maanantai 27. syyskuuta 2010

Arrivederci

Heippa koti! Tuolla Tarhian salmen toisella puolella. Tànààn klo 14.00. Kaksi kurkiauraa matkasi suuntaan, jonne huomenna lentelen moottorivetoisella vàlineellà. Jaksan aina ihailla lintujen taitoa ja kykyà muuttaa maasta/maanosasta toiseen iihan omin siivin. Olisin kyllà viihtynyt nyt kotimaassakin, sillà vastahan kuulaat, syksyiset ilmat alkoivat. Metsàt ovat pullollaan sienia ja puolukoita, mutta niin on minun pakkanenkin. Siità huolimatta, ettà olen pakannut matkalaukkuun kilotolkulla suomalaisen luonnon herkkuja: sienià kuivattuna, pakastettuna ja erilaisissa liemissà liotettuina; marjoja, marjoja ja marjoja. Laukku on nyt pakattu. Finnair sallii nykyisin jopa 23 kg ruumaan. Katsotaan sitten huomenna, mihin kentàn vaaka pysàhtyy! Mielenkiinnolla odotan tullin tutkimuksia, vaikka en kyllà ymmàrrà, mità kàsitavaroissani heità kiinnostaisi. Bambukoukkukin kàytòssà ja kynsisakset matkalaukussa. Kesà Suomessa oli aika erilainen kuin aikaisemmat. Helle tààllà yllàtti minut ihan totaalisti. Vaivuin heinàkuussa hellehorrokseen, josta vasta pari viikkoa sitten heràsin. Syksyllà syntyneenà alan elàà tàysillà vasta nyt. Elàmà jatkuu huomen illasta làhtien keskellà pikkukesàà, niin kuin saapasmaalaiset lokakuuta kutsuvat. 24.05. piazzani nàytti tàltà. Miltàhàn se nyt nàyttàà? On kuulemma ollut kesàllà ihan juhlalliset piazzan avajaiset.
Seuraavassa postauksessa saatte sitten kuvaa makkarini ikkunasta juuri nyt, syyskuun 2010 lopussa.
***
Kaikille oikein mukavaa syksyà. Blogini hiljenee nyt joksikin aikaa. Saattaapi mennà muutama pàivà, ennen kuin saan tietsikkani toimimaan. Kunhan haahuilen vuoristomajan huoneesta toiseen bittiaaltoja metsàstàen. Saapasmaan yhteyteni on lisàksi h - i - d - a - s. Luen kyllà aina teidàn blogenjanne, mutta niihin kommentointi saattaa viivàhtàà. Suokaa anteeksi.
***
Jos teillà on asiaa Roomaan, ottakaa ihmeessà yhteyttà. Vuoristomajalta on n 60 km Suureen Kylààn. Niin kuin Keuruulta Jyvàskylààn. Siis ei juuri mitààn.

14 kommenttia:

 1. Sinä ja muuttolinnut lähdette hallan alta pois. Turvallista matkaa ja onnellista vuoristokotiin paluuta.
  Löysin eilen ihan sunnuntaikävelyllä niin suuren ja puhtaan herkkutatin, että sain vihdoin sieniä leivän päälle - ja sinä tulit siinä herkutellessa mieleen.

  VastaaPoista
 2. Muuttolintuselle mukavaa matkaa, ja kaunista pikkukesää!

  Muuttolintujen lento syksyllä aiheuttaa aina sykähdyttävän haikeudenpuuskan. Pari päivää sitten hanhiaura lensi pihamme yli etelään, ja huomasin tirauttavani pari kyyneltä niitä katsellessa. Voi, miten mielelläni olisin hypähtänyt niiden mukaan!

  Itselläni kuitenkin matkat suuntautuvat tämän syksyn ja tulevan talven aikana pohjoiseenpäin. Mutta onneksi on muistoja kauniista lämpimästä kesästä, ja niiden voimalla yritän sietää kaiken kylmyyden ja jään.
  Kuulumisiin!

  VastaaPoista
 3. Mukavaa matkaa Saapasmaahan.Täällä juuri asettui valtava kurkilauma levolle Israelin Hula-laakson alueelle,jonne talvehtivat linnutp pysähtyvät matkan varrella.Ehkä ne oli ensin siellä kyläsi luona.
  Kiva ,kun Finnair on nostanut tuotat minimirajoitusta:-)

  VastaaPoista
 4. Turvallista matkaa saapasmaahan ! Minäkin syksyllä syntynyt alan elää kunnolla vasta nyt. Rakastan kuulaita, raikkaita syysilmoja, aurinkoisia kuten tänäänkin. Eilen kolmenkymmenen yksilön kurkilauma otti korkeutta meidän talon yläpuolella,minkä jälkeen ne aurana suuntasivat kohti etelää. Vain haikeus jäi tänne jääville ennätyspakkasellista talvea odotteleville. Saa nähdä millainen talvi tulee?
  Aurinkoista pikkukesää vuoristokylään toivoopi Reija!

  VastaaPoista
 5. Turvallista matkaa sinulle kimpsujesi ja kampsujesi kera!
  Jään mielenkiinnolla odottamaan kuulumisiasi ;)

  VastaaPoista
 6. Hyvää matkaa.
  Jään odottelemaan kuvia ja juttuja piazalta.

  VastaaPoista
 7. Hyvää matkaa. Täälläkin odotellaan sitten kuulmisiasi.
  Toivotaan että tatit ym. maistuvat.
  -seija-

  VastaaPoista
 8. Oikein hyvää matkaa ja mukavaa syksyn jatkoa siellä toisaalla. Me lennetään vasta sitten joskus talvella sinne lätäkön toiselle puolen vaikka jo nyt maa polttelee jalkojen alla.

  VastaaPoista
 9. Olet jo varmaan perillä, etten enää toivottele hyvää matkaa. Toivettelen hyvää pikkukesää ja jään odottelemaan ikkuna kuvia sieltä.

  VastaaPoista
 10. En tiedä miten en ollut käynyt täällä pitkään aikaan, mutta nyt huvittelin ruokiksella blogissasi. Ihan harmitti, että arvonta meni ohi... Mutta ilahduin olkijutusta - meillä kotona isä osasi tehdä himmeleitä ja tekikin, mutta en tiennyt, että niitä pitää uittaa mäntysuopavedessä - ja kuva violeteista langoista on ihana!

  Jos tunnet olosi romanttiseksi, blogissani arvotaan jotain romanttista ;o)

  VastaaPoista
 11. Annahan kuulua taas kuulumiset sieltä toisestakin kodista ja kotimaasta!

  VastaaPoista
 12. Kaikille yhteisesti: Kiitos, kiitos kovasti. Tààllà ollaan keskellà kesàà. Sain just nettiyhteydenkin, joten kohta laitan seuraavan postauksen.

  VastaaPoista