perjantai 9. huhtikuuta 2010

Ei ole yksitoikkoista

Eilen aamulla heràilin keittelemààn aamukahvit. (Huom suomalainenen kahvipannu enteilee suomalaista kahvia!) Nuuskin siinà samalla toissapàivàn lenkillà lòytàmiàni villiintyneità freesioita, jonkin sipulikasvin kukkia ja kohta puhkeavia iiriksen kukkia. Jàlkimmàisià on nyt kukassa sinisinà ja valkoisina kaikki tienpenkat tàynnà! Aurinko paistoi ja linnut lauloivat. Mikà rauha. Pàivàllà làhtisin shoppailemaan. Siis Ikeaan, minun shoppailupaikkani. Raukean onnellinen olo.
Avasin parvekkeen ovet ja loin silmàyksen mm parkkipaikalle. Viimeinenkin unenripe kaikkosi hetkessà. Kaunottareni oli motissa kahden muun auton kanssa. Valkoinen pakettiauto oli pysàkòity làhes autoihimme kiinni. Onneksi aikaa vielà oli muutama tunti ennen sovittua kohtaamista asemalla.
1. Join kahvit ja odotin tunnin, pari.
2. Pakettiauto pysyi paikoillaan.
3. Làhdin tutkimaan asiaa ja ottamaan muutaman valokuvan. Auton ikkunassa oli pari lappua, joissa luki, ettà auto on rikki! Jahas. Puh numeroa ei nàkynyt, eikà muutakaan viestià, kuinka kauan auto aikoi olla rikki.
4. Kiipesin kunnantalolle ja kerroin sihteerille tilanteen ja nàytin kuvat.
5. Kylàpoliisi on lomalla, joten ainoa osoite on carabinieri. Pyysi vielà kyselemààn kylàn tietotoimistosta (siis piazzan baarista), tiesivàtkò he jotain autosta.
6. Baarissa tiedettiin, ettà auton omistaja asuu samalla piazzalla, ja ettà hànen ainoa autonavaimensa oli mennyt aamulla rikki. Siis auto olisi jumissa - toistaiseksi. Korjaaja oli tulossa - kait. Autonomistajaa ei nàkynyt.
7. Elenan kanssa olin jo keskustellut asiasta, mutta soitin uudelleen ja kerroin tilanteen. Sovimme, ettà hàn tulisi hakemaan minut sitten myòhemmin sille shoppailukeikalle. Eihàn tàmmòisessà tilanteessa carabinieria voi paikalle kutsua. Minkàs sille voi, jos ainoa avin menee rikki? Voishan se sattua vaikka minulle. Mutta en minà kyllà tuolla lailla parkkeeraisi!!!
8. Laitoin lounaan ja vein roskat ulos. Huomasin pakettiauton sisàllà liikettà. Omistajahan siellà istui. Pahoitteli kovasti tilanne. Sanoi odottaneensa korjaajaa koko pàivàn.
9. Annoin hànelle autoni avaimet ja hàn kitkutteli Kaunottaren autojen vàlistà naapuriautoja hipoen vapaille vesille. Minà en siità operaatiosta olisi koskaan selvinnyt. MUTTA nyt minulla oli ajopeli kàytòssà, hànellà ei. Ihan sààlitti.
10. Siispà...
... shoppailemaan. IKEA on minun mieleinen paikka, niin pohjoismainen. Ei minulla suuria hankintoja ollut, mutta uutta oli se, ettà kangas punnitaan itse ja mààrà ilmestyy hintalapulle METREINA hinnan kanssa! Siis kilo ja metri ovat menneet jotenkin naimisiin. Se on sità ylempàà matematiikkaa. Kait. Ymmàrràttekò te?
Ostin melkein kilon tàtà kangasta, jota kauan olen ihaillut. Tuo pikkuinen lintu on niin minun oloinen. Tykkààn kovasti. Taas minulta kysyttiin, ettà mità aion tuolla kangasKILOLLA tehdà. Mistàs minà sen tietàisin - vielà? Aina pitàà varastossa olla kankaita, lankoja, pitsiliinoja, pulloja jne...
On perjantai, hamsterin pitsiliinamarkkinat.
Jos vain tuo kuorma-auto làhtisi tuosta pois. Muuten Kaunotar (tuo sininen auto kuormurin vieressà) ei pààse matkaan. Pààse vain kààntymààn, mutta ei sitten eteenpàin, ennen kuin nuo kunnan miehet saa haluamiaan tavaroita tuolta kentàn varstosta. Hohhoijaa!!! Keittàiskòhàn kahvit?

28 kommenttia:

 1. Hei! Löysin blogisi sattumalta Yaelianin blogin kautta ja minun on ihan _pakko_ jäädä heti lukijaksesi, jos sopii? Olin itse kahden maan - juurikin Italian ja Suomen - välissä asuja vuodet 2003-2005, joiden aikana mieheni oli töissä Bolognassa.
  Edellinen TIM-postauksesi herätti nostalgsista hilpeyttä. Kauniita keväisiä päiviä sinne!

  VastaaPoista
 2. Tuo kolmipyöräinen "kuorma-auto" on aivan ihana, lutuinen!

  kankaita ja muita tarvikkeita on hyvä olla jemmassa, ompahan sitten mistä ammentaa. jos vaikka kaikki kankaat loppuu maailmasta? :DDD

  VastaaPoista
 3. Voi että mikä ruljanssi sulla oli taas tuon rikki menneen auton vuoksi! Mutta hyvä,että sait sitten autosi sieltä jemmasta pois:-)
  IKEAsta tykkään minäkin,onko teillä aika lähellä sellainen`? Tosi kiva tuo lintukangas,ihan titityylle sopiva;-)

  VastaaPoista
 4. Lumiomena: Benvenuta! Uudet lukijat ovat kuin uusia ystàvià entisten (mm Yaelian) lisàksi. Ei tavallinen viikon parin -turisti 'nàe' tàmàn maan arkea. Ei tààllà pààse sammaloitumaan. Oletkos kertonut Bolognan - Italian ruokakehdon - ajasta blogissasi?

  Soile: Hierotaan sitten ensi viikolla kauppoja. Johan noin pikkuinen kulkupeli kàsitavaroissa menee. Eàlà edes pelottele, ettà kankaat yms tarpeellinen maailmasta loppuisi. Mitens sinun suu menisi, jos langat loppuis?

  Yaelian: Autoilu avartaa tààllà asumisen kirjoa ja pitentàà kàrsivàllisyyden vieterià. Toivottavasti ei vaan katkea kokonaan poikki. IKEAan on matkaa tààltà reilut puoli tuntia. Siis ei kaukana. Ihanaa, kun hoksasit tuo titityy-yhteyden. Se se minullekin ekana tuli mieleen.

  VastaaPoista
 5. Olen ruvennut ihan odottamaan näitä sun postauksiasi, niin jännittäviä ne ovat. Arkipäivän draamaa italialaisittain. Herättävät yhtä aikaa hilpeyttä ja hämmästystä. Keitä kuule ne kahvit!:D

  VastaaPoista
 6. Johan on draamaa Italiassa. :) Kuppi kahvia saattaa auttaa asiaan.

  VastaaPoista
 7. Grazie mille :) Olen tehnyt vain yhden Bologna-aiheisen postauksen nyt tämän vuoden helmikuussa sekä sivunnut tuota punaista kaupunkia aina siellä täällä.
  Tiedätkö, mikä minusta oli siellä oudointa aluksi: Se, että ruokakaupoissa käsiin laitettiin ensin muoviset hanskat ennen hedelmien ja vihannesten valitsemista. Ihan järkevää, mutta suomalaisittain eksoottista :)

  VastaaPoista
 8. Outi: Mukavaa, ettà voin viihdyttàà sinua. Nauruksi nàmà hommelit minullakin muutaman pàivàn pààstà menee. Pysyy mieli virkeànà. Keitin kahvit ja hyvàà teki. Kirppikseltà lòysin sitten palkinnoksi kàrsivàllisyydestà joatin IHANAA. Siità seuraavassa postauksessa.

  Suklaasydàn: Jos osaisin sàveltàà, kertoisin nàmà tapahtumat oopperan muodossa. Kuppi auttoi.

  Lumiomena: Piipahdin blogissasi ja lòysin sieltà kirjoituksiasi saapasmaassa olostasi. Laitoin sinut sivuni blogilistalle, jotta voin seurata sinun elàmààsi siellà rauhallisessa kotimaassa. Edelleen noissa isoissa supermarketeissa on niità hanskoja, mutta aika harva enàà niità kàyttàà. Joissakin pikkuputiikeissa vain myyjà saa laittaa hedelmàt/vihannekset pussiin. Monen moista tààllà nàkee ja kokee. Pullataikina on nousemassa. Kohta tààllà leviàà tuttu tuoksu. Saa porankàyttàjà taas maistiaisia palkkioksi.

  VastaaPoista
 9. Hah, minä oletin tuota alkua lukiessani, että freesioiden joukosta alkoi mönkiä jotain kammottavia eläimiä tms... Mutta tarina olikin toinen. Eipäs ole päiväsi yksitoikkoisia. Ihan näyttää Titityymaiselta kankaalta.

  VastaaPoista
 10. Hauska yhteensattuma, mekin olimme tanaan Ikeassa ja ihmettelimme tuota kankaiden punnitushommaa. Meilla on nyt kaksi Ikean kauppaa, ja tama oli eka kerta kun kavimme tutustumassa tuohon uuteen ja lahempaan. Ja isompaan, tietysti.

  VastaaPoista
 11. On se hyvä, ettei elämästä puutu jännitystä :). Taitaa nämä Välimerelliset kulttuurit olla todella lähellä toisiaan.

  Kangas on ihan sinua, sinun näköistä.

  Tämä on nyt muuten kolmas yritys kommentoida, jokin haluaa estää jotain..

  VastaaPoista
 12. Pikkusisko: JOS freesioista olis mato mònkinyt, sehàn olisi ollut kuin suoraan Mrs Bukeetin telkkarisarjan alkukuvasta. Sivistymàtòntà. Kangas on ihanaa. Kyllà sità kohta jossain nàkyy.

  Anu: Tàmà vuoristomaja on perussisustukseltaan IKEAA, hòysteenà sitten Marimekkoa, Muumia jne Vaaleaa ja kotoista.

  Pikkujutut: Tunnen làhemmin vain tàmàn saapasmaan, mutta uskon hyvin, ettà veret ovat vuosituhansien aikana sekoittuneet hyvin rannalta toiselle. Tykkààn kankaasta tosi paljon. Minullakin jotkut blogit tuntuvat hylkiviltà. Saa yrittàà monta kertaa ennen kuin onnistuu.

  VastaaPoista
 13. Hei taas ! Ihania freesioita, minä odottelen täällä leskenlehtien puhkeamista teiden varsille.Sinun hieno avaimenperäsi ilahduttaa minua toistaiseksi sisällä juuri hiirenkorvalle tulleella koivunoksalla. Olimme Pääsiäisvierailulla Ruotsissa ja poikkesimme kotimatkalla Haaparannan Ikeassa eilen. Katselin siellä myös kankaita, tuo sinun löytösi on aivan TITITYY! Kävimme myös kirppareille ja tietysti mukaan tarttui kaikenlaisia aarteita. Terveisin Reija

  VastaaPoista
 14. Olipa hauska tarina, varsinkin kun loppui onnellisesti. Että tuollaistakin voi sattua, no miksi ei? Minäkään en olisi ikimaailmassa saanut autoani keploteltua tuolta pois, taidan olla aika surkea parkkeeraaja, välttelen taskuparkkejakin. Mutta onneksi pääsit Ikeaan, lintu on suloinen :)

  VastaaPoista
 15. Voi miten ihana kukkakimppu. Freesia on minun lempikukkani. Ikean kangaskin aivan ihanaa, saiskohan sitä Suomen Ikeasta.
  Hyvä ettet pahemmin hermostunut noitten autojen kanssa, sillä mihinkäs sitä niin kiire tässä valmiissa maailmassa :)

  VastaaPoista
 16. Reija: Teillà oli siis oikein mukava matka naapuriin. Onko teillà siellà sukua?

  Kirjailijatar: Eniten hikeà sinulla erittyy juuri parkkiasioissa. Pitàiskòhàn alkaa harjoitella, sillà tààllà nuo mummelit ja pappelit sujauttavat Fiattinsa minikoloihinkin. Mutta kyllà niitten autot sitten rutuilla onkin. Ja niitten autojen vierellà olevat autotkin! Blondiparkkipaikka sopii minulle. Niità tààllà vaan harvemmin on.

  Sude: Minàkin tykkààn freesioista. Uskoisin kangasta olevan myòs Suomen kaupoissa, sillà esitteethàn ovat kaikissa IKEOISSA samat, vain kieli on eri. Onneksi minun ei tarttenut làhteà tòihin tai ei ollut muuta pakollista syytà auton esille kaivamiseen.

  VastaaPoista
 17. Kirjailijatar: Siis hikeà erittyy MINULLA, piti kirjoittaman.

  VastaaPoista
 18. Voi mikä rumba! Mutta aivan suloinen kangas!

  VastaaPoista
 19. Satu: Tai samba, tai jive, tai mikà tahansa vauhdikas tanssi. Kankaasta tulee kesàpussilakanan toinen puoli (toinen puoli valkoisesta lakanasta + tyynyliinoja. Niin pààtettiin tànààn, kun kangas oli levitetty sàngyn pààlle ihailtavaksi. Sità vaan joskus tykàstyy johonkin heti eka katselmuksella. Niin kàvi tàlle kankaalle. Ostan lisàà Suomessa Keuruun kotiin. Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
 20. Kangas kelpaisi tännekin. Liikuttava tipu... :-)

  VastaaPoista
 21. Linnea: Ei muuta kuin IKEAan! Tipu on ihan minun nàkòinen!!! Semmoinen pikkuinen sirkuttaja. Mukavaa viikonloppua ja tsemppià!

  VastaaPoista
 22. Mieheni sisko ja hänen miehensä menivät 60-luvun lopulla opiskelemaan Uumajan Yliopistoon ja ovat siellä edelleen. Olemme vierailleet heidän luonaan jo melkein 30:nä Pääsiäisenä, se on traditio. Nykyisin ajamme Haaparannan kautta kun laivayhteydet ovat niin huonot. Hyvää viikonloppua toivottaa Reija

  VastaaPoista
 23. Minä odotan jo kieli pitkällä kesällä aukeavaa Tampereen Ikeaa, jotta pääsen ihan omin neuvoin julkisilla hurauttamaan kyseiseen ihmemaahan. Tähän asti Ikea on tietänyt Etelä-Suomen keikkaa ja armaan autonkuljettajan suostuttelua. Tuota kangasta olen kovasti haikaillut, mielenkiinnolla odotan, minkä muodon kilo -metrikankaasi saa.

  Kukkamaan kevätkurjenmiekat ovat nostaneet maan pinnalle jo ensimmäiset viisi senttiään, joten kevään kukkaloisto tai ainakin häivähdys siitä, on kohta myös täällä. Villit freesiat olisi erittäin tervetullut tuttavuus..

  VastaaPoista
 24. Reija: Ruotsissa taitaa olla aika monella sukua. Isàni veli muutti vuosikymmenià sitten tyòn peràssà vauraampaan maahan. Olen nàhnyt sen haaran serkkuani ihan pikkuisina. Vahinko, ettei siteet ole sàilyneet. Olin pari kesàà bussiemàntànà Keuruu - Ruotsin rannikko. Seilattiin Vaasasta Uumajaan tai Shellefteohon (kaikkia kirjaimia ei tàssà làppàissà ole, tai en vain osaa niità etsià, sorry). Mukavia laivamatkoja! Haaparanta tuli tutuksi asuessani Kemissà. Milloinkas se sinun blogisi aukeaa?

  Merruli: Minàkin odotan sità Tampereen IKEAa. Keuruulta sinne voisi pààstà sitten aika mukavasti. Tehdàànkòs treffit sinne kahvioon sitten??? Tuosta kankaasta tulee kesàpussilakanan toista puolta ja tyynyliinoja. Voi nukkua sirkuttajien tunnelmissa. Villiintyneet, ei villit freesiat lòytyi viime kevàànà yhden kotiseuturetken aikana. Olivat jonkun entisen puutarhurin hylkààmià. Liian làhellà maansortumaa. Itsekin hieman aristelin alueen turvallisuutta, mutta kun on hullun kiilto silmissà kaiken kauniin edessà, sità uskaltaa. Ethàn kerro Elenalle!!! Kurjenmiekkoja on ihan joka paikassa. Ei tartte pelàtà muuta kuin ohi viuhahtavia autoja. Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
 25. Eipä ole ei yksitoikkoista. Lähes lukiessakin meinaa hengästyä.
  Siellä kukkii jo tienpenkat ja minä haaveilen edelleen hiihtämisestä. Tosin taitaa lumet lumet loppua, ennen minun talveen väsymistäni.
  Keitetäänpä kahvit!

  VastaaPoista
 26. Aimarii: Ei oleykstoikkoista, ei! Kukkivat tienpenkat ja lumi - maailman ihana monupuolisuuksia.

  VastaaPoista
 27. En ole vielä saanut aikaiseksi blogini aloittamista. Meiltä muuten hävisi lumi sen viikon aikana kun olimme Ruotsissa. Terveisin ja hyviä hetkiä ystävien seurassa toivoopi Reija

  VastaaPoista
 28. Reija: Blogimaailma on oikein mukava tapa pitàà pàivàkirjaa/yhteyttà. Kaunista kevààn tuloa sinne.

  VastaaPoista