pelsepuupi! Hànellà on rahaa, joka tuo valtaa ja 'ystàvià', joilla on eri nimitys Sisiliassa, Napolin seudulla tai Calabriassa. Minun tuntemani ihmiset ovat lopen kyllàstyneet koko typpiin. Hàntà kuvaa erinomaisesti sana furbo, joka tarkoittaa suurin piirtein 'ovelaa peluria', siis omaan pussiin pelaajaa. Kova mies sààtelemààn lakeja omiin tarkoituksiin sopiviksi jne jne jne. Jalkapallo on suuri osa saapasmaan elàmàà, semmoista pelaamista sekin. Mutta Serbian ja Italian vàlillà on niin paljon kitkaa, ettei tuo ottelu ollut kuin yksi osa kitkasta.

  VastaaPoista