keskiviikko 17. maaliskuuta 2010

Onnea - auguri

Tasan vuosi sitten syntyi tàmà blogi. Sità edelsi kimppasàhkòposti ystàville ja sukulaisille. Siihen en vain lisànnyt kuvia. Koska kuitenkin olen innokas kameran kàyttàjà, Elena houkutteli oman blogin tekemiseen. Tuntui vain niin monimutkaiselta. Kun sitten sain vielà Soilen auttamaan blogin raamien tekemisessà, olin koukussa. Olen oikein onnellinen tàstà tavasta kertoa, mità minulle kuuluu. Olen saanut paljon uusia ystàvià, joiden kuulumisia odottelen aina innolla. Eilen illalla Elena vei minut esisynttàreille naapurikylàn Poggio Mirteton yhteen ravintolaan Pizzeria del Poggettoon (ei nettisivuja). Alkupalat (sitrusmehussa kypsytettyà miekkakalaa ja lohta) katosi niin nopeasti vatsaan, etten hoksannut ottaa kuvaa. NAM! Sen sijaan tàmà pààruoka (grillattua kalaa, mustekalaa ja katkaa) pààsi nyt nostamaan teidànkin vedet kielelle. NAM, NAM!!
Jàlkiruokana kunnon tuhtia kahvia paikan oman kahvilikòòrin kera. NAM, NAM, NAM!!!
Suosittelen làmpòisesti paikkaa. Varsinainen kruunu illalle oli ehdottoman ammattitaitoinen tarjoilija. Kaikesta nàki, ettà homma hoitui ilolla, ilman mitààn krumeluureja.
Grazie mille!!! Ja ennen kaikkea kiitos, Elena.
Kuukauden kuluttua voidaan viettàà jàlkisynttàreità Soilen kanssa. Vaikka samassa paikassa. Tai jossain muussa. Mukavia ja suhteellisen edullisia ruokapaikkoja tààltà kyllà lòytyy.
***
Jos ette vielà ole vastanneet toissa kerran arvontapostaukseen, vielà on aikaa. Lauantai-iltaan asti.
***
Tànà iltana saan vieraaksi yhden lempimiehistàni, Montalbanon. Aaaaahhh!

8 kommenttia:

  1. Hurjasti onnea blogisynttäreiden johdosta Lissu.Tuo kala-annos sai kyllä tosiaankin veden kielelleni.Mutta kuka on Montalban.....

    VastaaPoista
  2. Onnea kivan blogin synttareille!! Minakin haluaisin tietoja tuosta vieraasta...

    VastaaPoista
  3. Onnea!

    Utelias kun olen niin kiinnostaa kuinka paljon tuollainen kala-ateria juomineen kaikkineen maksoi?
    Tuo kala nayttaa todella herkulliselta...

    BLOGitse

    VastaaPoista
  4. Yaelian ja Anu: Kiitos kummallekin. Kun vielà saan palautetta kommenttien muodossa, olen oikein iloinen. Il commissario Montalbano on Andrea Camillerin luoma poliisihahmo Sisiliassa. Hàntà nàyttelee IHANA Luca Zingaretti. Nyt il Messaggero -lehti on alkanut julkaista Montalbano - nauhoitteen kerran viikossa. Tànààn ostin kakkososan (La pista in sabbia), vaikken muuten lehden vakituinen ostaja olekaan. Saan sitten Montabanon vieraaksi milloin haluan. Tuo tànààn ostamani osa oli viime viikolla telkkarissa. Maisemat (Sisiliassa) ovat osa sarjan viehàtystà. Montalbanoa on nyt tehty 18 sarjaa. Suomeksi on kàànnetty muutamia, ja on niità nàytetty myòs Suomen telkkarissa.

    BLOGitse: Kiitos. Alku-, làmpimine, jàlkiruokineen, foccaccia-leipineen, viineineen ja vesineen lasku oli 20 euroa per henkilò. Mielestàni laatu oli hintaan nàhden yli odotusten. Kala oli maukasta! Just semmoinen kuin sen pitààkin olla.

    VastaaPoista
  5. Pikkusisko: Sòin silmillàni, suullani - ja sormillani!

    VastaaPoista
  6. Onnittelut 1-vuotiaalle. Minäkin olen tässä kolmessa kuukaudessa huomannut, että bloggailun kautta tutustuu oikeasti ihmisiin ja pystyy pitämään eräänlaista vuorovaikutteista päiväkirjaa. Hauskaa!

    VastaaPoista
  7. Kirjailijatar: Kiitos. Ystàvià ympàri maailman! Joistain blogiystàvistà on tullut jopa kasvoista kasvoihin -ystàvià. Ilman blogistaniaa en ehkà heità koskaan olisi tavannut. Sinun blogiasi ihailen suuresti.

    VastaaPoista