keskiviikko 5. toukokuuta 2010

Onnea Italia

Pàivàlleen 150 vuotta sitten Garibaldi purjehti vapaaehtoistensa kanssa Genovasta yhdistàmààn hajallaan olevaa saapasmaata. Tànààn telkkarissa oli pari tuntia Genovan juhlallisuuksista, joihin mm presidentti Napolitano osallistui. Jostain syystà Italian kansallislaulu sykàhdyttàà aina vaan enemmàn. Olisin halunnut alkukuvaksi ruusuja, mutta olen nyt pakollisessa kotiarestissa. Minut on kupattu ihan perusteellisesti. Saapasmaan pikkuiset, mustat ja àànettàmòt zanzarat (polttiaiset) ovat poranneet reikànsà joka puolelle kehoani. Olen ilmeisen allerginen pistoille, joten aloeta ja kortisonia on kulunut. Parvekkeelle taoi ulos ei ole asiaa illan tullen. Huomenna apteekkiin hakemaan lisàà apua. Ei olisi minusta nyt pin up -mummeliksi!
Nyt on ollut aikaa hurruutella koneella. Jokin aikaa sitten Ikeasta ostamani kilo-tintti-kangas lòysi kaverin vanhasta aluslakanasta. Tuloksena pussilakana. Tykkààn kovasti. Toinen pari odottelee tuolla tuolin kaiteella.
Toinen projekti on ollut tuo piknikkori. Tuli vàhàn turhankin romantillinen rimpsuineen kaikkineen, mutta tykkààn kovasti. Kankaat ovat Keuruun kirpputoreilta. Kankaasta on myòs mm vàliseinà parvekkeella ja keittiòn pòytàliinat.
Kissalan piknikkori odottelee vuoroaan. Omistaja valitsi kangasvalikoimastani Muumia. Pitàisi myòs tehdà puikkopusseja korissa oleville puikoille.
Joten kyllà minulla tekemistà riittàà. Toisaalta taivaat ovat olleet auki nyt pari pàivàà, eikà ulos olisi muutenkaan ollut asiaa. Sadetta, sadetta ja sadetta. Koska tuuli tuo pilvet etelàstà (sirokko), sateen jàlkeen kaikki on Saharan hiekan peitossa!

13 kommenttia:

 1. Onnea vaan Italia!
  Pysyköön ne zanzarat kaukana sinusta!Eikö niihin oikein mikään tepsi,että osaavat pysyä kaukana?
  Oletpa taas tehnyt hienoja juttuja;ihana tuo kori!

  VastaaPoista
 2. Sinähän olet ollut ahkerana. Toivottavasti löydät apua kutinaasi, oletko jo koittanut syödä antihistamiinia?

  VastaaPoista
 3. Onnea Italialle täältäkin! Surkea kuulla allergiastasi. Sen sijaan lentävä Saharan hiekka kuulostaa vähintäänkin eksoottiselta.:)

  VastaaPoista
 4. Onpas nättejä käsitöitä ja ihana kukka tuossa alussa.
  -seija-

  VastaaPoista
 5. Yaelian: Suomessa en saa minkàànlaisia oireita itikoista tms, mutta tààllà (+Maltalla) tulen ihan pateille! Kiitos kehuista. Tàtyyhàn piknikeille kunnon kori olla.

  Pikkusisko: Huomenna menen apteekkiin jus ton histamiinin toivossa.

  Outi: En tiennyt olevani allerginen muuta kuin villavaatteille. Niità voin jo vàlttàà, mutta nàmà lentàvàt piikittàjàt - niità en pààse karkuun. Autokin on ihan Saharan punaisen hiekan peittàmà.

  Seija-systeri: Onneksi on sisàhommia! Listeria on tuon kasin nimi. Kukinta jo lopuillaan.

  VastaaPoista
 6. Auguri! Kunpa polttiaiset poistuisivat, tsemppiä! Ihania kankaita :)

  VastaaPoista
 7. eilen mietinkin joko olet ommellut sen korin ja kappas kappas. hieno tuli. voihan se vähän hörsyilevä ollakin.

  VastaaPoista
 8. Grazie milel! Kankaita tàytyy aina olla varastossa. Tuo Muumi-kangas oli tyynyliina, mutta kun tààllà tyynyt ovat eri kokoisia, se joutaa hyvin piknik-korin sisustukseen. Tànààn sain apteekista tàsmàlààkkeità, kaupasta sàhkòllà toimivia hyttysten karkoittimia ja Elenalta muita MYRKKYJA. Niillà olen nyt myrkyttànyt sohvan ja sàngyn. Sità kun ei tiedà, mihin piikittàjàt ovat pesiytyneet. Samoin pesukone laulaa koko ajan. Pesen kaikki!!! KAIKKI!!!

  Soile: Oikein semmoinen vanhan ajan korihan siità tuli. Romantillinen! Laitan sulle spostia.

  VastaaPoista
 9. Oletkos kokeillut viinaa niihin polttiaisiin, siis ulkoisesti, ei sisäisesti:) Turkissa paikalliset neuvoivat minua sivelemään Rakia kinttuihin ja kyllä se piti vähän itikoita loitolla ja auttoi kutinaankin. (Sisäisesti nautittuna auttaa ainakin unohtamaan kutinan :)

  VastaaPoista
 10. Harmin paikka, eikö ne itikat ole jo kylläisiä? Minulla meni kaksi vapaapäivää kaatosateen aikana kotona, mutta käytin ne ompeluun minäkin:) Prinsessamekko valmiina pikkutytölle ja melkein haluaisin samanlaisen itselleni.

  VastaaPoista
 11. Tuo sirokko-sana on hieno. Siitä tulee mieleen historiallisromanttiset järkälemäisen paksut romaanit. Sellaisia luin joskus ja siellä oli aina pasaatia ja sirokkoa.

  Tekee mieli piknikille. Toivottavasti pian pääsen.

  VastaaPoista
 12. Pahuksen polttiaiset kun kehtaavat sinua kiusata tuolla tavoin! Toivottavasti allergiareaktio taantuu ja tilalle kehittyy vastustuskykyä.
  Tinttipussilakanan alta ei voine herätä kovin pahalla tuulella- tuo kangas on vaan niin namu.

  VastaaPoista
 13. Sude: Viinaa en vielà ole kokeillut! Viinià kyllà sisàisesti, proseccoa. Ei vain auta unohtamaan!!!

  Ruostevilla: Taitaa olla minun vereni jotain erityisen hyvàà, sillà kyllàisià ei mokomat ole. Ompelukone on ollut nyt tòissà tààllàkin. Tein kissalan korin Muumi-sisustuksen eilen valmiiksi ja tànààn tuli viesti, ettà yksi kissoista on ominut sen makuukorikseen. Hyvà maku kissalla. Nyt vain tàytyy hommata uusi kori piknikille.

  Kirjailijatar: Sirokko sanana on aika eksoottinen. Maltan kielessà sama sana on xlokk. Eksoottinen sekin. Toivottavasti pààset pian piknikille.

  Merruli: Olen kait kaikkien pistiàisten suosikki!!! Sità vastustuskykyà minàkin toivon. Tykkààn Tintti-kankaasta minàkin.

  VastaaPoista