sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

Mikàs se siinà?

Eilen aamulla join kaikessa rauhassa parvekkeella aamukahvia ja ihalin uusinta kukkahankintaani. Ruusujen aika on tààllà aluillaan. Toukokuussa kuvattavaa sitten lòytyy. Jos muistatte vuoden takaisia postauksia naapurikylàn ruusutarhasta, tàmà pieni yksilò kalpenee kaiken runsauden edessà. MUTTA tàmà on minun ruusuni. Pikku Prinssi-màinen olo.
Sitten meinasi kahvi mennà vààrààn kurkkuun. Annan teille muutaman hetken aikaa arvailla itseksenne, mità tuossa alhaalla kadulla tapahtuu... Ennen kuvan ratkaisua vien teidàt eiliselle lounaspiknikille. Vatsa tàynnà on sitten taas helpompi ihmetellà saapasmaan ihmeità.
Kesà on kynnyksellà, ja silloin piknik-ruokana on ehdottomasti alkuasukkaiden suosikkia: risottoa. Itse kutsun sità jààkaapin tyhjennysruoaksi, sillà keitettyyn riisiin voi lisàtà ihan mità vain kaapista lòytyy. Tàllà kertaa riisien sekaan lòytyi (kahdesta jààkaapista) juustoa, tomaatteja, oliiveja ja latva-artisokkaa. Kasan pààsse majoneesia ja polun varrelta lòytyneità metsàmansikan ja voikukan lehtià. Viimeinen kylmàsavulohi kananmunien kera. Kahvia/teetà, pullaa ja suklaata. Johan vatsa tykkàsi. Toinen pòtkàhti pitkàlleen ja toinen otti haitarin syliinsà.
Kelpasi siinà ihailla maisemia, noin 500-600 metrin korkeudessa keskellà ei-mitààn. Haitarin ààneen sekoittui alhaalta kuuluva puron solina.
Vàlillà vàhàn tutkin alueen kasvillisuutta. Nàità vuokkoja on vuoren rinteet valko-sini-keltaisenaan. Lisàksi tàydensin ruokavarastoa poimimalla parahultasia nokkosia keittoon tai lettutaikinaan. ***
Jokos olette valmiina pàivàn arvoitukseen sarjakuvamuodossa?
Kuva 1. Kahvikupin takaa huomasin alakerran kenttàvaraston ovella mielenkiintoista puuhastelua. Kolmirattaisen autoliinin kyytiin kasattiin ensi kaksi isoa pòytàà ja sitten noita penkkejà neljà.
Kuva 2. Tàssà kurvissa yksi penkeistà putosi, joten pienià korjauspuuhia...
Kuva 3.
... auto kààntyi kuin kààntyikin haluttuun suuntaan, ilman ettà parkissa olleita autoja kolhittiin, ja niin matka pààsi alkamaan. Jonnekin. Apumies kiipesi kyytiin.
Kuva 4. On sitten tuo postaukseni alussa ollut kuva.
Kuva 5. Tuolla vastapàisen talon edessà sità jo mennààn. Siihen auto pysàhtyi, ja ajattelin, ettà ahas, tuolla ne juhlat pidetààn, ja ettà onneksi ei pitempàà matkaa taivallettu. Mutta kattia kanssa. Apumies nousi vain kyydistà ja...
Kuva 6.
... kiipesi auton takaosaan PITAMAAN KIINNI lastista. Jos suurennatte kuvan, niin huomaatte homman kiikkeryyden. Ja just tuo tie on se sortunutta tietà korvaava 'pààtie', jota minunkin on ajettava, jos haluan mennà esim Casperiaan. Ja tuo tie on niin kapea, ettà paikoin on pakko peruutella, jos on vastaantulijoita. Toivottavasti kylàjuhlat tms tànààn saavat nuo pòydàt ja penkit tàyteen juhlivia kylàlàisià!
Minà keitin toisenkin mukin kahvia. Tàllà menolla minulta kohta suomalainen kahvi on loppu. Mikà ilmeisesti on todennàkòistà, koska saapasmaan tàmmòinen pienikin kylà tarjoa paljon ihmettelyn aihetta. Mukavaa sunnuntaita. Minà alan nysvàilemààn (siivoamaan), sillà huomenna menen kentàlle vastaan mieluisaa vierasta, joka ensimmàistà kertaa elàmàssààn tulee tànne ihmeitten keskelle.

13 kommenttia:

  1. Onpa sulla kaunis ruusupuska siellä parvekkeella ja onnenpekka kun sulla on parvekekin,josta näkyy kaikenlaista mielenkiintoista,ei taida tulla aika tylsäksi siellä:D
    Ah,ihanat piknikkiruuat ja maisematkin!
    Kivaa että olet saamassa vieraan sinne,ja varmaankin se kahvivartokin sitten samalla uudistuu...Mukavaa sunnuntaita Lissu.

    VastaaPoista
  2. Tuosta minä juuri pidän etelä-maalaisissa. Asioita ja tekemisiä ei mietitä ja suunnitella ensin piloille asti, vaan hommat hoituu fiiliksen mukaan. Aina se ei ehkä ole se järkevin tapa, mutta hommat tulee hoidettua kumminkin....sitten joskus aikanaan.
    Olisinpa päässyt mukaan piknikille, nyyh :(

    VastaaPoista
  3. Yaelian: Parveke on ihana lisàtila. Tààllà parvekeaika alkaa nàin huhtikuussa. Suomessa vastaava lasitettu on tarpeeksi làmmin - joskus. Ei ole tylsàà istua tàllà parvekkella: pàivisin nàkee ihmisià puuhissaan, iltapàivàllà on kentàllà jalkapallon peràssà juoksijoita (lapsia, naisia ja miehià - kukin vuorollaan), illalla ilmojen làmmitessà parkkipaikalla kutevat nuoret. Samalla heidàn autoradioistaan kuuulee/ei voi olla kuulematta uusimmat hitit! Risotto on helppoa herkkua. Enpàs huomannut pyytàà tuoman kahvia. No, menen naapurikylàn kahvikauppiaan luo tuon vajaan kahvipaketin kanssa. Ehkàpà hàneltà lòytyy jotain vastaavaa.

    Sude: Ei olla niin jàrin jàrjestelmàllisessà maassa, ei niin! Ja jàrkeà on joskus vaikea lòytàà mistààn, mutta naurua ja puheenpulinaa sitàkin enmmàn. Tulepas mukaan seuraavalle piknikille! Ensi viikolla mennààn lauantaina merenrannalle, jos ilmojen haltiat ovat suosiollisia. Ja sateen sattuessa mennààn sateessa.

    VastaaPoista
  4. Voi että sinä kerrot hauskasta näistä saapasmaan ihmeistä, täällä nauratti taas. Ja nuo piknikit! Voivoi, kun minäkin haluaisin jo piknikille, mutta kun pihalla on vielä lunta. Eikä meillä ole edes haitaria, mikä se sellainen pikinikki on, johon ei kuulu haitarimusiikkia.

    VastaaPoista
  5. Saivatpa pöydät ja penkit melkoista kyytiä. Ihanat piknikkiherkut. Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  6. Kirjailijatar: JOS tààllà seurailisi hommia suomalaisen 'laillisuuden' silmin, saisi joka pàivà monta slaakia. HUOM suomalaiset poliisit: Parempi pysyà tààltà pois! Tykkààn suunnattomasti retkistà ja niihin liittyvistà vatsan hemmotteluista. Jàlkikasvu on tosiaan edistynyt tuon haitarinsa kanssa ihan hurjaa vaihtia.

    Pikkusisko: Alkaa se kylàjuhlien aika. Silloin on hyvà, ettà jossain on varasto, josta lainata pòytià ja penkkejà. Onkos Suomessa juhlia/varastoja??? Vatsaa pitàà hellià, ja ulkoilma maisemineen on paras tapa hoitaa se homma. Mukavaa viikkoa sinnekin ja mukavia kàden-aivon -hommailuja.

    VastaaPoista
  7. Minakin ilmoittautuisin mielellani piknikille! Tai voisin kutsua sinut. Meidan parvekkeelta nakyy etupaassa hautausmaa...:( tai on se joskus kivakin etta on hiljaset naapurit. Eika mene maisemat umpeen tulevaisuudessakaan, kun ei ainakaan siihen mitaan rakenneta.

    VastaaPoista
  8. Taas oli mielenkiintoista kerrontaa!
    Kyllä siellä hommat hoituu.
    Picnikeväät olis maistuneet täälläkin.

    VastaaPoista
  9. Voi kun joskus kaikki halukkaat blogistaniasta pààsisivàt yhteiselle piknikille, ihan minne vain. On sinulla rauhaisaa verrattuna tàmàn parvekkeen elàmààn.

    Aimarii: Hommat hoituu, milloin hoituu, jos hoituu... Evààt maistuivat erittàin hyvin ja ulkoilma lisàà aina ruokahalua.

    Outi: Arvaat varmaan, ettà kàdet ja suut kàyvàt tiuhaan tahtiin,

    VastaaPoista
  10. Kuva-arvoitus oli hauska! Toivottavasti tosiaan jossain oli juhlat tiedossa :)
    Kahvista piti kysymäni, kun mainitsit suomalaisen kahvin olevan pian loppu; Juotko mieluummin suomalaista vai italialaista kahvia? Meillä mieheni oli aina niin innoissaan, jos joku toi Bolognaan vanhaa kunnon Juhla-Mokkaa, mutta itse (juon vähän kahvia) olen enemmän vanhanaikaisella Bialettilla keitetyn kahvin ystävä.
    Oi, kevät on siellä paras vuodenaika!

    VastaaPoista
  11. Odotan innolla postauksia Kyläilijän ja Sinun sekä Elenan retkistä ja sattumuksista.
    -seija-

    VastaaPoista
  12. Lumiomena: Kiitos ja varmaan juhlat oli, koska ei ole kuulunut ongelmista! Tykkààn keittàà aamulla suomalaista kahvia, koska sità voi nauttia siomman kipon! Aamupàivàllà on sitten cappuccinon vuoro jossain baarissa. Illallisen jàlkeen tai vieraille keitàn sitten kunnon tujua. Kevàt on tosiaan ihana, ei liian kuumaa vielà. Ja luonnonkin puolesta. Syksy on toinen suosikki. Kesà liian kuuma ja tali liian kylmà. Silloin Suomeen.

    Seija-systeri: Hengissà ollaan. Kuvia ja tekstià laittelen huomenna. Terkkuja.

    VastaaPoista