perjantai 19. maaliskuuta 2010

Hyvàà isànpàivàà

Saapasmaassa vietetààn tànààn isànpàivàà San Giuseppen (Pyhà Joosepin) nimissà. Ihan tavallinen arkipàivà, jota juhlitaan esim nimikkoleivonnaisen avulla. Bigne (merkki e:n pààllà) muistuttaa suomalaista vaniljakreemillà tàytettyà tuulihattua. Niità valmistetaan joko òljyssà uppopaistamalla tai uunissa, kuten nàità lounaamme jàlkiruokia.
Varmaan leivonnainen maistuu sitten illalla tàlle ahkeroijalle. Piazzamme kivettàjàlle. Ammattimies on aina ammattimies. Hànen tyòtààn olen nyt seurannut pari pàivàà suurella kunnioituksella.
Tàmàn pàivàn kotiseuturetken kukkivia ihanuuksia. Rosmariiniaita...
... aprikoosipuu...
... ja mansikantaimia (60 senttià kpl). Kevàtesikot maksoivat torilla euron kpl (tiedoksi pikkujutuille).
Isànpàivàlounaan sòimme vakipaikalla Tiberin rannalla. Pàivàà juhlisti Marimekon Kàspaikka (Isola). Pààruokana oli pizza rosa. Jààhtyneen pizzapohjan pààlle laitetaan kerros majoneesia, sitten salaattia ja katkarapuja. Pizza ei siis ole làmmin. Nami nam!!
Lounaspaikkamme sijaitsee siis Tiberin rannalla, mutta kun noustaan Elenan kotikylàn urheilukentàn maastoon, ollaan jo yli sadassa metrissà merenpinnasta. Ja kuinka ollakaan - siinàkin korkeudessa ollaan vanhan merenpohjan tasolla. Kun oikein tarkkaan tutkitte kuvaa, nàette simpukan, joka joskus on ollut meren pohjassa!!!
Tàssà muutamia pàivàn lòydòksià tàmàn pàivàn kotiseuturetkeltà. Aarteet on nyt likoamassa.
Aika on niin suhteellinen kàsite. Nàmà simpukat ovat elàneet ehkà miljoonia vuosia sitten. Ihmisen ikà lasketaan yleensà kymmenissà vuosissa. Kovin pienià olemme suuressa kokonaisuudessa.
***
Olen usein vàhàtellyt saapasmaan alkuasukkaitten lupauksia, tai oikeastaan niiden pitàmisià. Mutta nyt minun tàytyy kyllà nostaa hattua kunnioituksesta. Parvekkeen ovet on uusittu, ja ihan luvatussa aikataulussa. Noin!!! Ja ettà itse homma kàvi sitten joutuisasti. Ovet ovat ihan oman postauksen arvoiset.
***
Arvonta-aika jatkuu vielà huomen iltaan...

9 kommenttia:

 1. Herkullisen näköisiä leivonnaisia! Ja onpas siellä jo keväistä.

  VastaaPoista
 2. Nam,onpas herkullisen näköiset leivonnaiset! Ja nyt teillä kukkivat rosmariinit,meillä ne ehtivät kukkia jo viime kuussa.

  VastaaPoista
 3. Voi Lissu, että huokailen raskaasti näiden sun postaiksiesi jälkeen. Aprikoosipuu! Rosmariiniaita! Taimia! Täällä tulee lunta. Aina vaan. Ikuisesti. Mikä se semmoinen juttu oli ennen vanhaan, että "maaliskuu maata näyttää"? Ei muuten näytä, jos ei nyt sitten lumiauran jäljiltä vähän asfalttia satau pilkottamaan. Mulla on niin ikävä kevättä!

  VastaaPoista
 4. Kävin täällä taas huokailemassa ja nieleskelemässä. Että pitikin olla kuvassa juuri tuota minun herkkuani. Sinun sivujesi ääressä iskee aina niin mahdoton kaukokaipuu.

  VastaaPoista
 5. Pikkusisko: Minà olen enemmàn semmoinen hapan-suolainen -tyyppi, mutta tuo bigne oli kyllà hyvà. Kevàistà on vihdoinkin. Nytkin parvekkeen ovet on auki, ettà voi kuunnella mustarastaiden konserttia. Illalla ja yòllà on vielà viileàà. Huomenna tààllà alkaa VIRALLISESTI kevàt, onhan kevàttasauspàivà.

  Yaelian: Leivoksesta kerroin jo tuossa pikkusiskon vastauksessa. Teillà on siis kesà kuukautta làhempànà kuin tààllà. Onko teillà jo pààskysià? Niità odottelen.

  Outi: Se on kuule sitten semmoinen kuuma kesà Suomessa edessà, ettà oksat pois. Usko vaan. Tsemppià!!!

  Sude: Siis kumpi on sinun herkkuasi, tuo leivos vai pizza? Kaukokaipuu on tuttu tunne. Onneksi nyt elàkkeellà voi sità vàhàn tyydyttàà reissaamalla Suomeen/saapasmaahan. Kunhan tànne tulee tukahduttavat helteet (kesàkuussa?), haluan Suomen suveen.

  VastaaPoista
 6. Ihanan keväinen fiilis tuli kuvistasi. Täälläkin on suht lämmintä tällä hetkellä, mutta takapakkia saattaa tulla vielä.

  VastaaPoista
 7. Kevàthàn tààllà jo on, kaiken sateen. myrskyn ja kylmàn jàlkeen. Huomenna mennààn meren rannalle piknikille.

  VastaaPoista
 8. Voi jukran pujut, siellä kukkii rosmariini ja aprikoosipuu. Näyttää ja tuntuu keväisen vievättävältä.
  Entäs tuo herkku, josta creemit valuu. Maistuis mullekin just nyt tai ottaisin sen rasiaan mukaan hiihtoretkelleni ja nauttisin sen nokipannukahvien kera. Pistäisin kurillani kaksi eri maailmaa yhteen.
  Kivat picnikit sinulle !

  VastaaPoista
 9. Aimarii: Kevàt on tullut saapasmaahan. Meren rannalla tuuli, mutta se oli semmoista leppoisaa tuulta. Hyvàt hiihtoretket sinne!

  VastaaPoista